Ο «μικρός αδερφός» του Φέντερερ… μεγάλωσε! (photos+videos)

Ο «μικρός αδερφός» του Φέντερερ… μεγάλωσε! (photos+videos)

Ο Σταν Βαβρίνκα κατέκτησε το Roland Garros και το Onsports παρουσιάζει ορισμένα στοιχεία τα οποία δεν ξέρετε για τον «Stanimal»…

Λένε πως όσοι δουλεύουν σκληρά και παραμένουν πιστοί στο πλάνο τους κάποια στιγμή ανταμείβονται… Κι αυτό ισχύει στο απόλυτο για την περίπτωση του 30χρονου Ελβετού ο οποίος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει κερδίσει ό,τι δεν είχε καταφέρει στα πρώτα 12 χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας ως τενίστας. Δύο Γκραν Σλαμ!

Διαβάστε κάποια πράγματα που είναι πολύ πιθανό να μην ξέρετε για τον Βαβρίνκα:

Wawrinka-junior-french-open-2003

-Το 2003 έκανε το πρώτο «μπαμ» όταν κατέκτησε στην κατηγορία juniors αυτό που κατόρθωσε να κερδίσει και ως άνδρας την Κυριακή (7/6)! Το Γαλλικό Όπεν…

ten g federer wawrinka 580

-Στα πρώτα χρόνια της καριέρας του ήταν –απόλυτα λογικό- στη σκιά του τεράστιου Ρότζερ Φέντερερ. Αυτό ήταν ευχή και… κατάρα καθώς μπορεί όλοι όταν σκέφτονταν κάποιον Ελβετό τενίστα αμέσως πήγαινε το μυαλό τους στον «RF», αλλά ως δίδυμο κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

-Ανήκει στο κλειστό γκρουπ των τριών αθλητών –μαζί με τον Τσέχο Τόμας Μπέρντιχ και τον Τζο-Ουίλφριντ Τσονγκά- οι οποίοι έχουν καταφέρει να κερδίσουν σε Grand Slam την μεγάλη τετράδα του παγκόσμιου τένις. Τους Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Μάρεϊ.

-Ο θρύλος του αθλήματος Τζον Μάκενρο –οι παλαιότεροι θα τον θυμούνται για την αγαπημένη του συνήθεια να τα βάζει με τους διαιτητές και τους επόπτες- έχει δηλώσει για τον «Stanimal» ότι έχει ένα από τα δυνατότερα backhand που έχει δει ποτέ και σίγουρα το καλύτερο μεταξύ όσων αγωνίζονται τώρα. 

-Ο ίδιος ο Βαβρίνκα πιστεύει ότι η χωμάτινη είναι καλύτερη επιφάνεια γι’ αυτόν και πως τα πιο καλά χτυπήματά του είναι το σερβίς και το backhand.

Ilham-Vuilloud-Stanislas-Wawrinka-wife

-Έχει μία κόρη πέντε ετών, ενώ πριν περίπου δύο μήνες ανακοίνωσε ότι χώρισε με την –τέως πλέον σύζυγό του- και μητέρα του παιδιού του.

-Στο αριστερό του χέρι έχει ένα τατουάζ , την ρήση του Ιρλανδού συγγραφέα Σάμουελ Μπέκετ: «Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better». Σε απλή μετάφραση «πάντα να προσπαθείς ακόμα κι αν πάντοτε αποτυγχάνεις. Να ξαναπροσπαθείς και να αποτυγχάνεις, αλλά να μπορείς να αποτυγχάνεις καλύτερα». Στο δεξί του χέρι έχει το όνομα της κόρης του (Αλέξια).

-Αγαπημένο του άθλημα –μετά το τένις- είναι το χόκεϊ επί πάγου και μάλιστα είναι φανατικός οπαδός της ομάδας της πόλης του, της Λωζάννης.

1259865

-Του αρέσει να φοράει ένα καρό σορτσάκι καθώς το θεωρεί γούρικο και μάλιστα έκανε ειδική αναφορά σε αυτό μετά την κατάκτηση του Roland Garros. Στο Wimbledon ωστόσο δεν θα μπορέσει να το χρησιμοποιήσει, καθώς οι αθλητές φορούν υποχρεωτικά άσπρα χρώματα.

-Πριν λίγο καιρό τσακώθηκε με τον Ρότζερ Φέντερερ. Αιτία; Το γεγονός ότι κατά την διάρκεια ενός αγώνα τους, η σύζυγος του «RF» του μιλούσε συνεχώς. Ο Βαβρίνκα της απάντησε κι από τότε έχει δημιουργηθεί παρεξήγηση ανάμεσά τους…



Βόλος: Στηρίζει Γκαγκάτση για ΕΠΟ - «Μακριά από Μάνταλους και νταλαβεριτζήδες»
Βόλος: Στηρίζει Γκαγκάτση για ΕΠΟ - «Μακριά από Μάνταλους και νταλαβεριτζήδες»
Η Ελένη Βουλγαράκη αποκαλύπτει το Celebrity Crush της στο ΟΠΑΠ Game Time
Η Ελένη Βουλγαράκη αποκαλύπτει το Celebrity Crush της στο ΟΠΑΠ Game Time
Συμφωνία Φούλαμ με Premier League για κυρώσεις
Συμφωνία Φούλαμ με Premier League για κυρώσεις
Premier League: Ιστορία με την Μόρνμουθ γράφει ο Ιραόλα
Premier League: Ιστορία με την Μόρνμουθ γράφει ο Ιραόλα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved