Τα «πράσινα» εγκαίνια στην Σάλκε! (pics+vid)

Τα «πράσινα» εγκαίνια στην Σάλκε! (pics+vid)

Σαν σήμερα πριν από 16 χρόνια ο Παναθηναϊκός θριάμβευε με 2-0 επί της Σάλκε και άλωνε το Γκελζενκίρχεν.

H 11η Σεπτεμβρίου ξυπνάει άσχημες αναμνήσεις από την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης. Για τους φίλους του Παναθηναϊκού όμως είναι ένας λόγος να αισθάνονται χαρά και υπερηφάνεια από εκείνη την αξέχαστη βραδιά του 2001.

Λίγες ώρες μετά το δολοφονικό χτύπημα που συγκλόνισε την υφήλιο, ο Παναθηναϊκός πετύχαινε μία από τις πιο εντυπωσιακές νίκες του, εκτός έδρας, στο Champions League!

Η ομάδα του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα είχε τον τίτλο του αουτσάιντερ απέναντι στους Γερμανούς που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στο νεόχτιστο «Auf Schalke Arena». Ωστόσο το τριφύλλι θριάμβευε τελικά με 2-0 επί της Σάλκε

Ο Βλάοβιτς άνοιξε το σκορ στο 75' με απευθείας εκτέλεση φάουλ ενώ στο 80' ο Άγγελος Μπασινάς έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή… Ο Παναθηναϊκός περνάει από την πρώτη φάση των ομίλων με 12 βαθμούς (4 νίκες σε 6 παιχνίδια) ενώ έφτασε μέχρι τα προημιτελικά όπου αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα.

ΣΑΛΚΕ (Στέφενς): Ρεκ, Φαν Κερκχόφεν, Χάιτο, Μέλερ (59' Βίλμοτς), Μπεμ (68' Ασαμόα), Φαν Χούγκνταλεμ (78' Τζόρτζεβιτς), Βάλντοκ, Κάμπουις, Νέμετς, Μπενζά, Αγκάλι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Κυράστας): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Χένρικσεν, Κυργιάκος, Φύσσας, Πάολο Σόουζα, Μπασινάς, Μικάελσεν (76' Βόκολος), Καραγκούνης, Κόλκα (68' Βλάοβιτς), Κωνσταντίνου (89' Σάριτς)

Schalke - Panathinaikos 0-2



Κύπρος: Η Ομόνοια κερδισμένη της αγωνιστικής
Κύπρος: Η Ομόνοια κερδισμένη της αγωνιστικής
United Cup: Aπέσυρε τη συμμετοχή της η αντίπαλος της Σάκκαρη
United Cup: Aπέσυρε τη συμμετοχή της η αντίπαλος της Σάκκαρη
ΑΕΛ: Παρελθόν οι Ουάρντα, Γιούσης, Κοβάσεβιτς, Τσάκλα
ΑΕΛ: Παρελθόν οι Ουάρντα, Γιούσης, Κοβάσεβιτς, Τσάκλα
ΑΕΚ: Στην Ελλάδα ο Βάργκα, ολοκληρώνεται η σπουδαία μεταγραφή
ΑΕΚ: Στην Ελλάδα ο Βάργκα, ολοκληρώνεται η σπουδαία μεταγραφή
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved