Το πιο ελληνικό Φάιναλ Φορ όλων των εποχών!

Το πιο ελληνικό Φάιναλ Φορ όλων των εποχών!

Η ώρα του 28ου Final Four πλησιάζει επικίνδυνα και το Onsports αναλύει γιατί η φετινή διοργάνωση έχει τόσο έντονο ελληνικό χρώμα.

Στο παρελθόν και συγκεκριμένα στα Φάιναλ Φορ των σεζόν 1993-94, 1994-95, 2008-09 και 2011-12 είχαν δώσει το «παρών» ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Μάλιστα οι «πράσινοι» έγιναν η πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα ομάδα που αφού νίκησαν σε ημιτελικό «εμφύλιο» κατέκτησαν και την κούπα το 2009 στο Βερολίνο.

Φέτος όμως συμβαίνει κάτι που δεν έχει επαναληφθεί.

Εκτός από τον Ολυμπιακό ο οποίος είναι ελληνική ομάδα και οι τρεις αντίπαλοί του θα έχουν έντονο ελληνικό στοιχείο.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Η «Αρκούδα» δεν έχει φέτος στις τάξεις της κάποιον Έλληνα παίκτη. Ωστόσο στον πάγκο της κάθεται ο Δημήτρης Ιτούδης, ενώ άμεσος συνεργάτης του είναι ο Ανδρέας Πιστιόλης, με τον οποίο ήταν συνεργάτες και στον Παναθηναϊκό.

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ

Ο τουρκικός σύλλογος με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο τιμόνι εξασφάλισε την πρόκρισή του σε Φάιναλ Φορ για πρώτη φορά στην ιστορία του. Από τον Γενάρη κι έπειτα την ομάδα της Κωνσταντινούπολης ενισχύει ο Νίκος Ζήσης.

Ρεάλ Μαδρίτης

Όπως και πέρσι ο Γιάννης Μπουρούσης βρίσκεται με την «Βασίλισσα» στο Φάιναλ Φορ κι ελπίζει ότι θα την βοηθήσει να κατακτήσει το τρόπαιο μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια, όταν το είχε καταφέρει και πάλι σε ισπανικό έδαφος, στη Σαραγόσα, νικώντας εύκολα στον τελικό τον Ολυμπιακό.



La Liga: Νίκησε και μείωσε ξανά στο -4 η Ρεάλ Μαδρίτης
La Liga: Νίκησε και μείωσε ξανά στο -4 η Ρεάλ Μαδρίτης
Ιταλία: Δολοφονήθηκε 26χρονος φίλαθλος της Αταλάντα από οπαδό της Ίντερ
Ιταλία: Δολοφονήθηκε 26χρονος φίλαθλος της Αταλάντα από οπαδό της Ίντερ
Super League 2: Ξανά στα… σαλόνια η Κηφισιά, «σφράγισε» την άνοδό της
Super League 2: Ξανά στα… σαλόνια η Κηφισιά, «σφράγισε» την άνοδό της
Στο Κηφισιά – Ηλιούπολη η Ελένη Φουρέιρα με το γιο της
Στο Κηφισιά – Ηλιούπολη η Ελένη Φουρέιρα με το γιο της
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved