Υπήρξαν και άλλοι… Βάρντι! (videos)

Υπήρξαν και άλλοι… Βάρντι! (videos)

Ο επιθετικός της Λέστερ έκανε το μεγάλο «μπαμ» φέτος καταφέρνοντας να ξεπεράσει τα 20 γκολ (22 στην Πρέμιερ Λιγκ) έχοντας κλείσει τα 29 του χρόνια την ώρα που πριν δύο σεζόν δεν είχε αγωνιστεί ποτέ στη μεγάλη κατηγορία! Ποιοι έχουν καταφέρει κάτι ανάλογο με αυτόν;

Ο ξανθομάλλης στράικερ θα είναι ο μεγάλος απών του σημερινού ντέρμπι μεταξύ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λέστερ στο Ολντ Τράφορντ λόγω τιμωρίας. Ο Τζέιμι Βάρντι ο οποίος έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του φέτος με τα 22 γκολ του, κατάφερε από το πουθενά να είναι σίγουρα στο ρόστερ των «λιονταριών» για το Euro 2016 και να θεωρείται ένας από τους Top επιθετικούς αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Η ανάδειξή του ήρθε σε ποδοσφαιρικά μεγάλη ηλικία, καθώς έχει ήδη κλείσει τα 29 του χρόνια, θυμίζοντας σε όλους τον Ισπανό Ντάνι Γουίθα ο οποίος το 2008 στα 28 του χρόνια είχε πετύχει 27 τέρματα σε μία σεζόν με τη φανέλα της Μαγιόρκα!

Ποιοι ήταν οι άλλοι «μεγάλοι» γκολτζήδες (και όχι μόνο) που εμφανίστηκαν από το πουθενά, σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία, τρελαίνοντας έστω και για μία σεζόν το ποδοσφαιρικό σύμπαν;

Ντάνι Γκουίθα

Μια και κάναμε τον πρόλογο ας αρχίσουμε με τον Ισπανό. Ο 28χρονος τότε Γκουίθα ήταν πάντα ένας καλός επιθετικός ωστόσο χωρίς ποτέ να θεωρείται πρώτης γραμμής. Ούτε καν δεύτερης. Τη σεζόν όμως 2007-08 έκανε τους πάντες να παραμιλάνε. Με τη φανέλα της Μαγιόρκα αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στο ισπανικό πρωτάθλημα χωρίς να πετύχει ούτε ένα από το σημείο του πέναλτι!

Η εξαιρετική του σεζόν τον βρήκε στο Euro 2008 με την Εθνική Ισπανίας (σκόραρε κατά της Εθνικής μας), ενώ συμμετείχε και στον Τελικό εναντίον της Ρωσίας. Η ονειρεμένη εκείνη χρονιά ολοκληρώθηκε με την μεταγραφή του στην Φενερμπαχτσέ έναντι 14 εκατομμυρίων ευρώ. Μετά από μία καλή διετία γύρισε στην Ισπανία και τη Χετάφε, ωστόσο ποτέ δεν ξαναθύμισε τον εξαιρετικό επιθετικό της Μαγιόρκα.

Πλέον αγωνίζεται στα 35 του στην Κάντιθ για τη β’ κατηγορία Ισπανίας.

Ντάντο Πρσο

Σε αντίθεση με τον Γκουίθα, ο Κροάτης παρότι έκανε το «μπαμ» μεγάλος, είχε μεγαλύτερη διάρκεια! Ο Πρσο στα 25 του χρόνια έπαιζε στις ερασιτεχνικές κατηγορίες της Γαλλίας (σε κάποια… Τιγκάνα) ενώ για να τα βγάζει πέρα δούλευε και ως μηχανικός αυτοκινήτων! Και από το πουθενά, «έσκασε» το ενδιαφέρον της Μονακό η οποία έψαχνε λύση ανάγκης για τη ν επίθεση. Στο Πριγκιπάτο έπαιξε από το 1999 μέχρι το 2004, ωστόσο τις δύο τελευταίες του σεζόν έκανε τις μεγάλες του εμφανίσεις. Ήταν πλέον 28 ετών όταν έμπαινε στο Louis ΙΙ, και έριχνε 4 γκολ στην Λα Κορούνια για το Champions League κάνοντας ολόκληρη την Ευρώπη να παραμιλά.

Η επόμενη σεζόν τον βρήκε στη Ρέιντζερς με τη φανέλα της οποίας έκλεισε και την καριέρα του, όντας ένας εκ των αγαπημένων του κοινού του Άιμπροξ.

Εμανουέλε Tζιακερίνι

Άλλη μία περίπτωση-φαινόμενο. Ένας ποδοσφαιριστής που μπορούσε να σκοράρει ακόμα και αν ήταν μεσοεπιθετικός, αλλά μέχρι τα 25 του δεν τον ήξερε κανείς! Το 2008 έπαιζε στην γ’ κατηγορία. Το 2009 στη Serie B με την Τσεζένα, την επόμενη για πρώτη φορά στην Serie A, και το 2010 στα 26 του χρόνια τον απέκτησε η Γιουβέντους! Η «Βέκια Σινιόρα» γοητεύτηκε από την παρθενική του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία όπου είχε 36 συμμετοχές και 7 γκολ και τον απέκτησε σε συνιδιοκτησία με την Τσεζένα. Το καλοκαίρι του 2012 μάλιστα ήταν και στην αποστολή της Ιταλίας στο Euro φτάνοντας μέχρι τον τελικό! Πλέον στα 30 του μπορεί να παινεύεται ότι έχει περάσει και από την Αγγλία (Σάντερλαντ 2013-15) ενώ φέτος αγωνίζεται δανεικός στην Μπολόνια. Καθόλου άσχημα…

Μπουράκ Γιλμάζ

Ήταν το τελευταίο τρίμηνο του 2012 όταν πλάι στα ονόματα των Μέσι και Ρονάλντο φιγουράριζε το όνομα ενός άσημου επιθετικού ο οποίος στα πρώτα 5 παιχνίδια του Champions League είχε ισάριθμα γκολ! Ο Μπουράκ δεν ήταν κάποιο ταλέντο που μόλις ξεκινούσε να βγαίνει στο προσκήνιο, ήταν ήδη 27 ετών! Στη Γαλατασαράι ωστόσο ήξεραν ότι είχαν πετύχει διάνα με την περίπτωσή του. Στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, υπήρχαν μάλιστα σεζόν που δεν πέτυχε καν γκολ! Η διετία ωστόσο στην Τραμπζονσπόρ στην οποία πέτυχε 55 γκολ, του έδωσε την ευκαιρία να πάρει μεταγραφή για τη Γαλατασαράι. Και ο Τούρκος άρχισε άμεσα την απόσβεση. Πρώτη σεζόν συνολικά 39 ματς, 32 γκολ (8 στην Ευρώπη), και άλλα 50 την επόμενη τριετία! Από το περασμένο καλοκαίρι αγωνίζεται στην Κίνα με τη φανέλα της Γκουάν.

Ρίκι Λάμπερτ

Αν ρώταγε κανείς τον Ρίκι Λάμπερτ στα 29 του χρόνια ποια ήταν η μεγαλύτερη κατηγορία που είχε αγωνιστεί ποτέ εκείνος θα απαντούσε… η Τσάμπιονσιπ! Μόλις έκλεισε τα 30 του έπαιξε για πρώτη φορά στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Σαουθάμπτον και με 29 γκολ τη διετία 2012-14 έκανε πολλούς συλλόγους να τον… λιγουρευτούν. Τελικά προς έκπληξη ακόμα και του ίδιου (όπως παραδέχτηκε) τον απέκτησε η Λίβερπουλ! Στους «reds» δεν μπόρεσε να αγωνιστεί με επιτυχία μετρώντας σε 36 αναμετρήσεις με μόλις 3 τέρματα. Αλλά και μόνο που στα 33 του κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να γίνει μέλος της Λίβερπουλ είναι λόγος να του «βγάλει» κανείς το καπέλο. Φέτος αγωνίζεται στη Γουέστ Μπρομ.

Λούκα Τόνι

Ότι και να πούμε για αυτόν τον τύπο είναι λίγο. Όσο «γερνάει» τόσο καλύτερος γίνεται. Φαίνεται για αυτό άργησε να φανεί η εκτελεστική του δεινότητα. Μέχρι τα 28 του βολόδερνε μεταξύ Serie A και B μέχρι που έκανε το «μπαμ» το 2004 στην Παλέρμο. Η Φιορεντίνα όρμησε να τον αποκτήσει και δεν μετάνιωσε. Με τον Άντριαν Μούτου στο πλευρό του ο Λούκα Τόνι είχε μία μαγική διετία στη Φλωρεντία με συνολικά 49 γκολ. Η παρουσία του μάλιστα στην Εθνική Ιταλίας στο Μουντιάλ της Γερμανίας τον «διαφήμισε» κατάλληλα και στα 30 του χρόνια έγινε το κανόνι της Μπάγερν Μονάχου.

Από το 2010 και έπειτα άρχισε μία «Οδύσσεια» για τον Ιταλό στράικερ ο οποίος πέρασε από Ρόμα, Γιουβέντους, Τζένοα, Αλ Νασρ και ξανά Φιορεντίνα πριν βρει την… Ιθάκη του στην Ελλάς Βερόνα, με τη φανέλα της οποίας αναδείχτηκε πέρσι στα 38 του πρώτος σκόρερ της σεζόν!



Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved