Ο Φαλκάο και οι άλλοι παιχταράδες του Ρότσα! (videos+photos)

Ο Φαλκάο και οι άλλοι παιχταράδες του Ρότσα! (videos+photos)

Ο Παναθηναϊκός έδωσε ξανά ρόλο σκάουτερ στη Λατινική Αμερική στον Χουάν Ραμόν Ρότσα και το Onsports σας θυμίζει τους παίκτες που είχε προτείνει στο «τριφύλλι» ο «ινδιάνος» στην προηγούμενη θητεία του στο πόστο.

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα μπορεί να θεωρείται πια… Έλληνας, από τις δεκαετίες που έχει συμπληρώσει στη χώρα μας, όμως, δεν είχε κόψει ποτέ τους δεσμούς με την πραγματική του πατρίδα. Η Αργεντινή είναι η χώρα του και ξέρει το ποδόσφαιρό της όσο λίγοι, αφού αρκετές φορές έχει ξεχωρίσει παίκτες που ήρθαν από εκεί και έκαναν τη διαφορά στον Παναθηναϊκό. Οι δυο πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, ήταν αυτές των Χουάν Χοσέ Μπορέλι και Έκι Γκονζάλες, ενώ και για τον Σεμπάστιαν Λέτο είχε πει καλά λόγια από όταν αυτός ήταν… φυντάνι στη Λανούς, όμως, τον πρόλαβε η Λίβερπουλ!

Ο Ρότσα το 2008 ήταν στην ίδια θέση που ανέλαβε και τώρα στον Παναθηναϊκό, έχοντας προτείνει αρκετούς ποδοσφαιριστές που αν έρχονταν στους «πράσινους» ίσως και να είχαν βοηθήσει έτσι ώστε να γραφτεί διαφορετικά η ιστορία. Για πολλούς και διάφορους λόγους, όμως, οι τότε εισηγήσεις του Ρότσα δεν είχαν προχωρήσει. Κάπως έτσι, οι φίλοι του «τριφυλλιού» έχασαν την ευκαιρία να δουν στα πράσινα τον Φαλκάο (ναι τον γνωστό!) που τότε έφτασε μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό, αλλά τελικά κατέληξε στην Πόρτο λίγο αργότερα…

Ρανταμέλ Φαλκάο

falcao1

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα από το καλοκαίρι του 2008 είχε προτείνει στον Παναθηναϊκό τον Φαλκάο. Τότε ο «τίγρης» ήταν ποδοσφαιριστής της Ρίβερ Πλέιτ, όπου υπάρχει πάντα το… πάτημα του Μπορέλι, όμως, η περίπτωση δεν προχώρησε. Αποκτήθηκε ο Ροντρίγκο Σόουζα ο οποίος απογοήτευσε πλήρως, με τους «πράσινους» να επανέρχονται τον Ιανουάριο για την απόκτηση του Φαλκάο. Τότε, όμως, η Ρίβερ ζήτησε 5 εκατ. ευρώ για το 50% του ποδοσφαιριστή και κάπως έτσι, η ιστορία γράφτηκε εντελώς διαφορετικά από ότι θα μπορούσε…

Ροντρίγκο Παλάσιο

palacio

Την ίδια περίοδο, ο Παναθηναϊκός κοιτούσε και τον Παλάσιο. Ο Αργεντινός ήταν ποδοσφαιριστής της Μπόκα, με την οποία ο Ρότσα έχει άρρηκτους δεσμούς, αλλά και πάλι το θέμα δεν προχώρησε. Ο Παναθηναϊκός… κόλλησε στο κυνήγι του Νιλμάρ που δεν ήρθε ποτέ (κατέληξε στην Ιντερνασιονάλ) και έξι μήνες αργότερα – το καλοκαίρι του 2009 – ο Παλάσιο πήγε στη Τζένοα και μάλιστα το 2010 αντιμετώπισε σε φιλικό ματς στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό, ο οποίος βέβαια είχε βρει το… γιατρικό για την επίθεσή του με τον τεράστιο Τζιμπρίλ Σισέ.

Ιγνάσιο Πιάτι

piatti

Ο Πιάτι το 2008 ήταν ένα από τα ανερχόμενα δεκάρια της Αργεντινής. Η Χιμνάσια Λα Πλάτα, βέβαια, βλέποντας τον... χαμό που γινόταν είχε τις ανάλογες απαιτήσεις, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει ουσιαστικά το θέμα για τον Παναθηναϊκό. Έτσι, ο 30χρονος - σήμερα - Αργεντινός κατέληξε δανεικός κάποια στιγμή σε ομάδα της Χιλής, πριν παίξει στην Ευρώπη για λογαριασμόα της Λέτσε. Σήμερα βρίσκεται στο MLS και τους Μόντρεαλ Ίμπακτ.

Ερνάν Πεγεράνο

pellerano

Την εποχή των αναζητήσεων... χάμερ και διαφόρων άλλων θωρηκτών για την άμυνα, ο Ρότσα έριξε στο τραπέζι το όνομα του Πεγεράνο. Ο άσος της Βελέζ ήταν από τις περιπτώσεις που απασχόλησαν σοβαρά τον Παναθηναϊκό, όμως, τελικά ο ποδοσφαιριστής προτίμησε να παίξει στην Ισπανία. Αγωνίστηκε στην Αλμερία για αρκετά χρόνια, πριν επιστρέψει στην πατρίδα του και τη Βελέζ της οποίας είναι και αρχηγός.

Γκάμπριελ Άουτσε

auche

Ένα από τα πιο γρήγορα εξτρέμ της γενιάς του ήταν ο Άουτσε, τον οποίο ο Ρότσα επιθυμούσε διακαώς να φέρει στην Ελλάδα, καθώς τον θεωρούσε μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο 29χρονος, σήμερα, άσος δεν ήρθε ποτέ και εκτός από την Αρχεντίνος Τζούνιορς όπου έπαιζε τότε, έπαιξε στη Ράσινγκ και κατέληξε στο Μεξικό και την Τιχουάνα όπου συνεχίζει σήμερα την καριέρα του.

Βάλτερ Ασεβέδο

asevedo

το δεύτερο εξτρέμ της τότε λίστας, ήταν ο Ασεβέδο της Σαν Λορέντζο. Η περίπτωσή του δεν προχώρησε για τον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα η πρώτη του ομάδα στην Ευρώπη να γίνει η Μέταλιστ Χάρκιβ. Δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στην Ουκρανία και έχει επιστρέψει στην Αργεντινή και την Ντιφένσα ι Χουστίσια!

Λαουτάρο Ακόστα

acosta

Ένα από τα καλύτερα δεκάρια της λίστας του Ρότσα εκείνη την εποχή, ήταν ο 27χρονος - σήμερα - Ακόστα. Ο παίκτης της Λανούς, όπου έκανε... παπάδες με τον Λέτο, άρεσε πολύ στον Παναθηναϊκό, όμως, μπήκε στη μέση η Σεβίλλη η οποία και τον απέκτησε κερδίζοντας τη μεταγραφική μάχη. Όπως αποδείχθηκε, ο Ακόστα έκανε λάθος επιλογή αφού στην ομάδα της Ανδαλουσίας δεν καθιερώθηκε και από το 2013 έχει επιστρέψει στη Λανούς.

Χουάν Κάρλος Μπλένχιο

blenjio

Εκτός από τον Πεγεράνο, στη λίστα του Ρότσα υπήρχε καιο Μπλένχιο για το κέντρο της άμυνας. Εν τέλει, δεν προτιμήθηκε και τότε παρέμεινε στην Τίγκρε. Ο 35χρονος, σήμερα, στόπερ ήρθε ωστόσο στην Ελλάδα την επόμενη σεζόν για λογαριασμό του Ατρόμητου! Το 2010 επέστρεψε στην ομάδα του στην Αργεντινή, όπου το... κλωτσάει ακόμα το τόπι!

Ο Φαλκάο και οι άλλοι παιχταράδες του Ρότσα! (videos+photos)



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved