Ο αλύγιστος Βασιλόπουλος! (pics)

Ο αλύγιστος Βασιλόπουλος! (pics)

Ο Έλληνας φόργουορντ ετοιμάζεται να πάρει το… αίμα του πίσω και το Μουντομπάσκετ 2019 είναι η καλύτερη ευκαιρία του για να σφραγίσει την επιστροφή του στο υψηλότερο επίπεδο.

Σήμερα ανακοινώθηκε η προεπιλογή των Θανάση Σκουρτόπουλου και Κώστα Μίσσα για τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδας με Μ. Βρετανία και Ισραήλ για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2019. Μέσα στις επιλογές τους είναι και ο Βασιλόπουλος. Ένας αθλητής που δεν τα παράτησε ποτέ. Παρά τα δεκάδες προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε. Παρά τις αρκετές σοβαρές εγχειρήσεις που χρειάστηκε να κάνει. Δεν «λύγισε»! Και τώρα είναι αποφασισμένος να μπει στο παρκέ και παίξει τα ρέστα του…

2 copy

Επιτυχία γεμάτη… αγκάθια!

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1984 και η καταγωγή του είναι από το Κάτω Σαμικό. Ο έμπειρος φόργουορντ είχε σταθερά ανοδική πορεία. Όντας μέλος μίας εκ των πιο ταλαντούχων φουρνιών στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ (των γεννημένων στην διετία 1984-85 που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Περπέρογλου, Βασιλειάδη, Μαυροκεφαλίδη, Σχορτσιανίτη, Βουγιούκα και Ξανθόπουλο) κατέκτησε τα πάντα στις μικρές ηλικίες με τις Εθνικές ομάδες και κατόπιν πήρε μεταγραφή από τον ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό. Κι εκεί έδειξε ότι δεν τον φοβίζουν τα... ύψη.

3 copy

Τη σεζόν 2007-2008 υπέγραψε συμβόλαιο με τους ερυθρόλευκους για 4 χρόνια. Ωστόσο, ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί στην ομάδα όσο θα ήθελε. Μια σεζόν μετά την μετακίνηση του στο λιμάνι αντιμετώπισε πρόβλημα στη μέση του με αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Το πρόβλημα συνέχισε να υπάρχει και την επόμενη σεζόν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να περάσει την πόρτα του χειρουργείου για πρώτη φορά. Και τότε ξεκίνησαν τα πραγματικά προβλήματα.

Τον Φεβρουάριο του 2011 τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο (ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού) και το καλοκαίρι του 2012 ο δυναμικός φόργουορντ υπέστη εκ νέου ρήξη χιαστού και μπήκε στο χειρουργείο για 4η φορά σε διάστημα δύο χρόνων.

4

Το 2013 συμφώνησε με την ισπανική Βαγιαδολίδ αλλά η ατυχία δεν τον άφησε να σηκώσει κεφάλι. Λίγο πριν την έναρξη της σεζόν τραυματίστηκε στο γόνατο και ο Βασιλόπουλος περνούσε άλλη μια δοκιμασία. Στις 25 Απριλίου του 2014, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ερμή Πειραιά, ο οποίος αγωνίζονταν στα παρκέ της Α' ΕΣΚΑΝΑ. Στις αρχές της σεζόν 2014-15 συμμετείχε στην προετοιμασία της Α.Ε.Ν. Κηφισιάς με την οποία και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους, αγωνιζόμενος με αυτήν σε 11 αγώνες.

Στη συνέχεια επέστρεψε στα λημέρια του στην Πελοπόννησο και αγωνίστηκε με την φανέλα του Κόροιβου Αμαλιάδας, έχοντας 6.04 πόντους, 4.2 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ μέσο όρο σε 23 λεπτά συμμετοχής. Το καλοκαίρι του 2016 συμφώνησε με τον Κολοσσό Ρόδου και τον Νοέμβριο του 2016 έφτασε τις 350 ασίστ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στις 26 Ιουλίου 2017 υπέγραψε συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας με τον Άρη. Το come back έχει γίνει!

 

Διαβάστε επίσης τους παίκτες που συμπεριλαμβάνονται στην προεπιλογή των Θανάση Σκουρτόπουλου και Κώστα Μίσσα για τους αγώνες των προκριματικών του Μουντομπάσκετ με Μ. Βρετανία και Ισραήλ.



Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved