Τιμώντας το εθνόσημο (photos)

Τιμώντας το εθνόσημο (photos)

Το βράδυ της Κυριακής ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν έφτασε τις 150 συμμετοχές με την εθνική Ιταλίας και το OnSports παρουσιάζει τους παίκτες-θρύλους με τις περισσότερες εμφανίσεις σε διεθνές επίπεδο

Η καριέρα του «μιλάει» από μόνη της για την προσφορά του στο άθλημα. Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν θεωρείται ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες όλων των εποχών πριν καν... κρεμάσει τα γάντια του. Το βράδυ της Κυριακής ο «Τζίτζι» έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα σε ακόμη μια ποδοσφαιρική ελίτ, προσθέτοντας στο... βιογραφικό του ένα ακόμη απίστευτο κατόρθωμα.

Με τη συμμετοχή του στο ματς της Ιταλίας με τη Βουλγαρία στο Παλέρμο για τα προκριματικά του Euro 2016 ο Μπουφόν έγινε ο 17ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που φτάνει τις 150 συμμετοχές με τη φανέλα της πατρίδας του! Ένα κατόρθωμα για το οποίο μπορούν να υπερηφανεύονται ελάχιστοι και συγκεκριμένα μόλις πέντε Ευρωπαίοι παίκτες, συμπεριλαμβανομένου του Ιταλού «θρύλου»!

Αχμέντ Χασάν - 184

f4

Αυτό κι αν σημαίνει «τίμησα την πατρίδα μου»! Ο Αχμέντ Χασάν «θρυλικός» μέσος της Αιγύπτου είναι ο άνθρωπος με τις περισσότερες συμμετοχές σε εθνική ομάδα ανδρών στην ιστορία! Από το 1995 όταν κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα της χώρας του ο Χασάν πραγματοποίησε 184 συμμετοχές, μέχρι το 2012 όταν αποσύρθηκε από το διεθνές ποδόσφαιρο. Το διάστημα 2013-2015 δεν αγωνίστηκε πουθενά, όμως πρόσφατα επέστρεψε στη δράση για χάρη της Πετροτζέτ, ομάδας της Αιγύπτου που ανήκει στην εταιρία πετρελαίου Petrojet. Πέρα από το απίστευτο ρεκόρ συμμετοχών που έχει, είναι επίσης ο τέταρτος κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Αιγύπτου με 33 γκολ.

Μοχάμεντ Αλ-Ντεαγέα - 178

f5

Έχει αγωνιστεί σε τέσσερις τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου και είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας σε συμμετοχές σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Ο «θρύλος» της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Αλ-Ντεαγέα αποτελεί «σύμβολο» του ποδοσφαίρου της χώρας του και με 178 συμμετοχές είναι δεύτερος στη λίστα των κορυφαίων διεθνών ποδοσφαιριστών. Φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος από το 1993 έως το 2006, ενώ σε συλλογικό επίπεδο αγωνίστηκε με τις Αλ-Ταεέ και Αλ-Χιλάλ από το 1989 έως το 2010 όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Στη διάρκεια της καριέρας του έπαιξε σε 584 αγώνες! Το 1999 παρέλαβε το βραβείο του κορυφαίου Ασιάτη τερματοφύλακα του 20ου αιώνα.

Κλαούδιο Σουάρες - 177

f2

Ο πρώτος από την ήπειρο της Αμερικής που συναντάμε στη λίστα είναι ο Μεξικανός «θρύλος». Ρέκορντμαν συμμετοχών με την εθνική ομάδα των «τρι» ο Κλαούδιο Σουάρες αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της χώρας του, πραγματοποιώντας 177 συμμετοχές με τη φανέλα του Μεξικό από το 1992 έως το 2006 και 555 εμφανίσεις με τις UNAM, Γουαδαλαχάρα, UANL και Σίβας ΗΠΑ σε συλλογικό επίπεδο. Αγωνίστηκε σε τρεις τελικές φάσεις Μουντιάλ! 

Χοσάμ Χασάν - 169

f3

Είναι γνωστό πως όταν μιλάμε για διάρκεια σε εθνική ομάδα η Αίγυπτος είναι... μανούλα! Τέταρτος κορυφαίος παίκτης σε συμμετοχές με εθνόσημο στην ιστορία είναι ο Χοσάμ Χασάν, ο εμβληματικός επιθετικός της Αιγύπτου που αγωνίστηκε και στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 1990-91, πετυχαίνοντας 5 γκολ σε 19 ματς. Με 169 συμμετοχές με τη φανέλα της πατρίδας του είναι δεύτερος στη λίστα των κορυφαίων της Αιγύπτου πίσω από τον Αχμέντ Χασάν. 

Ιβάν Ουρτάδο - 168

f6

Στη διάρκεια της καριέρας του αγωνίστηκε σε 13 διαφορετικούς συλλόγους, παίζοντας σε πάνω από 600 ματς. Με τη φανέλα του Ισημερινού ο Ιβάν Ουρτάδο έγραψε ιστορία ως ο Λατινοαμερικάνος με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία, καθώς αγωνίστηκε σε 168 ματς από το 1992 έως το 2014! Έπαιξε σε δυο Μουντιάλ και σε έξι Copa America, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση πέρσι σε ηλικία 41 ετών.

Βιτάλις Αστάφιεφς - 165

f7

Ο πρώτος Ευρωπαίος στη λίστα είναι Λετονός! Ο λόγος φυσικά για τον αειθαλή μέσο Βιτάλις Αστάφιεφς ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της πατρίδας του από το 1992 έως το 2010, πραγματοποιώντας 165 συμμετοχές. Αποτέλεσε βασικό στέλεχος της ομάδας της Λετονίας που αγωνίστηκε στην τελική φάση του Euro 2004 το οποίο κατέκτησε η Ελλάδα. Ο Αστάφιεφς κατέχει το ρεκόρ για τις περισσότερες συμμετοχές σε εθνικό επίπεδο από Ευρωπαίο παίκτη!

Κόμπι Τζόουνς - 164

f8

Είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία και αυτό διότι είναι ένας από τους... μπαμπάδες του MLS και της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ! Ο Κόμπι Τζόουνς είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών με 164 συμμετοχές και ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους του αθλητισμού στην πατρίδα του. Αγωνίστηκε με το εθνόσημο στο στήθος από το 1992 έως το 2004.

Μοχάμεντ Αλ-Κιλαϊουί - 163

f9

Ακόμη ένας ποδοσφαιριστής από τη Σαουδική Αραβία βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας. Ο λόγος για τον «θρυλικό» αμυντικό Μοχάμεντ Αλ-Κιλαϊουί ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της πατρίδας του από το 1990 έως το 2001, έπαιξε σε 163 αγώνες και αγωνίστηκε σε δυο τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου. Θεωρείται σωστά ο κορυφαίος αμυντικός στην ιστορία της Σαουδικής Αραβίας.



Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved