Υποστολή… σημαίας για «Τσόρι»

Υποστολή… σημαίας για «Τσόρι»

Ο Αργεντινός έμεινε εκτός λίστας Europa League από τον Πάουλο Μπέντο και αυτό ουσιαστικά σημαίνει το… τέλος του από τον Ολυμπιακό.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ανακοίνωσε τους «εκλεκτούς» του για τις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις των «ερυθρόλευκων» στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και από αυτούς απουσιάζει το όνομα του Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ. Ο «Τσόρι», τη φετινή σεζόν, δεν βρίσκεται στα άμεσα πλάνα του Ίβηρα κόουτς, κάτι που φαίνεται και από τις επιλογές του για τα ματς στην Super League και το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά και από την διαχείρισή του στα πρώτα παιχνίδια των ομίλων στο Europa League.

Πλέον, ο Αργεντινός δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες που έπονται με την Οσμάνιλσπορ για τους «32» του Europa League και η απόφαση του Πάουλο Μπέντο, ουσιαστικά φέρνει την αποχώρηση του ποδοσφαιριστή από το Λιμάνι. Άλλωστε, η ανανέωση του συμβολαίου του, στην αρχή της σεζόν, ήταν για έναν χρόνο και το καλοκαίρι, όπως όλα δείχνουν, ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ θα αποχωρήσει από τον σύλλογο. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η φυγή του θα είναι το… τέλος μιας εποχής, καθώς ο Λατίνος άσος ήταν ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές τα προηγούμενα χρόνια για τον Ολυμπιακό.

ChoriMesaParousiasi

Η άφιξη και ο ηγετικός ρόλος

Το καλοκαίρι του 2013 οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ, αποτελώντας εισήγηση του Μίτσελ, που πριν από λίγους μήνες είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία, μετά την εποχή Λεονάρντο Ζαρντίμ. Στις πρώτες του εμφανίσεις, ο Αργεντινός δεν έδειξε να… πατά καλά στον αγωνιστικό χώρο και οι συγκρίσεις με τον Αριέλ Ιμπαγάσα ήταν σε πολλές περιπτώσεις, αρνητικές για τον πρώην άσο της Ράγιο Βαγεκάνο. Ωστόσο, όσο περνούσε ο καιρός, ο «Τσόρι» έδειξε τα στοιχεία που τον είχαν κάνει ηγέτη στην Ρίβερ Πλέιτ και ανάγκασε τους Ρώσους να τον ανακηρύξουν καλύτερο ποδοσφαιριστή του πρωταθλήματος το 2009 με την φανέλα της Ρούμπιν Καζάν.

Το πρώτο γκολ του Αργεντινού με την φανέλα του Ολυμπιακού ήρθε τον Δεκέμβριο του 2013, όταν σημείωσε το πρώτο τέρμα των «ερυθρόλευκων» στη νίκη 3-0 επί του Εργοτέλη στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ το βράδυ της 26ης Φεβρουαρίου 2014 άνοιξε το σκορ στη μεγάλη νίκη 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο φαληρικό γήπεδο, στο πρώτο ματς των «16» του Champions League. Μάλιστα, ήταν από τους κορυφαίους στον επαναληπτικό του «Όλντ Τράφορντ» χάνοντας μοναδική ευκαιρία να σκοράρει πριν το ημίχρονο και να κάνει το 1-1, αυξάνοντας σε μεγάλο βαθμό τις ελπίδες για πρόκριση. Αντίθετα, οι «κόκκινοι διάβολοι» έφτασαν στη συνέχεια στο 3-0 και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

ChoriMesa

Όμως, οι καυτές βραδιές του «Τσόρι» με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη δεν… σταμάτησαν εκεί, μια και την επόμενη σεζόν, ήταν από τους πρωταγωνιστές των «ερυθρόλευκων» στη νίκη 3-2 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Φάληρο, στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, μερικούς μήνες μετά την παρουσία των «ροχιμπλάνκος» στον τελικό της διοργάνωσης. Μάλιστα, σε εκείνη την αγωνιστική, συμπεριλήφθηκε από την UEFA στην ομάδα της εβδομάδας. Στη συνέχεια, ήταν αυτός που «σφράγισε» τη νίκη 4-2 επί της Μάλμε και έδωσε την ευκαιρία στους Πειραιώτες να συνεχίσουν το Europa League.

 

Από την κορυφή στον… πάγκο και την εξέδρα

Όσο τα χρόνια περνούσαν, ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ εδραιωνόταν στις συνειδήσεις των οπαδών του συλλόγου και σε πολλές φορές το όνομά του έγινε σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων, αποθεώνοντάς τον για τα όσα πρόσφερε και κυρίως για το πάθος που έβγαζε στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, λίγο αργότερα, το συγκεκριμένο σύνθημα, αποτέλεσε… μομφή κατά του προπονητή. Την περσινή σεζόν, ο Μάρκο Σίλβα, που είχε αναλάβει το καλοκαίρι την τεχνική ηγεσία, δεν είχε τον Αργεντινό στις πρώτες του επιλογές, δίνοντας το χρίσμα στον Κώστα Φορτούνη. Όμως, μόλις ένα παιχνίδι… στράβωνε, η ιαχή από την εξέδρα, έφερνε τον «Τσόρι» στον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας σημαντικές βοήθειες στους Πειραιώτες.

ChoriMesaExedra

Ο Πάουλο Μπέντο έφτασε το καλοκαίρι στο Λιμάνι, μετά την αποχώρηση του Μάρκο Σίλβα και την απόλυση του Βίκτορ Σάντσεθ και έδειξε την ίδια διάθεση με τον συμπατριώτη του, μια και ο Κώστας Φορτούνης είναι ο βασικός «μοχλός» και ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ έμενε στον πάγκο. Όμως, η συνέχεια δεν είναι ανάλογη, καθώς με λίγες εξαιρέσεις, ο Λατίνος συνέχισε να βλέπει τα ματς από τις θέσεις δίπλα στον προπονητή και αγώνα με τον αγώνα, η θέση του… μεταφέρθηκε στην εξέδρα. Μάλιστα, η κριτική που γίνεται στον Πάουλο Μπέντο, κυρίως από τους οπαδούς, για τον Αργεντινό είναι έντονη.

Πλέον, η απόφαση του Πορτογάλου να αφήσει εκτός ευρωπαϊκής λίστας τον «Τσόρι», δείχνει και την διάθεση που έχει προς τον Αργεντινό. Δεν βρίσκεται στις πρώτες του επιλογές, ούτε καν στις… δεύτερες, καθώς δεν μετέχει πλέον ούτε στις αποστολές για το Κύπελλο Ελλάδας, κόντρα σε θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους. Από την πλευρά του, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός δείχνει άκρως... επαγγελματίας, μια και δεν έχει δημιουργήσει θέμα με την διαχείρισή του, ενώ οι τοποθετήσεις του στα social media είναι… προσεγμένες.

Ο άνθρωπος της Ευρώπης

Όπως αναφέρουμε και πιο πάνω, ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ έχει στο ενεργητικό του πολλές εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Το γκολ κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η εμφάνισή του με την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και η μεγάλη του εμφάνιση με την Μάλμε στους ομίλους του Champions League. Ωστόσο, τα… επιτεύγματά του δεν σταματούν μόνο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, αλλά και το Europa League, καθώς το περσινό καλοκαίρι, ήταν ο άνθρωπος που έδωσε την πρόκριση στους «ερυθρόλευκους» για τους ομίλους της διοργάνωσης, με το τέρμα που σημείωσε κόντρα στην Αρούκα, στην παράταση του επαναληπτικού στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Βέβαια, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ είναι ένας από τους τρεις παίκτες που έχουν πάρει ευρωπαϊκό τίτλο και είναι μέλη του Ολυμπιακού. Ο άλλος είναι ο συμπατριώτης του Εστεμπάν Καμπιάσο και ο Ντιόγκο Φιγκέιρας, με τη διαφορά πως οι δύο τελευταίοι είναι στην λίστα του Πάουλο Μπέντο για την Ευρώπη.

Ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ στον Ολυμπιακό

Το γκολ του Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τα... κόλπα του "Τσόρι" στον Ολυμπιακό



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved