Έκαναν καρτ, πριν τον τελικό!
SHARE

Έκαναν καρτ, πριν τον τελικό!

Το τρικ του Ντούσαν Ίβκοβιτς για να αποβάλλουν οι παίκτες της ΑΕΚ το άγχος της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στις 29 Απριλίου του 2001

Το ηλιόλουστο πρωινό της 29ης Απριλίου του 2001, επεφύλασσε μια έκπληξη για τους παίκτες της ΑΕΚ, που ετοιμάζονταν το ίδιο βράδυ για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο προπονητής του «δικεφάλου» Ντούσαν Ίβκοβιτς αντιλήφθηκε ότι υπήρχε μεγάλη πίεση για το συγκεκριμένο παιχνίδι, όπου ο ίδιος θα συναντούσε στον αντίπαλο πάγκο τον κουμπάρο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν πιεσμένοι και αφού πήραν το πρωινό τους σε κεντρικό ξενοδοχείο, όπου είχαν καταλύσει ετοιμάζονταν για ένα τελευταίο χαλάρωμα που θα περιελάμβανε σουτ στο ΟΑΚΑ.

Ο «Ντούντα» συνεννοήθηκε με τους συνεργάτες του και τον οδηγό του πούλμαν και μπαίνοντας οι παίκτες στο λεωφορείο για να πάνε στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων είδαν ότι δεν ακολουθούσαν την συνηθισμένη πορεία.

Κατηφόρισαν την Βασιλίσσης Σοφίας και έπιασαν την παραλιακή λεωφόρο, όπου τελικά σταμάτησαν στην πίστα των καρτ που υπάρχει στο Ελληνικό. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς εκεί τους ενημέρωσε ότι δεν θα προπονηθούν τελικά, αλλά θα κάνουν καρτ και θα πιουν τον καφέ τους.

Αυτή η έκπληξη ουσιαστικά αποφόρτισε τους παίκτες του «δικεφάλου» που για ένα δίωρο έκαναν καρτ, ήπιαν τον καφέ τους και επέστρεψαν στο ξενοδοχείο για να χαλαρώσουν πριν τον τελικό.

Όπως έλεγαν και εκ των υστέρων οι παίκτες της ΑΕΚ, αυτή η ενέργεια του «Ντούντα» ήταν που τους βοήθησε αρκετά να αποβάλλουν την πίεση που αισθάνονταν για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό. «Ήταν μια σωστή κίνηση, καθώς αφήσαμε για ένα δίωρο τον τελικό στην άκρη, κάναμε καρτ, χαλαρώσαμε, ήπιαμε τον καφέ μας» έλεγε ένας από τους πρωτοκλασάτους παίκτες της «Ένωσης». Εκ του αποτελέσματος βέβαια, φάνηκε ότι λειτούργησε θετικά, καθώς η ΑΕΚ πήρε το Κύπελλο (κέρδισε με 66-64) και αυτή η αποφόρτιση από την πλευρά της τεχνικής ηγεσίας προς τους παίκτες επέδρασε θετικά.

Βλαχοδήμος: «Έκανε καλή δουλειά και μας δυσκόλεψε η ΑΕΚ»
Βλαχοδήμος: «Έκανε καλή δουλειά και μας δυσκόλεψε η ΑΕΚ»
Ένας νεκρός από πυροβολισμούς στην Ομόνοια
Ένας νεκρός από πυροβολισμούς στην Ομόνοια
Χοφενχάιμ: Δεν της έφτανε το σκοράρισμα
Χοφενχάιμ: Δεν της έφτανε το σκοράρισμα
BCL: Αυτή είναι η θέση των τριών ελληνικών εκπροσώπων
BCL: Αυτή είναι η θέση των τριών ελληνικών εκπροσώπων


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies