Η… σημαία που έγινε… αποδιοπομπαίος τράγος!

Η… σημαία που έγινε… αποδιοπομπαίος τράγος!

Ο Γιάννης Μανιάτης θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ατρόμητο και το OnSports σας παρουσιάζει την καριέρα του που είχε… πάνω, αλλά και… κάτω!

Η ιστορία του Έλληνα ποδοσφαιριστή θα μπορούσε να θυμίζει παραμύθι. Με μία σημαντική… διαφορά. Το end δεν είναι happy, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, πριν την μεταγραφή του στην ομάδα του Περιστερίου. Ο 30χρονος άσος ξεκίνησε την καριέρα του στον Ηνίοχο Λιβαδειάς και στην συνέχεια πήρε τον… δρόμο προς την Αράχωβα και την τοπική ΑΣΑ, ενώ ακολούθησε η μετακίνησή του στον ΑΟ Θήβας. Οι άνθρωποι του Πανιωνίου τον πήραν… χαμπάρι και άμεσα κινήθηκαν για την απόκτησή του και στις 2 Φεβρουαρίου του 2005 έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του Ιστορικού, στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στην Πλατεία, όπου οι γηπεδούχοι επικράτησαν 2-1.

Η… άνοδός του στο «συγκρότημα» της Νέας Σμύρνης δεν ήταν… άμεση, μια και χρειάστηκε να περάσει μία χρονιά για να καταφέρει να πάρει τη φανέλα του φασικού… σπίτι του. Με τον καιρό, ο Γιάννης Μανιάτης κατάφερε να αποτελέσει ένα από τα βασικά… εργαλεία στο δεξί άκρο της άμυνας του Πανιωνίου και για τον λόγο, πήρε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Μάλιστα, επί των ημερών του Έβαλντ Λίνεν, πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και αγωνίστηκε στο Κύπελλο UEFA και το Ιντερτότο, ενώ χρίστηκε και διεθνής, υπό τις οδηγίες του Φερνάντο Σάντος, στις 11 Αυγούστου του 2010 σε φιλικό με την Σερβία στο Βελιγράδι.

Η παρουσία του στην ομάδα του Ιστορικού… ανάγκασε τις «μεγάλες» ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου να στρέψουν το βλέμμα τους στην περίπτωσή του και τελικά, τον Ιανουάριο του 2011 ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτησή του από τον Πανιώνιο, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2013, ενώ 800 χιλιάδες ευρώ βγήκαν από τα ταμεία των Πειραιωτών για την μεταγραφή του. Ο Γιάννης Μανιάτης έφτασε στο Λιμάνι ως… μπακ απ του Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος είχε δείξει τάσεις φυγής για το εξωτερικό.

ManiatisMesa1

Ο Βαλβέρδε έφερε τα… πάνω κάτω

Ωστόσο, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν αυτός που άλλαξε όλη την καριέρα του Γιάννη Μανιάτη. Το βράδυ της 23 Νοεμβρίου του 2011 ο Ισπανός τεχνικός αναγκάστηκε να παρουσιάσει τον Ολυμπιακό κόντρα στην Μαρσέιγ με πολλές απουσίες. Μεταξύ των… αλλαγών ήταν και ο Έλληνας άσος, καθώς αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο κέντρο, δίπλα στον Φρανσουά Μοντέστο. Η παρουσία του ήταν εξαιρετική και λίγες μέρες αργότερα, στο πλάι του Πάμπλο Ορμπάιθ, πήρε μία ακόμα ευκαιρία, αυτή τη φορά κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Έκτοτε καθιερώθηκε στην μεσαία γραμμή και δεν… βγήκε από την ενδεκάδα.

Αποτέλεσε από τα βασικά… γρανάζια του Ολυμπιακού στα χρόνια που ακολούθησαν και με τους Πειραιώτες κατέκτησε 6 συνεχόμενα πρωταθλήματα Ελλάδας, πανηγύρισε τρία νταμπλ, όμως, το τέλος του από τους «ερυθρόλευκους» δεν ήταν αυτό που ενδεχομένως να ήθελε. Ο… λόγος ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του την προπέρσινη σεζόν, στην αναμέτρηση του Κυπέλλου των Πειραιωτών με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όταν αναγκάστηκε να αποχωρήσει με το φορείο στην έναρξη του δεύτερου μέρους.

Η… αρχή του τέλους

Ο Γιάννης Μανιάτης είχε υποστεί ρήξη πρόστιου χιαστού, κάτι που σήμαινε πως θα έχανε την υπόλοιπη σεζόν. Άμεσα μεταφέρθηκε στην Ιταλία, όπου χειρουργήθηκε από τον περίφημο γιατρό Πάολο Μαριάνι, ο οποίος θεωρείται ο κορυφαίος στο… είδος του. Ακολούθησε μία… επίπονη διαδικασία επιστροφής και τελικά στις 9 Αυγούστου του 2015 επέστρεψε στη… δράση, στη φιλική αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπεσίκτας στο «Γ. Καραϊσκάκης» και… αποθεώθηκε.

ManiatisMesa2

Ωστόσο, δεν κατάφερε να βρει θέση στην αρχική ενδεκάδα και η θέλησή του να έχει χρόνο, τον έφερε κοντά στην έξοδο. Η… λύση δόθηκε από την Σταντάρ Λιέγης, όπου πήρε μεταγραφή τον περασμένο Ιανουάριο, ως δανεικός με οψιόν από τους Βέλγους. Παρά το γεγονός πως σήκωσε το Κύπελλο, οι «ερυθρόλευκοι» της Λιέγης δεν ενεργοποίησαν την ρήτρα και για τον λόγο αυτό, επέστρεψε στους Πειραιώτες. Όμως, το… γυαλί είχε «σπάσει». Ακολούθησε η παρουσία του στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League απέναντι στην Χάποελ Μπερ Σεβά, αλλά ο αποκλεισμός τον έφερε στην… λίστα των ανεπιθύμητων ποδοσφαιριστών από την πλευρά των οπαδών.

Μάλιστα, ένα επεισόδιο που είχε με άνθρωπο του συλλόγου, κατά την επιστροφή της ομάδας από το Ισραήλ, τον έφερε εκτός πλάνων και αναγκάστηκε να προπονείται μόνος του. Στις μέρες που ακολούθησαν, προσπάθησε να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, μακριά από το Λιμάνι, αλλά δεν τα κατάφερε και έμεινε χωρίς ομάδα. Όλα αυτά, μέχρι την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, όταν και ανακοινώθηκε από τον Ατρόμητο. Η ελπίδα είναι να καταφέρει να επιστρέψει σε φουλ δράση και το… παραμύθι να πάρει και πάλι θετικό πρόσημο.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έσκασε η… βόμβα! Ανακοινώθηκε ο Μανιάτης

Έσκασε η… βόμβα! Ανακοινώθηκε ο Μανιάτης

Ολυμπιακός: Το αντίο του Μανιάτη (photo)

Ολυμπιακός: Το αντίο του Μανιάτη (photo)

Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved