Νοτσιόνι: Ένας έφηβος ετών 38!

Νοτσιόνι: Ένας έφηβος ετών 38!

Ο «Τσάπου» δήλωσε πως αποχωρεί στο τέλος της σεζόν και το Onsports ρίχνει μια ματιά στη σπουδαία καριέρα του 

Ένας μη Ευρωπαίος, με στυλ... ευρωπαϊκό. Η επιτομή του φόργουρντ παλαιάς κοπής, με τρίποντο-μαχαίρι, τύπος για όλες τις δουλειές στην άμυνα, με σπάνια αίσθηση του καλαθιού και με ενέργεια που δύσκολα βρίσκεις σε αθλητή.

Ο Αντρές Νοτσιόνι ήρθε στην Ισπανία και τη Βιτόρια το 1999 στα 20 του χρόνια και μια διετία αργότερα μετακόμισε στους Μπουλς όπου ήταν ένας από τους βασικούς παίκτες στην επιστροφή των «Ταύρων» στη μετά-Τζόρνταν εποχή. Μέλος της φοβερής ομάδας της Αργεντινής την τελευταία δεκαετία, έπαιξε επί μία οκταετία στο ΝΒΑ (2004-12) επιστρέφοντας στην Ευρώπη για να κλείσει τη σπουδαία καριέρα του. Μόνο που τα τελευταία χρόνια ήταν έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ της ζωής του.

andres

Ο «Τσάπου» (μη γελάς) όπως είναι το ψευδώνυμό ήταν μαζί με Κιρκ Χάινριχ, Τάισον Τσάντλερ, Μπεν Γκόρντον εκ των παικτών που πήγαν στους Μπουλς το 2004, που ακόμα προσπαθούσαν να συνέλθουν από το τέλος του Μάικλ Τζόρνταν και τους επανάφεραν στο προσκήνιο.

Έμεινε μέχρι το 2009 όταν έγινε ανταλλαγή στους Κινγκς. Μέχρι να μετακομίσει στο Σακραμέντο οι μέσοι όροι του ήταν διψήφιοι, ενώ οι 22,3 πόντοι που σημείωνε στα πλέι οφ του 2006 αποτελούν προσωπικό του highlight.

Συνέχισε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού μέχρι το 2012 με τη φανέλα των Φιλαδέλφεια 76ερς, όταν και πήρε την απόφαση να  ξανακάνει το ταξίδι για την Ευρώπη και τη Βιτόρια.

andres nocioni laboral kutxa eb13

Στη Λαμποράλ Κούτσα (σημερινή Μπασκόνια) πλάι στους Σαν Εμετέριο και Λάμπρε ήταν η μόνιμη πηγή κινδύνων αποτελώντας τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της. Το 2014 ωστόσο στα 35 του μένει ελεύθερος και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι θα αποσυρθεί. Ωστόσο η πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης και η προοπτική να κατακτήσει τη Euroleague του δίνει ξανά τεράστιο κίνητρο.

O Νοτσιόνι παίζει σπουδαίο μπάσκετ μέσα στη σεζόν, και μάλιστα είναι η μεγάλη μορφή του τελικού στο 78-59 απέναντι στον Ολυμπιακό και γενικότερα στο Final Four.

Τον Ιούλιο του 2016 η Ρεάλ αναγνωρίζει την προσφορά του, ανανεώνοντας το συμβόλαιό του μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Αργεντινός θα το τιμήσει και θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν όπως του αρμόζει. Μέσα στα παρκέ.

Καρφώνει και εντυπωσιακά ο Αργεντινός!

Έχει και 7 πόντους σε 11 δευτερόλεπτα!



Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved