Ρόμπι Κιν : Η  ιρλανδική μηχανή του γκολ (video+ photos)

Ρόμπι Κιν : Η ιρλανδική μηχανή του γκολ (video+ photos)

Τον τίτλο του κορυφαίου Ιρλανδού ποδοσφαιριστή όλων των εποχών ξεπερνώντας τόσο τον αδελφό του Ρόι όσο και τον θρυλικό Λίαμ Μπρέιντι διεκδικεί και μάλλον εξασφαλίσει ο ασταμάτητος γκολτζής που ακούει στο όνομα Ρόμπι Κιν.

Στα 34 του χρόνια ο επιθετικός των Λος Άντζελες Γκάλαξι όχι μόνον συνεχίζει να σκοράρει ακατάπαυστα με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του αλλά και να πετυχαίνει σπουδαία ρεκόρ τόσο για το ιρλανδικό ποδόσφαιρο αλλά και διεθνή.

inpho 00855285


Το χατ-τρικ που πέτυχε χθες (11/10) στα 18 πρώτα λεπτά του αγώνα  κόντρα στο Γιλβαλτάρ για τον 4ο όμιλο της διοργάνωσης των προκριματικών του WUEO 2016 είναι το ταχύτερο στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων.
Ξεπέρασε έτσι τον μεγάλο Μάρκο Φαν Μπάστεν. Ο Ολλανδός επιθετικός είχε φθάσει στο δικό του χατ –τρικ σε 23 λεπτά στο σαρωτικό 8-0 εκτός έδρας επί της Μάλτας στις 19 Δεκεμβρίου του 1990.

1413044209588 lc galleryImage DUBLIN IRELAND OCTOBER 11 copy copy
Παράλληλα χάρη στο  εν λόγω …τρίο του έφθασε τα 21 στη διοργάνωση  αφήνοντας πίσω τον Τούρκο Χακάν Σουκούρ που είχε  σημειώσει 19.
Με το χατ-τρικ του επί του Γιβλαρτάρ έφθασε αισίως τα 65 βελτιώνοντας όλο και περισσότερο το   δικό του εδώ και πολλά χρόνια εθνικό ρεκόρ με τη φανέλα της  Ιρλανδίας της οποίας είναι παράλληλα ο ρέκορντμαν και σε συμμετοχές με 136 (με τη χθεσινή).
Επίδοση που τον φέρνει στη 15η θέση των κορυφαίων σκόρερ εθνικών ομάδων παγκόσμια ξεπερνώντας  τόσο τον μυθικό Ρονάλν το (62 με τη Βραζιλία)  όσο και τον Γιασμέμ Αλ Χουαντί από το Κουβέιτ (63) και έπιασε  τον Ιβοριανό Ντιντιέ Ντρογκμπά ο οποίος σταμάτησε πρόσφατα την διεθνή του καριέρα.
Επόμενος στόχος είναι  τα 68 τέρματα που θα τον φέρουν στην πρώτη 12αδα μαζί με τον θρυλικό Γκερντ Μίλερ  (Δ. Γερμανία) και Αιγύπτιο Χοσάμ Χασάν.


 Ο Κιν που έχει ξεπεράσει τους Ραούλ (Ισπανία) και Κόλερ στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ  όλων των εποχών στα προκριματικά Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων έκανε το ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα στο παιχνίδι κόντρα στην Τσεχία τον Μάρτιο του 1998  και πέτυχε το παρθενικό  του γκολ τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς κόντρα στη Μάλτα.

Soll-trotz-33-Jahren-Irland-in-bessere-Zeiten-fuehren-Stuermer-Star-Robbie-Keane teaser 620x420

 Πρώτος σκόρερ της Ιρλανδίας από το 2004


Ανέβηκε στην κορυφή της λίστας των πρώτων σκόρερ όλων των εποχών εκτοπίζοντας τον Ντον Γκίβενς στις 13 Οκτωβρίου του 2004  καθώς πέτυχε το 22ο και 23ο του  γκολ με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του στη νίκη επί των Νήσων Φερόε.


Έγινε κάπτεν της το 2006 και πέτυχε χατ – τρικ στην 70η του παρουσία στο 5-0 επί του Σαν Μαρίνο ενώ η 100η ήταν η φιλική ήττα 0-1 από την Αργεντινή στις 11 Αυγούστου του 2010 στο παρθενικό ματς που φιλοξενήθηκε στο νεόδμητο «Αβίβα Στέντιουμ» του Δουβλίνου.


Σημείωσε το 45ο του γκολ κόντρα στη Ρωσία τον Οκτώβριο του 2010 σ’ ένα ματς στο οποίο η Ιρλανδία ηττήθηκε για πρώτη φορά με τον μεγάλο της άσο να έχει σκοράρει.

1keane 2

Ρέκορντμαν και συμμετοχών από πέρυσι


Στις 7 Ιουνίου του 2013 φόρεσε για 126η φορά τη φανέλα της εθνικής ομάδας ξεπερνώντας το ρεκόρ του Σέι Γκιβενς και πέτυχε το 2ο του χατ-τρικ κόντρα στα Νησιά Φερόε πριν έρθει το τρίτο χθες με αντίπαλο το Γιβλαρτάρ ανεβάζοντας στο 0,47 τον μέσο όρο των γκολ του ανά παιχνίδια.

wm-quali-irland-keane-imago00538376m
Είναι ένας από τους μόλις 10 ποδοσφαιριστές (ανάμεσα τους οι  βασιλιάς Πελέ , οι Ζαρζίνιο, Ρονάλντο, Εουσέμπιο και Μάριο Κέμπες) οι οποίοι έχουν πετύχει γκολ σε τρία διαδοχικά ματς τελικής φάσης ( το 2002 με το πρώτο εξ αυτών κόντρα στη μετέπειτα φιναλίστ της διοργάνωσης Γερμανία η οποία στη συνέχεια της  εμπόδισε άλλο παίκτη να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα πριν σκοράρει δις ο Ρονάλντο στον τελικό).


Η πλέον μακρά διάρκεια της αφλογιστίας  του ήταν οκτώ  ματς από τις 2 /09/2000 ως τις 10/11/2001  ενώ έχει ρεκόρ διαδοχικού σκοραρίσματος  τέσσερα παιχνίδια τόσο το 2002 (τα τρία προαναφερθέντα στο ασιατικό Μουντιάλ συν ένα κόντρα στη Φιλανδία σε φιλικό)  όσο και το 2011.

Ρόμπι Κιν : Η ιρλανδική μηχανή του γκολ (video+ photos)



Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved