Σαν σήμερα «έφυγε» ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο (photos+videos)

Σαν σήμερα «έφυγε» ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο (photos+videos)

Ήταν 7 Ιουλίου του 2014 όταν ο θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης άφηνε την τελευταία του πνοή στα 88 του χρόνια. 

Ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο, παίκτης-μύθος της κυριαρχίας της «Βασίλισσας» στα πρώτα χρόνια του Πρωταθλητριών, που αγωνίστηκε σε τρεις Εθνικές ομάδες (!) και δεν λύγισε ακόμα και όταν τον απήγαγαν στη Βενεζουέλα!

Τα πρώτα βήματα, η Κολομβία και το... φιάσκο με τη Μπαρτσελόνα 

Το «ξανθό βέλος» όπως ήταν το ψευδώνυμό του γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου του 1926 στο Μπαράκας του Μπουένος Άιρες και ξεκίνησε την καριέρα του στη Ρίβερ Πλέιτ στα 17 του.

Όταν οι σχέσεις του Αργεντινού με τους «εκατομμυριούχους» κατέρρευσαν λόγω της συμμετοχής του στην ποδοσφαιρική απεργία του 1947, αποφάσισε να αποχωρήσει για την Κολομβία όπου έπαιξε στη Μιγιονάριος.

distefano riverplate

Το 1952 η ομάδα του έπαιξε ένα φιλικό με τη Ρεάλ στην Ισπανία και ο Ντι Στέφανο «μαγεύει» τα πλήθη. Σκάουτερς της Μπαρτσελόνα τον παρακολουθούν και εντυπωσιάζονται με αποτέλεσμα ένα χρόνο αργότερα να κάνει κίνηση να τον αποκτήσει. Ωστόσο λόγω του ότι ο Ντι Στέφανο ανήκε με συνιδιοκτησία στην ομάδα από την Κολομβία έπρεπε εκτός από τη Ρίβερ (με την οποία συμφώνησαν οι «μπλαουγκράνα») να τα βρουν και με τη Μιγιονάριος.

puskas distefano barcelona

Μετά από πολλές αναποδιές η Μιγιονάριος συμφώνησε… με τη Ρεάλ και ο Ντι Στέφανο (παρά το γεγονός ότι έπαιξε και τρία φιλικά με τη Μπαρτσελόνα) φόρεσε τη φανέλα της «Βασίλισσας» και η συνέχεια ήταν... μαγική.

distefano realmadrid1

Με τους «μερέγχες» πέτυχε συνολικά 216 τέρματα σε 282 αναμετρήσεις από το 1953-1964. Συνέθεσε ένα απίστευτο δίδυμο με τον Φέρεντς Πούσκας οδηγώντας τη Ρεάλ σε 5 διαδοχικές κατακτήσεις Κυπέλλου Πρωταθλητριών (1956-60).

Έκλεισε τελικώς την καριέρα του στην Εσπανιόλ τη διετία 1964-66.

Χάσαμε το... μέτρημα με τις Εθνικές Ομάδες και η μαύρη στιγμή της απαγωγής

Στα αξιοσημείωτα τις καριέρας του είναι ότι έχει αγωνιστεί συνολικά σε τρεις διαφορετικές Εθνικές Ομάδες!

Είχε έξι συμμετοχές με την Αργεντινή, τέσσερις με την Κολομβία (καμία δεν αναγνωρίζεται από τη FIFA) και 31 με την Ισπανία, με τη φανέλα της οποίας σκόραρε 23 φορές. Παρόλα αυτά με καμία εξ αυτών δεν συμμετείχε σε Μουντιάλ.

kubala puskas distefano barcelona

Μαύρη στιγμή της καριέρας του αποτελεί η νύχτα της 24ης Αυγούστου 1963 όταν η Ρεάλ συμμετείχε σε φιλικό τουρνουά στη Βενεζουέλα. Ήταν τότε που μία επαναστατική οργάνωση εισέβαλε στο ξενοδοχείο της αποστολής και τον απήγαγε!

Τελικώς το θέμα έληξε μετά από δύο μέρες με τον Ντι Στέφανο να δηλώνει πως οι απαγωγείς δεν τον κακομεταχειρίστηκαν. Μάλιστα μία μέρα αργότερα ο Αργεντινός αγωνίστηκε κανονικά στο φιλικό εναντίον της Σάο Πάολο γνωρίζοντας την αποθέωση από το κοινό!

Οι απαγωγείς δεν τον τρόμαξαν, όπως και η καρδιακή προσβολή που έπαθε το 2007 όντας 79 ετών. Επτά χρόνια αργότερα, μία μέρα μετά γενέθλιά του όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Άφησε την τελευταία του πνοή δύο μέρες αργότερα λόγω δεύτερης καρδιακής προσβολής αλλά τα κατορθώματά του θα μνημονεύονται για πάντα και θα μείνουν ανεξίτηλα στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

distefano realmadrid2

Alfredo Di Stefano ● The Greatest idol of Real Madrid

Alfredo Di Stefano - R.I.P ● The Eternal Genius ● 1926 -2014



Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved