Άρσεναλ: 200+1 «παιδιά» του Αρσέν Βενγκέρ (videos)

Άρσεναλ: 200+1 «παιδιά» του Αρσέν Βενγκέρ (videos)

Δίνοντας στους Άλεξ Ιβόμπι και Γκλεν Καμαρά το... βάπτισμα του πυρός ο Αλσατός τεχνικός των «κανονιέρηδων» πέτυχε κάτι τρομερό, έχοντας πλέον να υπερηφανεύεται πως έχουν περάσει από τα... χέρια του εκατοντάδες παίκτες – Το OnSports θυμάται τους κορυφαίους!

Οι δυο 19χρονοι κλήθηκαν να φορέσουν για πρώτη φορά τη φανέλα των Λονδρέζων στο ματς του Carling Cup με τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ και παρότι το ντεμπούτο τους συνοδεύτηκε με αποκλεισμό, ο Βενγκέρ πέτυχε κάτι αξιοθαύμαστο.

Πλέον ο Αλσατός τεχνικός έχει προπονήσει 201 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές από τον πάγκο της Άρσεναλ και το OnSports θυμάται τους κορυφαίους εξ αυτών.

Τιερί Ανρί – 376 συμμετοχές, 228 γκολ, 7 τίτλοι

Τον Ιανουάριο του 1999 ο Βενγκέρ έφερε στην Άρσεναλ τον παίκτη που έμελλε να γίνει ο κορυφαίος στην ιστορία της. Όσα κι αν γράψει ή πει κανείς για τον «Τιτί» δεν αρκούν για να περιγράψουν την προσφορά του στον σύλλογο του Λονδίνου. Το άγαλμά του έξω από το «Emirates» συμπυκνώνει όσα πέτυχε με τους «κανονιέρηδες», μεταξύ άλλων το να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία τους.

Ντέιβιντ Σίμαν – 405 συμμετοχές, 13 τίτλοι

Ο «θρυλικός» Άγγλος τερματοφύλακας ήταν ήδη 6 χρόνια στην Άρσεναλ όταν ανέλαβε ο Βενγκέρ και με τον ερχομό του Αλσατού απόλαυσε τις πιο λαμπρές στιγμές του με τους «κανονιέρηδες», κατακτώντας 9 τίτλους από το 1996 και μετά, πριν αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2003 για τη Σίτι για να «κρεμάσει» τα γάντια του έναν χρόνο αργότερα.

Μάρτιν Κίον – 311 συμμετοχές, 4 γκολ, 9 τίτλοι

Από τους κορυφαίους αμυντικούς στην ιστορία της Premier League και πρωταγωνιστής της επικής σύρραξης που απειλήθηκε στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη χρονιά του αήττητου Πρωταθλήματος της Άρσεναλ, όταν... έκραξε τον Ρουντ φαν Νίστελροϊ για ένα χαμένο πέναλτι. Αυτοκρατορικός στόπερ που ξεδίπλωσε το ταλέντο του με τον Βενγκέρ στον πάγκο.

Πατρίκ Βιεϊρά – 279 συμμετοχές, 29 γκολ, 11 τίτλοι

Από τα «παιδιά» του Βενγκέρ, ένας από τους μεγαλύτερους χαφ στην ιστορία του αθλήματος και ηγέτης της ομάδας του αήττητου Πρωταθλήματος. Ο Βιεϊρά πήγε στους «κανονιέρηδες» μαζί με τον Βενγκέρ και αποτέλεσε τα «θεμέλια» της ομάδας που «έχτισε» ο Αλσατός. Πανηγύρισε 11 τίτλους με την Άρσεναλ και έπειτα από εννέα σεζόν έφυγε για την Ιταλία.

Ντένις Μπέργκαμπ – 316 συμμετοχές, 87 γκολ, 10 τίτλοι

Έγινε κάτοικος Λονδίνου έναν χρόνο πριν αναλάβει ο Βενγκέρ τα ηνία της ομάδας και στα χρόνια που ακολούθησαν άφησε το στίγμα του ως ένας από τους κορυφαίους μη Βρετανούς στην ιστορία της Premier League. Ο Βενγκέρ φρόντισε να αναδείξει το ταλέντο του στο σκοράρισμα και τη σεζόν 1997-98 πέτυχε 22 γκολ, σαρώνοντας τα ατομικά βραβεία στο αγγλικό Πρωτάθλημα. «Κρέμασε» τα παπούτσια του με την Άρσεναλ.

Μαρκ Όφερμαρς – 100 συμμετοχές, 25 γκολ, 3 τίτλοι

Ο «θρύλος» του Άγιαξ της περιόδου 1992-1997 αποτέλεσε μια από τις πρώτες επιλογές του Βενγκέρ στο Λονδίνο και ο Ολλανδός εξτρέμ έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Γάλλο κόους. Σε τρία χρόνια πανηγύρισε ισάριθμους τίτλους, δυο εξ αυτών το νταμπλ της πρώτης του χρονιάς στην Αγγλία και έκανε μια από τις καλύτερες σύντομες θητείες στην ιστορία της Premier League πριν πάει στη Μπαρτσελόνα.

Φρέντι Λιούνγκμπεργκ – 216 συμμετοχές, 72 γκολ, 8 τίτλοι

«Πάτησε» Λονδίνο δυο χρόνια μετά την ανάληψη των ηνίων από τον Βενγκέρ και εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες μορφές της Άρσεναλ. Το 2008 οι οπαδοί του συλλόγου τον ανέδειξαν 11ο κορυφαίο παίκτη στην ιστορία της ομάδας με τον Λιούνγκμπεργκ να κατακτά 8 τρόπαια σε εννέα χρόνια.

Νουάνκο Κανού – 119 συμμετοχές, 30 γκολ, 5 τίτλοι

Ο πανύψηλος «θρυλικός» επιθετικός από τη Νιγηρία έκανε... παπάδες με τη φανέλα της Άρσεναλ, πετυχαίνοντας 30 γκολ σε διάστημα πέντε ετών κατά τα οποία κατέκτησε 5 τρόπαια. Αποτέλεσε μια από τις πιο επιτυχημένες μεταγραφές της πρώτης περιόδου της θητείας του Βενγκέρ και το 1999 πέτυχε ένα τρομερό χατ-τρικ απέναντι στην Τσέλσι που θυμούνται όλοι οι οπαδοί των «κανονιέρηδων».

Άσλεϊ Κόουλ – 156 συμμετοχές, 8 γκολ, 7 τίτλοι

Ένα από τους μεγαλύτερους μπακ στην ιστορία του αθλήματος αναδείχθηκε μέσα από την Άρσεναλ του Βενγκέρ. Το 1998 ο Κόουλ υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο με τους «κανονιέρηδες» έπειτα από έναν χρόνο στις ακαδημίες της ομάδας, με τον Αλσατό τεχνικό να δίνει εντολή για την προαγωγή του. Εξελίχθηκε σε «θρύλο» των «κανονιέρηδων» και του αγγλικού ποδοσφαίρου, όντας ο άνθρωπος με τις περισσότερες κατακτήσεις Κυπέλλου Αγγλίας στην ιστορία: έχει 7! Επίσης είναι μαζί με τον Νικολά Ανελκά οι μοναδικοί που έχουν κάνει Νταμπλ στην Αγγλία με δυο διαφορετικές ομάδες (και οι δυο με Άρσεναλ και Τσέλσι)!

Σολ Κάμπελ – 135 συμμετοχές, 8 γκολ, 6 τίτλοι

Σε διάστημα πέντε ετών κατάφερε να γίνει μια από τις πλέον εμβληματικές μορφές του συλλόγου. Ο Βενγκέρ τον πήρε από την Τότεναμ και του έδειξε τον δρόμο προς τους τίτλους, με τον Κάμπελ να θεωρείται ο κορυφαίος Άγγλος στόπερ στον κόσμο από το 2001 έως το 2006, όταν και φόρεσε τα χρώματα της Άρσεναλ. Αποχώρησε από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν 2010-11 ως παίκτης της Νιούκαστλ.

Υ.Γ. Οι Ίαν Ράιτ και Τόνι Άνταμς βρίσκονται στη λίστα, παρόλα αυτά υπήρξαν στην Άρσεναλ αρκετά χρόνια πριν αναλάβει ο Βενγκέρ και ο ερχομός του Αλσατού συνέπεσε με τη «δύση» των ένδοξων εποχών της καριέρας του καθενός τους. Παρόλα αυτά, αξίζει ένα βίντεο στον καθέναν τους!



Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved