Ένας Άγγελος που πέταξε για να... προσγειωθεί

Ένας Άγγελος που πέταξε για να... προσγειωθεί

Από τη δόξα στην Πορτογαλία, στην απαξίωση και το... μπαρμπέρικο!

 

Ένας παίκτης που τα έχει ζήσει όλα. Από την δόξα και την κορυφή της Ευρώπης, στην απόλυτη απαξίωση. Ο Άγγελος Χαριστέας είναι η τρανή απόδειξη ότι η Ελλάδα όσο εύκολα αποκτά ήρωες, άλλο τόσο τους ξεχνά και τους «λιθοβολεί». Ο Άγγελος της Εθνικής γίνεται σήμερα 36 ετών, και το OnSports ρίχνει μια ματιά στην καριέρα του, που ξεκίνησε με άπειρο θόρυβο, κορυφώθηκε στην Πορτογαλία, και τελείωσε χωρίς κανείς να το πάρει χαμπάρι.

Ο Άρης και η Εθνική

Το 1997 θεωρείτο μαζί με τον Γιώργο Θεωρίδη τα μεγάλα ταλέντα του Άρη και μαζί παίρνουν αρκετές ευκαιρίες. Τη διετία 1999-01 όλοι οι «μεγάλοι» τον λιγουρεύονται, ενώ ο Βασίλης Δανιήλ τον έχει ήδη πάρει στην Εθνική Ανδρών. Μάλιστα σημειώνει δύο γκολ στο ντεμπούτο του με τη γαλανόλευκη στη φιλική ισοπαλία 3-3 εναντίον της Ρωσίας το Φλεβάρη του 2001.

Η Βέρντερ τον αποκτά με περιπετειώδη τρόπο το 2001 και μαζί της φτάνει στην κορυφή της Γερμανίας το 2004 πετυχαίνοντας μάλιστα 18 τέρματα. Τα καλύτερα ωστόσο δεν είχαν έρθει ακόμα.

Ελλαδάρα

Ο Χαριστέας περισσότερο μπορεί να μην χαρακτηριζόταν για τη σταθερότητα του σε οποιαδήποτε ομάδα έπαιξε, ωστόσο στην Εθνική Ομάδα μεταμορφωνόταν. Υπήρξε καθοριστικός στην πρόκριση της «γαλανόλευκης» στα τελικά του Euro της Πορτογαλίας, με το γκολ του εναντίον της Ουκρανίας να αποδεικνύεται καθοριστικό για τη συνέχεια.

Για τα τελικά του Euro δεν χρειάζονται ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Με 3 γκολ αναδεικνύεται σε πρώτο σκόρερ της ομάδας στην τρελή πορεία προς την κατάκτηση του τροπαίου, με το γκολ του στον τελικό απέναντι στην Πορτογαλία να γίνεται το πιο διάσημο τέρμα στον ελληνικό αθλητισμό.

Από την κορυφή στην αποκαθήλωση

Όλα έμοιαζαν ιδανικά για τον «Χάρι», ωστόσο γρήγορα τα πάντα θα άλλαζαν. Σταδιακά ο ιστορικός σκόρερ της Εθνικής άρχισε να εξαφανίζεται από τον ποδοσφαιρικό χάρτη, ενώ πλέον δεν αντιμετωπιζόταν με καλό μάτι από τους συμπατριώτες του.

Μέσα σε μια εξαετία άλλαξε πέντε ομάδες (Άγιαξ, Φέγενορντ, Νυρεμβέργη, ΑΚ Αρλ-Αβινιόν, Σάλκε) χωρίς σε καμία από αυτές να μπορέσει να καθιερωθεί, ενώ ταυτόχρονα έχει χάσει τη θέση του στην Εθνική.

Παναιτωλικός, η άτυχη στιγμή στο Κατάρ και τέλος που δεν άξιζε

Το 2011 τον βρίσκει μετά από πολλά χρόνια ξανά στην Ελλάδα καθώς επιστρέφει για χάρη του Παναιτωλικού. Κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα στο Αγρίνιο, ενώ το γκολ του εναντίον του Αστέρα Τρίπολης ήταν το απόλυτο highlight (στο 0:54 του βίντεο) της σεζόν.

Η επόμενη σεζόν ωστόσο θα τον βρει χωρίς συμβόλαιο και θα ψαχτεί αρκετά για να βρει την επόμενη στέγη του. Τελικά θα τη βρει από την Αλ Νασρ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στο Φλεβάρη του 2013 υπογράφοντας για 4 μήνες έναντι 500 χιλιάδων ευρώ!

xari

Μάλιστα οι οπαδοί τον υποδέχονται με τρέλα στο αεροδρόμιο καθώς στο πρόσωπό του βλέπουν το νέο ηγέτη της ομάδας. Δυστυχώς η μοίρα θα του έπαιζε ένα άσχημο παιχνίδι.

Το ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα γίνεται στον τελικό Κυπέλλου απέναντι στην Αλ Χιλάλ, και με το σκορ στο 1-1 η αναμέτρηση πάει στα πέναλτι. Ο Χαριστέας αστοχεί στο τρίτο πέναλτι και η Αλ Νασρ χάνει τον τίτλο.

Η απώλεια του τροπαίου ήταν ουσιαστικά η «ταφόπλακα» στην καριέρα του 36χρονου πλέον πρώην επιθετικού του Άρη, ο οποίος χωρίς κανείς να το καταλάβει αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και ασχολείται πλέον με την επιχείρησή του στη Θεσσαλονίκη που είναι ένα μπαρμπέρικο, αυστηρώς για αθλητές με όνομα «Athletic Barbers».

barber

Όσοι τον παρακολουθούσαν από την αρχή της καριέρας του σίγουρα δεν θα περίμεναν τέτοια εξέλιξη. Μιλάμε για έναν τύπο ο οποίος έφτασε να σκοράρει σε τελικό Euro, που κατέκτησε πρωτάθλημα στην Μπουντεσλίγκα, και όποιον ρωτήσεις πλέον για την αξία του σίγουρα θα ακούσεις τις λέξεις «υπερεκτιμημένος» ή «φωτοβολίδα». Μπορεί και να ήταν στην τελική, ωστόσο δεν μιλάς έτσι για έναν τύπο που σε ανέβασε στην κορυφή της Ευρώπης. Δεν ξεχνάς έτσι απλά έναν τέτοιο παίκτη. Ότι και αν έκανε στη μετέπειτα πορεία του…



ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved