Η Μίλαν, το ΟΑΚΑ και η ΑΕΚ που δεν λύγισε (pics+vds)

Η Μίλαν, το ΟΑΚΑ και η ΑΕΚ που δεν λύγισε (pics+vds)

H «Ένωση» υποδέχεται την Πέμπτη (2/11) τους «ροσονέρι» για το Europa League σε ένα γήπεδο που και οι δυο έχουν να θυμούνται επικές στιγμές!

Δέκα χρόνια, 11 μήνες, 19 μέρες… Αυτό είναι το διάστημα που μεσολάβησε από την τελευταία αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Μίλαν στο γουρλίδικο ΟΑΚΑ για τις δυο ομάδες. Αύριο (2/11) θα τεθούν αντιμέτωπες για την 4η αγωνιστική του Europa League και οι μνήμες ξαναζωντανεύουν!

Η Αθήνα φέρνει γούρι στη Μίλαν και αυτό αποδείχθηκε τόσο το 1994 όσο και το 2007, που κατέκτησε στο ΟΑΚΑ τον 7ο τίτλο της ιστορίας της στο Champions League. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η ιταλική ομάδα πήρε το προβάδισμα με τη συμπλήρωση του 45λεπτου. Ο Κακά κέρδισε φάουλ στην ευθεία του τέρματος και περίπου τρία μέτρα έξω από την περιοχή. Το εκτέλεσε ο Αντρέα Πίρλο, η μπάλα βρήκε στον Ιντζάγκι και ξεγέλασε τον Ρέινα για να καταλήξει στα δίχτυα. Στο δεύτερο ημίχρονο και ο όσο ο χρόνος κυλούσε, η Λίβερπουλ έβγαινε όλο και πιο μπροστά. Οι «ροσονέρι» περίμεναν την ευκαιρία να «τελειώσουν» το ματς και το κατάφεραν στο 83' με τη μαγική ασίστ του Κακά στον Ιντζάγκι, ο οποίος πέρασε και τον Ρέινα και «έγραψε» το 2-0 χαρίζοντας στη Μίλαν το 7ο Κύπελλο Πρωταθλητριών της ιστορίας της. Το γκολ του Ντιρκ Κάιτ στο 89' από θέση οφσάιντ δεν ήταν δυνατόν να αλλάξει κάτι στον αγώνα, παρά μόνο να διαμορφώσει το τελικό 2-1.

Θρίαμβος κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Το 1994 ο τελικός του Champions League έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, με αντιπάλους τη Μίλαν και την Μπαρτσελόνα. Εκείνη την περίοδο το απόλυτο φαβορί ήταν οι Καταλανοί του Κρόιφ. Από την άλλη, η Μίλαν, έχοντας αλλάξει στη μέση της χρονιάς προπονητή και με συνεχείς αναταραχές, έφτασε στον τελικό με τον Καπέλο στον πάγκο. Εντυπωσιακή μπάλα δεν έπαιζε αλλά είχε μεγάλες προσωπικότητες στο ρόστερ της όπως Πανούτσι, Μαλντίνι κ.α. Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε θρίαμβο των Μιλανέζων που με 4-0 κατέκτησαν το τρόπαιο για 5η (τότε) φορά. Στην ιστορία βέβαια έχει μείνει το τρομερό γκολ του Σαβισεβιτς με μία λόμπα απο πολύ μακριά….

Η ΑΕΚ της έκανε χαλάστρα!

Στις 21 Νοεμβρίου 2006 η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 της Μίλαν στο Ολυμπιακό Στάδιο για το Champions League, στην μεγαλύτερη στιγμή της σύγχρονης ευρωπαϊκής της ιστορίας. Το απευθείας φάουλ του Ζούλιο Σέζαρ στο 32΄ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, όμως η νίκη κατακτήθηκε χάρη στις εκπληκτικές αποκρούσεις του Στέφανο Σορεντίνο. Ο Ιταλός υπήρξε ο κορυφαίος γκολκίπερ που φόρεσε τη φανέλα της «Ένωσης στον 21ο αιώνα και το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου 2006 πραγματοποίησε το παιχνίδι της ζωής του.

Οι ομοιότητες με τότε ελάχιστες… Αλλά μπορεί να είναι σημαδιακές! Όπως τότε έτσι και τώρα η Μίλαν αντιμετώπιζε σοβαρά «θέματα» στη Serie Α. Στις 25/10/2006 μετά την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής βρισκόταν στην 12η θέση με 7 βαθμούς, ενώ είχε ξεκινήσει με ποινή -8 βαθμών. Τώρα προέρχεται από την ήττα με τη Γιουβέντους με 2-0. Η ΑΕΚ πάλι είχε βασικό στέλεχος, στην ομάδα εκείνη τον τεχνικό διευθυντή, Νίκο Λυμπερόπουλο. Για τα υπόλοιπα υπομονή μέχρι την Πέμπτη (2/11) το βράδυ...



Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved