Το δράμα του τεράστιου Μπατιγκόλ (photos+vid)

Το δράμα του τεράστιου Μπατιγκόλ (photos+vid)

Ο τεράστιος Γκαμπριέλ Μπατιστούτα έκλεισε την καριέρα του με πολλά γκολ το 2003, ωστόσο οι πραγματικές δοκιμασίες τότε θα ξεκινούσαν

Μία ζωή γεμάτη γκολ για τον τεράστιο Αργεντινό. Ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα ήταν ένας επιθετικός πολύ μπροστά από την εποχή του. Ένα πραγματικό «αγρίμι» στην επίθεση που έκανε παιχνιδάκι οποιαδήποτε άμυνα κλήθηκε να τον αντιμετωπίσει. Σαν σήμερα ο θρυλικός επιθετικός είδε για πρώτη φορά το φως πριν από 50 χρόνια, ωστόσο εμείς θα ρίξουμε «φως» στη μετα-ποδοσφαίρου πορεία του. Τότε που τα προβλήματα στα πόδια έγιναν αβάσταχτα, σε σημείο που δεν ήθελε πλέον να περπατήσει.

 

Από τη δόξα και τη Serie A στο Κατάρ

Για την πορεία του στα γήπεδα δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Ο τύπος είναι μία ιστορία μόνος του. Ένας παικταράς που τιμούσε και με το παραπάνω τη φανέλα που φορούσε, αγωνίστηκε επί μια 9ετία στη Φιορεντίνα (1991-2000), με την οποία έζησε στιγμές δόξας (Κόπα Ιτάλια και Σούπερ Καπ), λύπης (υποβιβασμός στη Serie B) και ασταμάτητους «πυροβολισμούς» προς τις αντίπαλες εστίες. Το 2000 αποχώρησε για λογαριασμό της Ρόμα, προκειμένου να διεκδικήσει το πολυπόθητο πρωτάθλημα πλάι στους Τότι και Μοντέλα. Και τα κατάφερε. Η κορυφαία στιγμή στην καριέρα του είχε επιτέλους φτάσει. Δυστυχώς όμως από εκείνο το σημείο κι έπειτα, η πορεία του θα άλλαζε προς το χειρότερο.

bati1

Η δεύτερη σεζόν του στη Ρόμα ήταν η πρώτη έπειτα από 10 σεζόν στην Ιταλία που δεν τρομοκράτησε τόσο τους αντίπαλους αμυντικούς. Συνολικά σκόραρε 6 μόλις φορές. Το ίδιο έγινε και την επόμενη χρονιά στην οποία δόθηκε δανεικός στην Ίντερ το δεύτερο μισό της σεζόν. Έπειτα από μία χρονιά στο Κατάρ και 25 γκολ για λογαριασμό της Αλ-Αραμπί, ο Αργεντινός έκλεισε τη μεγάλη καριέρα του χωρίς ουσιαστικά να το καταλάβει κανείς.

Πλέον ο Μπατιγκόλ έπρεπε να ζει πλέον δίχως το ποδόσφαιρο, μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους και την ερωτική σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα. Η μεγάλη του αγάπη όμως, η μπάλα, που του προσέφερε τόσα πολλά, του έδωσε και κάτι που σίγουρα δεν θα ήθελε ποτέ να έχει. Καταπόνηση.

 

«Κόψτε μου τα πόδια!»

Μπορεί στον αγωνιστικό χώρο να μην το έδειχνε, ωστόσο το σώμα του υπέφερε, με τραγικό αποτέλεσμα να διαλυθούν οι τένοντες των ποδιών και να τρίβονται μεταξύ τους τα κόκκαλα. Αποτέλεσμα, ήταν φρικιαστικοί πόνοι στους αστραγάλους που πολλές φορές του παρέλυαν την κίνηση.

«Μια φορά προτίμησα να τα κάνω πάνω μου στο κρεβάτι παρά να συρθώ μέχρι το μπάνιο που ήταν τρία μέτρα μακριά. Ήταν τέσσερις το πρωί και ήξερα πως αν στεκόμουν όρθιος ο αστράλος θα με πέθαινε».

batistuta 1 copy

Με την καριέρα του να έχει τελειώσει πλέον, ο Μπατιστούτα δεν δίστασε να πάρει μια απόφαση που για άλλους θα έμοιαζε εξωφρενική.

«Δεν μπορούσα να αντέξω άλλο. Ούτε με λέξεις δεν μπορώ να περιγράψω τον πόνο. Βλέποντας όμως τον Όσκαρ Πιστόριους σκέφτηκα πως αυτή είναι η λύση». Ναι, καλά κατάλαβες. Ήθελε να του κόψουν τα πόδια!

«Όταν το πρότεινα στον ορθοπεδικό μου, με ρώτησε αν είμαι τρελός», παραδέχτηκε ο άλλοτε άσος των Φιορεντίνα και Ρόμα.

Όσο και να παρακάλεσε τους γιατρούς, οι ειδικοί εις τον κλάδο δεν δέχτηκαν να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό. Αντί αυτού κιόλας, αποφάσισαν να του βάλουν βίδες στο πιο καταπονημένο πόδι του, προκειμένου να απαλύνουν τον πόνο του. Και τελικώς τα κατάφεραν.

bati3

 

Θα ήταν τεράστιο κρίμα για έναν εκ των πλέον χαρισματικών επιθετικών στην ιστορία του ποδοσφαίρου να έχει μια τέτοια κατάληξη. Ενός τύπου που έκανε πολύ κόσμο να αγαπήσει το ποδόσφαιρο, και που θα μείνει για πάντα χαραγμένος στις μνήμες η απόλυτη μηχανή των γκολ.

Χρόνια πολλά Μπατιγκόλ...

 

Απολαύστε τον, τόσο στο παρακάτω βίντεο όσο και στην gallery του Onsports

Γκολ Μπατιστούτα



Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved