Ριβάλντο: Το κλάμα, η αποχώρηση και oι αιχμές κατά Κόκκαλη! (photos+video)

Ριβάλντο: Το κλάμα, η αποχώρηση και oι αιχμές κατά Κόκκαλη! (photos+video)

Σαν σήμερα 12/5/2007 ο μεγάλος Ριβάλντο μέσα σε συγκίνηση ανακοίνωνε την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό μετά από τρία χρόνια παρουσίας. Τα λεφτά που δεν πήρε, η αθέτηση της συμφωνίας από πλευράς Κόκκαλη και το κλάμα του κατά τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας συνέντευξης.

Μετά από τρία χρόνια και 5 τίτλους στον Ολυμπιακό (3 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα), ο Ριβάλντο παραχώρησε συνέντευξη τύπου κατά την οποία ανακοίνωνε την αποχώρησή του από το λιμάνι. Μέσα τρομερή συγκίνηση ο Βραζιλιάνος πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε λόγο για αθέτηση συμφωνίας από την πλευρά Σωκράτη Κόκκαλη:

256151

«Θέλω να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Όλα τα λόγια που θα πω είναι η πραγματικότητα γιατί σε όλη μου την ζωή ήμουν τίμιος, ειλικρινής και απλός άνθρωπος. Ήρθα να συζητήσω το θέμα του συμβολαίου μου. Αν τα παιδιά μου δεν ήταν εδώ, θα ήταν δύσκολο να συνεχίσω στον Ολυμπιακό. Τον περασμένο Φλεβάρη ζήτησα από την πρώην γυναίκα μου να έρθει μαζί με τα παιδιά μου στην Ελλάδα και δέχτηκε.

Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Συζητήσαμε για όλα. Μάλιστα του είπα πως εγώ θα πληρώσω το διαμέρισμα της πρώην γυναίκας μου. Ο πρόεδρος μου είπε χαριτολογώντας: Ε, βέβαια, η πρώην γυναίκα σου είναι δικό σου θέμα, όχι δικό μου! Η συμφωνία είχε επέλθει. Πίστευα στον λόγο του και ήμουν ήσυχος για όλα τα θέματα» είπε αρχικά ο Ριβάλντο και συνέχισε:

«Μου είπε ότι το συμβόλαιο μου θα μείνει έως έχει. Όλα ήταν μέλι-γάλα. Μου είπε επίσης ότι επειδή έληγαν και τα συμβόλαια άλλων παικτών δεν θα έπεφταν αμέσως οι υπογραφές προκειμένου να μην χαλάσει το κλίμα. Μου είπε: Αν ανανεώσεις τώρα, τι θα πουν οι άλλοι; Άστο προς το παρόν, θα έρθει η καλύτερη ώρα».

247812

«Από τον Φλεβάρη έως τώρα, ήταν οι πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής μου. Το συμβόλαιο φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου, ήταν εδώ η οικογένεια μου. Αυτά τα δυόμισι χρόνια που τα παιδιά μου ήταν εκεί, έπαιρνα κάθε μέρα τηλέφωνο στα παιδιά μου γιατί η Βραζιλία είναι πλέον μια δύσκολη χώρα. Έκανα τόσα σχέδια, είχα ήδη κλείσει συμφωνία για σπίτι. Ήμουν απόλυτα ευτυχισμένος. Αλλά εδώ και 15 μέρες, ήθελα να μιλήσω με τον κύριο Κόκκαλη και δεν τα κατάφερε αφού δεν τον έβρισκα πουθενά. Και όταν ρωτούσα τον λόγο, δεν έπαιρνα απάντηση. Εγώ βιαζόμουν γιατί την Τετάρτη έπρεπε να πάρω την βίζα για τα παιδιά μου και ήθελα να έχω την υπογραφή του νέου συμβολαίου».

«Την εβδομάδα πριν το ματς με τον Άρη, η γυναίκα μου πήγε στην σουίτα της PUMA. Εκεί ο πρόεδρος, την καθησύχασε και της είπε πως θα τηρηθούν αυτά που έχουν συμφωνηθεί. Μόνο χθες με δέχτηκε ο Λούβαρης, γιατί σας είχα καλέσει (σ.σ τους δημοσιογράφους) εσάς εδώ πέρα. Είπε ότι ήθελε να μιλήσει μαζί μου την Δευτέρα ή Τρίτη. Εγώ του είπα ότι είχα ραντεβού με τον Κόκκαλη σήμερα. Εκείνος μου απάντησε: Δεν ξέρω για κανένα ραντεβού.

Πως γίνεται ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος (Λούβαρης) να μην μιλάνε και να μην συνεννοούνται μεταξύ τους; Αυτό μου δίνει την εντύπωση ότι ο πρόεδρος δεν μπόρεσε να μου πει κατάμουτρα αυτά που μου είχε πει στο σπίτι του. Εγώ ήθελα να μιλάω μόνο με τον Κόκκαλη. Ο Λούβαρης με πήρε και μου έκανε μία πρόταση χωρίς να ξέρει για συνεννόηση Ριβάλντο και Κόκκαλη, παρότι ο πρόεδρος τον είχε πάρει μπροστά μου τηλέφωνο.

Εγώ δόξα τω Θεώ δεν έχω ανάγκη το χρήμα. Έχω για εμένα, την οικογένεια μου, για τα εγγόνια μου. Δεν το χρειάζομαι. Δεν είναι το χρήμα το θέμα, είναι ο λόγος. Παρόλο που ο πρόεδρος δεν είχε τηρήσει αυτά που συμφωνήσαμε στο σπίτι του, προσπάθησα κιόλας να μειώσω τις αποδοχές μου. Χθες ο Λούβαρης μου έκανε την προσφορά παρόλο που ο Κόκκαλης δεν τήρησε αυτό που είχαμε συμφωνήσει σπίτι του. Χθες το βράδυ, μου τηλεφώνησε ο διερμηνέας και μου είπε ότι ο Λούβαρης μίλησε με τον πρόεδρο. Ή είναι έτσι ή όχι. Θέλω να μείνω ξεκάθαρος με τους οπαδούς του Ολυμπιακού γιατί ήταν οι καλύτεροι που γνώρισα στην καριέρα μου. Εγώ δεν έχω ανάγκη το χρήμα. Για μένα μετράει η ειλικρίνεια».

260091

 Ο Βραζιλιάνος με δάκρυα στα μάτια έλεγε όλη την ώρα πως ο Ολυμπιακός δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα ενώ λίγο αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» τόνιζαν πως η συμφωνία που του προσέφεραν ήταν με τα λεφτά που είχαν συμφωνήσει.

Ωστόσο Ριβάλντο δεν έμεινε εκεί λέγοντας πως του χρωστάνε λεφτά ενώ αποκάλυψε ότι του πρότεινε να γίνει τεχνικός διευθυντής!

«Ο πρόεδρος με φώναζε σπίτι του και ζήτησε την συμβουλή του για το πως θα βγει από την δύσκολη θέση και μου πρότεινε να γίνω τεχνικός διευθυντής στον Ολυμπιακό. Του είπα ότι αν μπορέσω να φέρω τα παιδιά μου, θα ήθελα να παίξω για έναν ακόμα χρόνο ποδόσφαιρο γιατί τα πόδια μου με κρατάνε ακόμα. Ο Ολυμπιακός είναι πάνω από τον Κόκκαλη, πάνω από όλους μας. Θέλει να φύγω για να φανεί ότι εγώ είμαι υπεύθυνος. Αυτοί μου έκαναν πρόταση για μείωση της τάξης του 50%».

«Έγραψα τα παιδιά μου στο σχολείο και για την επόμενη χρονιά και τώρα αναγκάζομαι να φύγω. Τι να κάνω; Όλα αυτά επειδή εμπιστεύτηκα τον πρόεδρο. Έκανα πολλές θυσίες για να είμαι στον Ολυμπιακό. Πρέπει να ξαναβάλω την ζωή μου στην τροχιά που ήταν. Αύριο, μεθαύριο, ο Κόκκαλης και ο Λούβαρης θα αρχίσουν τις δικαιολογίες. Έκανα προσπάθειες για να μείνω στον Ολυμπιακό αλλά αυτοί δεν ήθελαν κάτι τέτοιο. Προς το παρόν, δεν σκέφτομαι άλλη ελληνική ομάδα γιατί περιμένω να μου φύγει η απογοήτευση, αλλά είμαι επαγγελματίας και ποτέ δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει».

rivaldo

Η τελευταία του συμμετοχή έγινε στον αγώνα Ιωνικός-Ολυμπιακός 3-5, με τον Βραζιλιάνο να μην πηγαίνει καν στη φιέστα για το πρωτάθλημα!

Όπως είναι γνωστό δεν τήρησε (ακριβώς) και τα δικά του λεγόμενα καθώς η επόμενη χρονιά τον βρήκε στην ΑΕΚ όπου θα την οδηγούσε στην κατάκτηση του τίτλου αν δεν προέκυπταν... εξωαγωνιστικοί παράγοντες.



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved