Ο άνθρωπος που σπούδασε το ποδόσφαιρο (vids)

Ο άνθρωπος που σπούδασε το ποδόσφαιρο (vids)

Σαν σήμερα πριν 31 χρόνια ο μεγάλος Γιόχαν Κρόιφ «κρέμασε» τα παπούτσια του και το Onsports τον τιμά με τις φράσεις του που έμειναν στην ιστορία

Ονομάστηκε «Πλάτωνας με παπούτσια», προσωνύμιο ενδεικτικό της προσφοράς του στο ποδόσφαιρο. Ο Γιόχαν Κρόιφ δεν ήταν απλώς ένας ποδοσφαιριστής όταν πατούσε το χορτάρι, ήταν και παραμένει ένας άνθρωπος που το όνομά του είναι συνυφασμένο με το άθλημα σε όλα τα επίπεδα. Με την ίδια χάρη που χόρευε στον αγωνιστικό χώρο, πανηγυρίζοντας 23 τίτλους και 3 Χρυσές Μπάλες, κατάφερε να οδηγήσει τον Άγιαξ και τη Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση 14 τροπαίων ως τεχνικός.

Σαν σήμερα πριν 31 χρόνια ο μεγάλος Γιόχαν Κρόιφ «κρέμασε» τα παπούτσια του με τη φανέλα της Φέγενορντ, σκοράροντας στο ματς Πρωταθλήματος με την Τσβόλε, τον τελευταίο επίσημο αγώνα που έδωσε στη λαμπρή καριέρα του. Το Onsports τον τιμά με τις φράσεις του που έμειναν στην ιστορία για να θυμίζουν το λαμπρό ποδοσφαιρικό μυαλό του.

1. Τεχνική δεν θα πει να κάνεις 1.000 γκελ με τη μπάλα. Οποιοσδήποτε το κάνει αυτό με προπόνηση. Και μετά μπορείς να δουλέψεις στο τσίρκο. Τεχνική είναι να πασάρεις τη μπάλα με μια επαφή, με τη σωστή ταχύτητα, στο σωστό πόδι του συμπαίκτη σου.

2. Διάλεξε τον κορυφαίο παίκτη για κάθε θέση και δεν θα καταλήξεις με μια δυνατή ενδεκάδα, αλλά με 11 δυνατές μονάδες.

3. Στις ομάδες μου ο τερματοφύλακας είναι αυτός που επιτίθεται πρώτος και ο επιθετικός είναι ο πρώτος που αμύνεται.

4. Γιατί δεν μπορούσατε να νικήσετε μια ακριβότερη ομάδα; Δεν έχω δει ποτέ μια σακούλα χρήματα να σκοράρει.

5. Είμαι πρώην προπονητής, πρώην τεχνικός διευθυντής, πρώην προπονητής, πρώην μάνατζερ, πρώην επίτιμος πρόεδρος. Μια ωραία λίστα που δείχνει πως όλα έχουν τέλος.

6. Οι παίκτες που δεν είναι γεννημένοι ηγέτες αλλά προσπαθούν να γίνουν, πάντα κατηγορούν τους άλλους έπειτα από ένα λάθος. Οι πραγματικοί ηγέτες θεωρούν δεδομένο πως οι άλλοι θα κάνουν λάθη.

7. Τι είναι η ταχύτητα; Πάντα ο αθλητικός Τύπος μπερδεύει την ταχύτητα με τη διορατικότητα. Αν αρχίσω να τρέχω πριν τον αντίπαλό μου, θα μοιάζω πιο γρήγορος.

8. Υπάρχει μόνο μια στιγμή που μπορείς να είσαι συνεπής χρονικά. Αν δεν είσαι εκεί, είτε έφτασες νωρίς, είτε αργά.

9. Πριν κάνω ένα λάθος, δεν το κάνω.

10. Είναι στατιστικά αποδεδειγμένο ότι ένας παίκτης έχει στα πόδια του τη μπάλα για 3 λεπτά μέσο όρο. Το πιο σημαντικό είναι: τι κάνεις σε αυτά τα 87 λεπτά που δεν έχεις τη μπάλα. Αυτό καθορίζει το αν είσαι καλός παίκτης ή όχι.

11. Δεν είμαι θρήσκος. Στην Ισπανία και οι 22 παίκτες κάνουν τον σταυρό τους πριν μπουν στο γήπεδο. Αν δούλευε, τότε όλα τα ματς θα τελείωναν ισόπαλα.

12. Κάθε επαγγελματίας γκόλφερ έχει διαφορετικό προπονητή για κάθε είδος χτυπήματος. Στο ποδόσφαιρο έχουμε ένα προπονητή για 15 παίκτες. Αυτό είναι παράλογο.

13. Το να επιβιώσω τον πρώτο γύρο δεν είναι ποτέ ο στόχος μου. Ιδανικά, θα ήμουν σε ένα γκρουπ με τη Βραζιλία, την Αργεντινή και τη Γερμανία. Έτσι μετά τον πρώτο γύρο θα είχαν φύγει δυο διεκδικητές. Έτσι σκέφτομαι.

14. Οι παίκτες σήμερα σουτάρουν μόνο με τα κορδόνια (σ.σ. εννοεί το κουντεπιέ). Εγώ σούταρα με το εσωτερικό, με τα κορδόνια και με το εξωτερικό. Με άλλα λόγια, ήμουν έξι φορές καλύτερος από τους σημερινούς παίκτες (σ.σ. χρησιμοποιούσε άψογα και τα δυο πόδια).

15. Το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό, αλλά το να παίζεις απλό ποδόσφαιρο είναι το πιο δύσκολο πράγμα που υπάρχει.

16. Αν ήθελα να το καταλάβεις, θα στο είχα εξηγήσει καλύτερα.



Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved