Εκλογές 2015: Από τα γήπεδα στα βουλευτικά… έδρανα (photos)

Εκλογές 2015: Από τα γήπεδα στα βουλευτικά… έδρανα (photos)

Σε εκλογικό… κλοιό βρίσκεται από την Δευτέρα (29/12) η Ελλάδα, μετά την μη ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας και το Onsports σας παρουσιάζει αθλητές που… πέρασαν από τους αγωνιστικούς χώρους στο βουλευτικό αξίωμα.

Έγιναν γνωστοί στους αγωνιστικούς χώρους. Διέπρεψαν στον αθλητισμό, στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, στον στίβο, στην άρση βαρών, στον αθλητισμό. Η δημοφιλία τους, οδήγησε τα πολιτικά κόμματα, να τους προσεγγίσουν και να μπουν στα ψηφοδέλτια. Ο ελληνικός λαός συχνά πυκνά, τους δίνει το διαβατήριο, για τα βουλευτικά έδρανα και για τοπική αυτοδιοίκηση. Πλέον, το ερωτηματικό είναι αν θα καταφέρουν να επανεκλεγούν…

Βασίλης Κικίλιας

25225 copy

Αθλητής του μπάσκετ. Τα καλύτερα του αθλητικά χρόνια, με την φανέλα της ΑΕΚ, ενώ αγωνίσθηκε με την Εθνική ομάδα. Τα πρώτα του πολιτικά βήματα τα έκανε ως δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων. Στις εκλογές του 2012 εκλέχτηκε βουλευτής στην Α' Αθήνας. Ο Βασίλης Κικίλιας, είναι υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Σοφία Σακοράφα

11594 copy

Αθλήτρια του στίβου. Ακοντίστρια. Κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο Συνολικά πέτυχε 17 φορές πανελλήνιο ρεκόρ, βελτιώνοντάς το συνολικά πάνω από 30 μέτρα. Ο Σακοράφα, εκλέχτηκε βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ. Στην πορεία λόγω μνημονίου, εντάχθηκε στον Σύριζα και επανεκλέχτηκε το 2012 . Άφησε το ελληνικό κοινοβούλιο, για την Ευρωβουλή.

Πύρρος Δήμας

17441 copy

Τρεις φορές Χρυσός Ολυμπιονίκης, στο άθλημα της άρσης Βαρών. Ο Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 ο Πύρρος Δήμας εκλέχθηκε βουλευτής επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ, καθώς τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος.

Γιάννης Ιωαννίδης

11084

Ο παλαίμαχος προπονητής και προπονητής του μπάσκετ, είναι η παλιά καραβάνα, των βουλευτών πρώην αθλητών. Εξελέγη τέσσερις φορές βουλευτής της Α' Θεσσαλονίκης με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Άσκησε καθήκοντα Υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού.

Κώστας Κουκοδήμος

  22742

Πρωταθλητής στο μήκος, με διακρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις. Βουλευτής της ΝΔ στο νομό Πιερίας, από το 2007 ως σήμερα. Είχε διατελέσει και υφυπουργός παιδείας.

Ελένη Αυλωνίτου

Pic11b copy

Πρωταθλήτρια Κολύμβησης με διεθνείς συμμετοχές και διακρίσεις. Είχε συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972. Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2012 αναδείχτηκε πρώτη επιλαχούσα του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας και τον Μάρτιο 2014, μετά από την παραίτηση της Ρένας Δούρου για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής, ανέλαβε Βουλευτής.

Γιώργος Ανατολάκης

7733

Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και της Εθνικής. Εκλέχτηκε το 2009, βουλευτής της β περιφέρειας Πειραιά με τον ΛΑ.Ο.Σ. Δοκίμασε και στις εκλογές του 2012, αλλά ο ΛΑ.Ο.Σ δεν μπήκε στην βουλή, διότι δεν πέρασε το όριο του 3%.

Παναγιώτης Φασούλας

17526 copy

Μια από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού μπάσκετ. Με την φανέλα του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού, έκανε σπουδαία καριέρα. Ήταν μέλος της εθνικής ομάδας ορόσημο το 1987! Την περίοδο 1978 - 1982 ήταν μέλος της ΚΝΕ (Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας), ενώ ασχολήθηκε ενεργά και με τον αθλητικό συνδικαλισμό. Υπήρξε συνιδρυτής του ΠΣΑΚ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητών Καλαθοσφαίρισης) του οποίου διετέλεσε πρόεδρος για μία δεκαετία. Το 1990 εκλέχθηκε πρώτος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό του Δημήτρη Φατούρου. Στις βουλευτικές εκλογές του 2000 εκλέχθηκε βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Περιφέρεια Πειραιά. Το 2004 ήρθε και πάλι πρώτος σε σταυρούς στην ίδια περιφέρεια, χωρίς, όμως, να καταφέρει να εκλεγεί λόγω του εκλογικού νόμου. Στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές της 15 Οκτωβρίου του 2006 εκλέχτηκε Δήμαρχος Πειραιά.

Βούλα Πατουλίδου

10746

Αθλήτρια του στίβου. Ολυμπιονίκης. Ήταν υποψήφια νομάρχης Θεσσαλονίκης, αλλά έχασε από τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Στις περιφερειακές εκλογές του 2014, εκλέχτηκε αντιπεριφερειάρχης στην Κεντρική Μακεδονία με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Κώστας Παταβούκας

28014 1

Αθλητής του μπάσκετ. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ΑΕΚ, αλλά με τον Παναθηναϊκό, κατέκτησε την Ευρωλίγκα το 1996, το πρωτάθλημα το 1998 και το 1999. Αργότερα αγωνίστηκε στην Κίντερ Μπολόνια. Πολιτεύτηκε πρώτη φορά, στον δήμο της Αθήνας, Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος, με την πλευρά της αντιπολίτευσης. Το 2008 δοκίμασε να εκλεγεί με τον ΠΑΣΟΚ, στην δύσκολη Α Αθήνας, αλλά δεν κατάφερε. Στις εκλογές, πολιτεύτηκε με το ΠΑΣΟΚ, στα Τρίκαλα. Πρώτος στο ψηφοδέλτιο, αλλά το ΠΑΣΟΚ, δεν έβγαλε βουλευτή στα Τρίκαλα.



Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved