Aυτοί που δεν έλεγαν την ηλικία τους! (photos)

Aυτοί που δεν έλεγαν την ηλικία τους! (photos)

Η είδηση του Τζοναθάν Νικολά που ήταν 17 στα χαρτιά αλλά… 30 πραγματικά «ξύπνησε» αναμνήσεις τύπου Μιναλά, Ταρίμπο Γουέστ και άλλων… νεαρών που έκρυβαν την πραγματική τους ηλικία!

Δεν πάει καιρός που το ποδόσφαιρο πέρασε… κρίση λόγω της εξάπλωσης του φαινομένου παικτών με ψεύτικα διαβατήρια με τα οποία απέκρυπταν πολλά από τα πραγματικά τους χρόνια. Το Onsports θυμήθηκε μερικές τρανταχτές περιπτώσεις από το χώρο του αθλητισμού και σας τις παρουσιάζει.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί εκείνο του 17χρονου (;) τότε Μιναλά. Τον Ιανουάριο του 2014 που πήρε μεταγραφή στη Λάτσιο, ο Νιγηριανός τόσο έλεγε ότι είναι, ωστόσο το παρουσιαστικό του μόνο για 17 δεν δείχνει. Συμφωνείτε;

minala

Απολαύστε... νιάτο!

Ο «δικός» μας Εσιέν και οι φίλοι του

Πάμε σε έναν παίκτη που κόσμησε (λέμε τώρα) το ελληνικό ποδόσφαιρο και ήρθε στη χώρα μας σε ηλικία 32 ετών το περασμένο καλοκαίρι. Βέβαια με βάση τα όσα λέει ο πρώην προπονητής του στην Εθνική Γκάνας για αυτόν και μερικούς εκ των συμπαικτών του, ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος από όσο νομίζαμε!

«Οι Εσιέν, Παντσίλ, Μενσά και Κίνγκστον δεν λένε την αλήθεια για την ηλικία τους. Δεν έχω επίσημα έγγραφα που να το αποδεικνύουν αυτό, αλλά έχω αμφιβολίες για το κατά πόσο ισχύουν αυτά που έχουν πει», είχε πει ο τότε προπονητής της Γκάνας Νιάχο Ταμάκλο.

1442105

Υ.Γ. Λέτε για αυτό να… σερνόταν ο Γκανέζος φέτος;

Ο «Αθάνατος» Νουάκο Κανού ,ο υπερήλικας Ομπαφέμι Μάρτινς και ο «μια κατηγορία μόνους του» Ταρίμπο Γουέστ!

Ένας εκ των σπουδαιότερων επιθετικών που έπαιξαν στα ευρωπαϊκά γήπεδα, ο Νουάκο Κανού είχε πει πολλά ψέματα αναφορικά με την ηλικία του. Κανείς δεν ήξερε πόσο είναι ακριβώς ωστόσο φαίνεται πως έκρυβε γύρω στα… δέκα έτη! Στα ψεύτικα χρόνια τελείωσε την καριέρα του στα 34, οπότε κανείς δεν μπορεί να του πει τίποτα.

zp Kanu Cele 990424 CSport 229

Εκπληκτική περίπτωση αποτελεί εκείνη του Ομπαφέμι Μάρτινς. Ο Νιγηριανός ο οποίος σε ηλικία 23 ετών έκανε θραύση με τη φανέλα της Ίντερ, ανακαλύφθηκε πως ήταν ήδη 31! Ούτε για αυτόν θα πούμε κακή κουβέντα διότι παίζει ακόμα (έστω και στην Κίνα) στα… 31 του!

Τώρα για τον Ταρίμπο Γουέστ δεν θέλουμε να πούμε τίποτα διότι ήταν μία… ευγενική καρικατούρα του αθλητισμού. Οι υπέροχες κομμώσεις του έμειναν στην ιστορία περισσότερα από ότι οι ποδοσφαιρικές του ικανότητες. Α ναι το ξεχάσαμε, και για τα… 12 χρόνια που έκρυβε!

wesy

Μοντελάκι ο τότε παίκτης της Ίντερ

Οι… εγχώριοι

Θυμάστε μήπως τον Αρμάντο Φουτσίνι; Ναι σωστά τον μέσο του ΠΑΟΚ, που έκανε εξαιρετική χρονιά το 2005 και έκανε τον Παναθηναϊκό να ενδιαφερθεί για την περίπτωσή του. Από εκεί κι έπειτα χάθηκε εντελώς, και ας ήταν μόλις 28 χρονών.

Εντάξει δουλευόμαστε τώρα. Η φωτογραφία παρακάτω με τον τότε συμπαίκτη του Φερνάντεζ αποδεικνύει ότι μάλλον μας κορόιδευε, ενώ οι φήμες που τον συνόδευαν έλεγαν ότι όχι μόνο δεν είναι 28 αλλά… 44!

fuccini

Τώρα θα μιλήσουμε για έναν παίκτη για τον οποίο δεν μπορούμε να πούμε τίποτα κακό καθώς κατά την πορεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα (στην πρώτη του θητεία) είχε βγάλει «μάτια» και αν δεν τραυματιζόταν θα έκανε εξαιρετική καριέρα. Ήρθε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Παναθηναϊκό όταν ήταν 24 ετών και έφυγε στα 30 του με προορισμό την Πόρτσμουθ γυρνώντας ένα χρόνο αργότερα (όχι στο «τριφύλλι) ολοκληρώνοντας στα μέρη μας την καριέρα του (δεν είναι ο Χαλκιάς).

Μία σημείωση: όσες φορές σας γράψαμε για την ηλικία του βάλτε δίπλα ένα (+5). Μας έκρυβε χρόνια ο αγαπημένος «Μανωλάκης» (Ολισαντέμπε) της πράσινης εξέδρας.

pegasus LARGE t 1041 19138491

Νικολά δεν είσαι ο μόνος!

Σίγουρα το θέμα με τον Τζοναθάν Νικολά δεν πρέπει να είναι το μόνο γνωστό στις ΗΠΑ περί απάτης στην ηλικία, ωστόσο εμείς το παράδειγμα που θα σας φέρουμε δεν έχει να κάνει με το αμερικάνικο μπάσκετ (περίπου). Ούτε καν σε έγχρωμο αθλητή δεν θα αναφερθούμε! Το 2010 λοιπόν στο ΝΒΑ, δημιουργήθηκε ένα θέμα που αφορούσε τότε παίκτη τον Νετς.

Αυτός δεν ήταν άλλος από τον συμπαθή κατά τα άλλα Κινέζο φόργουορντ, Γι Γιανλιάν ο οποίος μπήκε στο ΝΒΑ με τη διαδικασία του ντραφτ ένα χρόνο νωρίτερα. Σύμφωνα όμως με όσα διέρρευσαν κινέζικα μέσα, ο Γι είχε πει ψέματα για την ηλικία του καθώς ήταν τρία χρόνια μεγαλύτερος!

DetroitPistonsvNewJerseyNets8aTrIuZ

Το θέμα όμως «θάφτηκε» σχετικά γρήγορα, καθώς αν διεξαγόταν περαιτέρω έρευνα και αποδεικνυόταν ότι όντως ήταν 24 και όχι 21 όταν επελέγη στο ντραφτ, τότε όσοι είχαν επιλεγεί κάτω από αυτόν θα έπρεπε να αλλάξουν ομάδα!



Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved