ΠΑΟΚ: Αυτός είναι ο Νομπόα! (videos+photos)

ΠΑΟΚ: Αυτός είναι ο Νομπόα! (videos+photos)

Το Onsports παρουσιάζει τον Κριστιάν Νομπόα με τον οποίο ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών.

Δυναμική εκκίνηση στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ετοιμάζεται να κάνει ο ΠΑΟΚ, καθώς φέρεται να έχει συμφωνήσει σε όλα και είναι έτοιμος να ανακοινώσει την απόκτηση του Κριστιάν Νομπόα! Ο 29χρονος μέσος από το Εκουαδόρ είναι… προ των πυλών της Τούμπας και το Onsports σας παρουσιάζει την καριέρα ενός… Λατίνου από τη Ρωσία!

Τα πρώτα βήματα…

Γεννημένος στις 9 Απριλίου 1985 στο Γκουαγιακίλ του Ισημερινού, μια περιοχή στην οποία δεν κάνει ποτέ... κάτω από 22 βαθμούς θερμοκρασίας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ο Κριστιάν Νομπόα είχε να ακολουθήσει δυο δρόμους. Είτε να ασχοληθεί με κάποιο από τα επαγγέλματα που ανθίζουν στην πόλη του, αγροτικά ή θαλάσσια με λίγα λόγια, είτε να... παίξει ποδόσφαιρο στη Μπαρτσελόνα ή την Έμελεκ. Αυτό ονειρεύονταν όλα τα παιδάκια στη γειτόνια του, αυτό ήθελε κι ο ίδιος.

noboamesa1

Τα πρώτα του βήματα, πάντως, τα έκανε στην πρωτεύουσα και στη Νασιονάλ του Κίτο! Παρότι η πόλη του Νομπόα ήταν αυτή με το μεγαλύτερο λιμάνι στη χώρα και με δυο τεράστιους συλλόγους - σε μια εκ των οποίων αγωνίστηκε κι ο Ίσμαελ Μπλάνκο που μας απασχόλησε ξανά πρόσφατα - αυτός προτίμησε να... μάθει τα μυστικά στη Νασιονάλ! Εκεί έπαιξε ως και την ομάδα Κ20 του συλλόγου, πριν τον δει η Έμελεκ και τον κάνει δικό της, το 2004! Σε ηλικία 17 ετών, ο Κριστιάν Νομπόα εντάχθηκε λοιπόν στην ομάδα της πόλης του κι είχε ήδη αρχίσει να κάνει όνειρα για μια λαμπρή καριέρα!

Βουτιά… στον πάγο!

Οι δυο πρώτες σεζόν που έκανε με τη φανέλα των «Ελέκτρικος», ήταν μοναδικές. Τα προσόντα του στη μεσαία γραμμή τον έκαναν να ξεχωρίζει και ήδη αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες τον είχαν στις transfer lists έτσι ώστε να τον πείσουν να κάνει το ταξίδι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Με 89 συμμετοχές και 8 γκολ ως τον Δεκέμβριο του 2006, ήταν έτοιμος να κάνει το βήμα προς την Ευρώπη!

noboamesa2

Σίγουρα, δεν περίμενε ούτε ο ίδιος να βρεθεί σε μια από τις πιο... παγωμένες περιοχές της! Ο Νομπόα τον Φεβρουάριο του 2007 έναντι 1,7 εκατ. ευρώ, πήγε στη Ρούμπιν Καζάν της Ρωσίας! Έτσι, από το Γκουαγιακίλ που έχει μέσο όρο θερμοκρασίας τους 22 βαθμούς, βρέθηκε στο Καζάν που έχει μέσο όρο θερμοκρασίας τους 2 βαθμούς και έχει καταγράψει ιστορικό... χαμηλό στους -43! Η προσαρμογή του, ήταν το πρώτο πράγμα που απασχολούσε τον ίδιο αλλά και την ομάδα του, όμως, η ποδοσφαιρική του ποιότητα τον έκανε γρήγορα απαραίτητο για τα πλάνα του Κουρμπάν Μπερντίγιεφ!

Απαραίτητος και περιζήτητος

Ο Νομπόα έγινε... πασπαρτού για τη μεσαία γραμμή της Ρούμπιν Καζάν, βοηθώντας την ομάδα να πάρει το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της το 2008, ενώ το 2009 έπαιξε για πρώτη φορά στο Champions League με τη ρωσική ομάδα, όντας αρχηγός μάλιστα στην ιστορική ισοπαλία με τη Μπαρτσελόνα στις 29 Σεπτεμβρίου 2010, όταν και πέτυχε το μοναδικό γκολ της Ρούμπιν με πέναλτι. Ήταν τότε που ήρθε για... πρώτη φορά στην Ελλάδα, έτσι ώστε να παίξει αντίπαλος του Παναθηναϊκού, ενώ την επόμενη φορά έπαιξε και κόντρα στον ΠΑΟΚ για το Europa League, ενώ δεν... πρόλαβε να κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό, αφού τον Ιανουάριο του 2012 ήρθε μια ακόμα μεταγραφή για τον πολύτιμο box to box άσο από τον Ισημερινό! Πρόλαβε πάντως, να παίξει μαζί με έναν ποδοσφαιριστή που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ και να αποτελέσουν ένα δυνατό δίδυμο στα χαφ, τον Μπίμπρας Νάτχο, με τον οποίο έχουν τον ίδιο εκπρόσωπο!

noboamesa3

Από τα... βάθη της Ρωσίας και την περιοχή του Βόλγα, βρέθηκε στην κοσμοπολίτικη Μόσχα, για λογαριασμό της Ντιναμό! Δαπανήθηκαν περίπου 9 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε ο Κριστιάν Νομπόα να… απαρνηθεί την ομάδα που τον έκανε γνωστό στην Ευρώπη, με την οποία είχε 121 παρουσίες, 78 γκολ δυο πρωταθλήματα (2008, 2009) κι ένα Σούπερ Καπ Ρωσίας (2010), για να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.

«Εργαλείο» και στην Εθνική

Η Ντιναμό Μόσχας του έδωσε τα δυνατότητα να αγωνιστεί και πάλι σε κορυφαίο επίπεδο αλλά και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Στο φετινό Europa League, μάλιστα, βρέθηκε ξανά στην Ελλάδα για να παίξει απέναντι στον Παναθηναϊκό, όντας ο κορυφαίος του αγώνα στη Λεωφόρο για τους Ρώσους! Με τη Ντιναμό Μόσχας δεν κατάφερε να πάρει κάποιον τίτλο, είχε ωστόσο κομβικό ρόλο στην ομάδα καταγράφοντας 78 παρουσίες και 12 τέρματα σε δυο σεζόν. Ωστόσο, η ποδοσφαιρική του αξία εκτινάχθηκε.

noboamesa4

Σε αυτό, βασικό ρόλο έπαιξε και η παρουσία του στην Εθνική Εκουαδόρ, με την οποία αγωνίστηκε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, ενώ έχει παίξει σε διεθνή φιλικά, σε προκριματικά και φυσικά σε Κόπα Αμέρικα. Από το 2006 είχε αρχίσει να καλείται για κάποια φιλικά, όμως, το γεγονός ότι η Ρωσία ήταν... κομμάτι μακριά από τον Ισημερινό, δεν άφηνε τους εκλέκτορες στην Εθνική να δουν τις επιδόσεις του με τη Ρούμπιν και να του δώσουν την ευκαιρία να πάρει την πρώτη επίσημη συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα της χώρας του!

Η αξία του εκτινάχθηκε

Αυτό, έγινε τελικά στις 28 Μαρτίου 2009 όταν ο Σίξτο Βιζουέτε τον κάλεσε και τον χρησιμοποίησε στο ματς με τη Βραζιλία. Ο Νομπόα τον δικαίωσε πλήρως, σκοράροντας ένα εξαιρετικό γκολ στο 89' του ματς για να διαμορφώσει το τελικό 1-1, στο επίσημο ντεμπούτο του! Στο Μουντιάλ 2014 έπαιξε σε τρια ματς, ενώ έχει αντιμετωπίσει και την Ελλάδα σε φιλικές αναμετρήσεις. Συνολικά με την Εθνική ομάδα του Ισημερινού, ο Κριστιάν Νομπόα έχει 48 παρουσίες και τρία τέρματα!

noboamesa5

Κάπως έτσι, η αξία του εκτινάχθηκε στο διπλάσιο μέσα σε μια πενταετία! Από τα 5,1 εκατ. ευρώ που κόστιζε τον Ιανουάριο του 2010, σήμερα – Ιανουάριο του 2015, ο Νομπόα κοστίζει 11,2 εκατ. ευρώ. Αποδεικνύεται, συνεπώς, πως ο ΠΑΟΚ… έκανε κίνηση – ματ με την υπογραφή του ως ελεύθερου παίκτη για τα επόμενα 2,5 χρόνια, αφού ο Νομπόα είναι από τους ποδοσφαιριστές που αλλάζουν το επίπεδο μιας ομάδας. Τόσο λόγω ποιότητας, όσο και λόγω θέσης στην οποία αγωνίζεται…

noboamesa6

Φωτογραφίες και βίντεο από την καριέρα του Νομπόα

ΠΑΟΚ: Αυτός είναι ο Νομπόα! (videos+photos)



Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved