Βελλίδης: Από τα Γιάννενα της καταξίωσης στην Τούμπα της… απαξίωσης!

Βελλίδης: Από τα Γιάννενα της καταξίωσης στην Τούμπα της… απαξίωσης!

Στα αζήτητα ο Μάρκος Βελλίδης μετά την τυφλή εμπιστοσύνη του Τούντορ και το… περίμενε του Ίβιτς

Ο Μάρκος Βελλίδης αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ, μετά από ένα χρόνο και αναζητεί ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Ο 28χρονος τερματοφύλακας, για τον οποίο διάφοροι μνηστήρες πέρυσι έταζαν γη και ύδωρ για να τον κάνουν δικό τους και που χύθηκε πέρυσι αμέτρητο μελάνι για τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στον ΠΑΣ Γιάννινα, μπήκε στο ταμείο ανεργίας. Ένας τερματοφύλακας που τον Μάρτιο του 2015 κλήθηκε από τον Σέρχιο Μαρκαριάν στην Εθνική Ανδρών και τρεις μήνες αργότερα (Ιούνιος 2015) έκανε ντεμπούτο στην εκτός έδρας φιλική αναμέτρηση εναντίον της Πολωνίας (0-0). Πολλοί θεώρησαν πως η «γαλανόλευκη» βρήκε τον πρώτο της τερματοφύλακα για την επόμενη δεκαετία. Και να σκεφτεί κανείς πως πέρυσι πήρε συμμετοχές στον «Δικέφαλο» του Βορρά και έδειξε πως το… αστέρι του θα λάμψει ακόμα περισσότερο.

2

Από Μεσσίας… έκπτωτος!

Πέρυσι ο ΠΑΟΚ είχε συμφωνήσει με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την απόκτηση του Βελλίδη, αλλά από το καλοκαίρι του 2016. Ο τραυματισμός του Γλύκου όμως αλλά και η έλλειψη εμπιστοσύνης του Τούντορ στον Όλσεν, άλλαξαν τα δεδομένα υπέρ του. Ο Κροάτης τεχνικός ζήτησε άμεσα τερματοφύλακα για βασικό κι έτσι η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης πίεσε την ομάδα των Ιωαννίνων να αφήσει τον Βελλίδη για να μετακομίσει γρηγορότερα και συγκεκριμένα τον Γενάρη του 2016, στη Θεσσαλονίκη.

Ο διεθνής τερματοφύλακας είχε αποκτήσει τεράστια εμπειρία από Super League, ενώ τα τελευταία χρόνια δεν έχανε παιχνίδι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Κάπως έτσι ξεκίνησε και στον ΠΑΟΚ όπου στο τέλος της σεζόν έφτασε τις 11 συμμετοχές. Η πορεία του όμως δεν ανάλογη του μεγάλου «μπαμ» που έκανε η απόκτηση του από τους Θεσσαλονικείς. Η έλευση του Βλάνταν Ίβιτς στα πλέι όφ της περσινής σεζόν έφερε τα πάνω κάτω. Ο Σέρβος έδειξε ξεκάθαρα τις προτιμήσεις του για τον «άσο». Ο Βελλίδης από την άλλη έβλεπε πως το κλίμα δεν τον σήκωνε αλλά παρ’ όλα αυτά είπε το «ναι» το καλοκαίρι για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Οι μήνες περνούσαν η νέα σεζόν ξεκίνησε και η ιστορία έγραψε… Ο Γλύκος μετρά 16 συμμετοχές έως τώρα στη Super League ενώ ο συμπατριώτης του Ίβιτς Μπρκιτς μόλις δυο στη φετινή σεζόν. Ο Βελλίδης… καμία. Η κατάσταση πάντως δεν έδειχνε να αλλάζει για τον τερματοφύλακα από την Καστοριά. Αρκεί να συνυπολογιστεί πως ο ΠΑΟΚ έχει πέντε συνολικά τερματοφύλακες στο ρόστερ. Πέρα από τον Σιαμπάνη είναι και Μελίσσας που αγωνίζεται ως δανεικός στην ΑΕ Σπάρτη και το καλοκαίρι οι Θεσσαλονικείς τον περιμένουν πίσω για να του δώσουν την ευκαιρία που ψάχνει.

3

ΠΑΣ… όπου έχει συμμετοχές

Το διαζύγιο έμοιαζε αναπόφευκτο. Ο Βελλίδης δεν μπορούσε να δείξει κάτι περισσότερο στον ΠΑΟΚ. Τα γεγονότα άλλωστε «μιλούσαν» από μόνα τους. Ελεύθερος τώρα θα αναζητήσει αλλού την τύχη του, την ώρα που οργιάζουν οι φήμες για επιστροφή του στον ΠΑΣ Γιάννινα. Από τον Χριστοβασίλη υπάρχει κατηγορηματική διάψευση για την περίπτωση του. Το «παραθυράκι» της ΕΠΟ όμως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης του ΠΑΣ.

Ο Βελλίδης έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ και μπορεί να πάει μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου σε οποιαδήποτε ομάδα θέλει. Αυτό πάντως που θα κοιτάξει δεδομένα είναι ο χρόνος συμμετοχής του προκειμένου να ανοίξει και πάλι η πόρτα στην 11αδα της Εθνικής.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ: Τέλος ο Βελλίδης!

ΠΑΟΚ: Τέλος ο Βελλίδης!

ΟΦΗ: «Κλωτσάει» ο Βελλίδης που κοιτά Super League

ΟΦΗ: «Κλωτσάει» ο Βελλίδης που κοιτά Super League

Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved