Ρομπέρτο Φιρμίνο: Με... δανεικά στο «Άνφιλντ» (photos&videos)

Ρομπέρτο Φιρμίνο: Με... δανεικά στο «Άνφιλντ» (photos&videos)

Κάποτε ο Ρομπέρτο Φιρμίνο πήγαινε στην προπόνηση με δανεικά χρήματα, πλέον ετοιμάζεται να συνεπάρει την Premier League με το ταλέντο του

Γεννημένος κοντά σε μια πανέμορφη ακτή της πόλης Μασεϊό του Αλαγκόας, ο Ρομπέρτο Φιρμίνο αγάπησε το ποδόσφαιρο από την πρώτη στιγμή που κατάφερε να αγγίξει τη μπάλα. Η μητέρα του, Σίσερα, αποκάλυψε πρόσφατα μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ότι συχνά «έπιανε» τον νεαρό Φιρμίνο να κοιμάται αγκαλιά με τη μπάλα του και συνήθιζε να το… σκάει από το σπίτι μέχρι και στις 5 το πρωί για να πάει να προπονηθεί. Το ψευδώνυμό του ήταν «rachinha», δηλαδή αυτός που κλωτσάει.

Όσο μεγάλωνε έπαιζε για την Ιντεπεντέντε, ερασιτεχνική ομάδα νέων, όμως στα 14 του η μητέρα του τον πήγε να δοκιμαστεί στην τοπική ομάδα Ρεγκάτας (CRB). Είχε όσα χρειαζόταν για να τον δεχθεί η ομάδα στις ακαδημίες της και συμμετείχε σε Πρωταθλήματα περιφερειών καθώς και στο τοπικό Πρωτάθλημα. Σύμφωνα όμως με τον πρώτο προπονητή του, δεν ήταν ακόμη ο παίκτης που «έπιασαν» τα ραντάρ της Λίβερπουλ πρόσφατα.

«Όταν έπαιζε για εμένα, ήταν αμυντικός μέσος», είπε νωρίτερα τον Ιούνιο του 2015 ο Γκιγέρμε Φαρίας στο GloboEsporte. «Έγινε πιο επιθετικός όταν έφυγε από την ομάδα. Ξέρει να κερδίζει τη μπάλα τόσο καλά όσο ξέρει να την χειρίζεται», συμπληρώνει ο πρώτος προπονητής του Φιρμίνο.

Με δανεικά σε προπόνηση και τουρνουά

Όσο ο Βραζιλιάνος εξελισσόταν όμως, ένα σημαντικό πρόβλημα όλο και μεγάλωνε: ο τραπεζικός του λογαριασμός είχε πρόβλημα. Πρόσφατα ο Φιρμίνο αποκάλυψε ότι η οικογένειά του ζούσε αξιοπρεπώς, η αλήθεια όμως απέχει από αυτό. «Εκείνη την περίοδο ο πατέρας του ήταν άνεργος και ήταν πολύ φτωχοί», λέει ο Φαρίας που έγινε κάτι σαν δεύτερος πατέρας για τον νεαρό. «Τον βοήθησα να ταξιδέψει σε τουρνουά στο Σάο Πάολο δίνοντάς του χρήματα, επίσης τον βοήθησαν να βρει σπόνσορα. Γνώριζα ότι άξιζε η προσπάθεια», συνέχισε ο Φαρίας.

Ωστόσο, η Ρεγκάτας δεν κέρδισε από την γενναιοδωρία του προπονητή ακαδημιών της αφού πρότεινε συμβόλαιο στον Φιρμίνο το οποίο ο νεαρός αρνήθηκε. Ο Φαρίας αποκάλυψε πως τα χρήματα ήταν πολύ λίγα.

Κατόπιν ο Φιρμίνο δοκιμάστηκε στη Σάο Πάολο, μετά πήγε στη Φιγκεϊρένσε και μετά στη β’ κατηγορία. Τα υπόλοιπα είναι… ιστορία όπως λένε: όσο περνούσε ο καιρός γινόταν όλο και καλύτερος επιθετικά, η τεχνική του κατάρτιση με τη μπάλα στα πόδια και η άνεση με την οποία έδινε τις σωστές πάσες τράβηξαν τα βλέμματα πολλών σκάουτερ και η Χόφενχαϊμ «άρπαξε» την ευκαιρία.

Δόκτωρ… ντροπαλός, κύριος… νικητής!

Το άστρο του Φιρμίνο γίνεται όλο και πιο φωτεινό έκτοτε, αλλά παρά το γεγονός ότι του αρέσει να ευχαριστεί τα πλήθη όταν αγωνίζεται (σ.σ. έχει δηλώσει ότι «Ο Ροναλντίνιο ήταν πάντα το ίνδαλμά μου), παραμένει προσγειωμένος και σχεδόν ντροπαλός μπροστά στην κάμερα.

«Το ότι είμαι ντροπαλός δεν μου στέρησε τίποτα. Δεν έχω συνηθίσει να δίνω συνεντεύξεις Τύπου και δεν μου αρέσει να κάνω συνεντεύξεις. Αλλά στο γήπεδο μεταμορφώνομαι σε ένα διαφορετικό πρόσωπο», δήλωσε ο ίδιος μέσα στην εβδομάδα.

Όσοι τον γνωρίζουν καλά, δεν εκφράζουν καμία αμφιβολία για τις ικανότητές του. «Είναι ένας φανταστικός παίκτης και είναι καταπληκτικά έξυπνος», δήλωσε ο Μαρσέλους Πορτέγια, φίλος της οικογένειας του Φιρμίνο που παρακολουθεί τα βήματα του παίκτη από τότε που ήταν 13 ετών. «Ντριπλάρει καλά και από μικρός «έβλεπε» γήπεδο. Θα τα πάει πολύ καλά στην Αγγλία», καταλήγει ο Πορτέγια.

«Δεν μου αρέσει να χάνω»

Ο ίδιος ο Φιρμίνο ελπίζει η μεταγραφή του στο «Άνφιλντ» να τον βοηθήσει να εκπληρώσει το όνειρό του, να κατακτήσει τίτλους, κάτι που δεν έχει καταφέρει έως τώρα. «Δεν μου αρέσει να χάνω», είπε στους δημοσιογράφους ενόψει του αγώνα της Βραζιλίας με την Παραγουάη για τα προημιτελικά του Copa America. «Πάντα θέλω να νικάω και πάντα διψάω για τίτλους. Νομίζω πως ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα», κατέληξε.

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ ελπίζουν ο Φιρμίνο να βοηθήσει και την ομάδα τους να κάνει ακριβώς αυτό: να κατακτήσει τίτλους.



Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved