Η αντίζηλος και η αυτοκράτειρα (videos+photos)

Η αντίζηλος και η αυτοκράτειρα (videos+photos)

Οι δύο υπερδυνάμεις του γερμανικού ποδοσφαίρου μονομαχούν απόψε στο Signal-Iduna-Park , με έπαθλο το πρώτο εθνικό τρόπαιο.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ φιλοδοξεί να … προειδοποιήσει την επί διετία απόλυτη κυρίαρχο επί πατρίου εδάφους Μπάγερν ότι δεν θα είναι, όπως τα δύο προηγούμενα χρόνια, εύκολη υπόθεση οι τίτλοι εφέτος αλλά και να εκδικηθεί για την αρπαγή ενός ακόμα αστέρα της από τη μεγάλη της αντίπαλο. Του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

491819969


Κάτι λιγότερο από τρεις μήνες μετά την πιο πρόσφατη και 105η μονομαχία τους στο Βερολίνο στον τελικό του κυπέλλου της χώρας και οι Βαυαροί που είχαν επικρατήσει εκεί , έστω στην παράταση με 2-0 για την 4η και τελευταία από τις κούπες υπό τις οδηγίες του Πέπ Γκουαρδιόλα (διαδοχικά το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων , πρωτάθλημα και κύπελλο Γερμανίας) στοχεύουν με τη σειρά τους να πάρουν τη ρεβάνς από την ομάδα της Βεστφαλίας για την ήττα με 4-2 στο ανάλογο περυσινό ματς στο ίδιο γήπεδο (στο επίσημο ντεμπούτο του Καταλανού πρώην τεχνικού της Μπαρτσελόνα στον πάγκο τους) και να ξεκινήσουν αυτή τη φορά με επιτυχία την σεζόν.

Οι γηπεδούχοι που έχασαν τον Πολωνό μεγάλο τους γκολτζή τα προηγούμενα χρόνια εφέτος ενισχύθηκαν με τις προσθήκες των Αντριαν Ράμος , Γιούρι Σαχίν και Ματίας Γκίντερ και στο πιο πρόσφατο φιλικό προετοιμασίας γνώρισαν συντριβή 0-4 στο «Άνφιλντ» από την Λίβερπουλ.


Στους πανίσχυρους Βαυαρούς που επίσης γνώρισαν ήττα στο πιο πρόσφατο τους φιλικό τεστ (στις ΗΠΑ 1-2 από μία Μεικτή του πρωταθλήματος της εν λόγω χώρας) πέραν της προσθήκης του Λεβαντόφσκι από την μεγάλη τους αντίπαλο αποκτήθηκε επίσης και ο Πέπε Ρέινα ως κάλυψη του Μάνουελ Νόιερ κάτω από τα δοκάρια. Ενώ αντίθετα την πόρτα της εξόδου είδαν τόσο ο Τόνι Κρόος όσο και ο Μάριο Μάντζουκιτς βασικοί συντελεστές της περυσινής απόλυτης τους επικράτησης στα δύο σημαντικότερα γερμανικά μέτωπα.


Από  την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θα απουσιάσουν τόσο ο λαβωμένος αρχηγός πρωταθλητής κόσμου με τη Γερμανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας Μάτς Χούμελκς όσο και για τον ίδιο λόγο οι Σαχίν , Μπασζτσικόφσκι, Γκίντερ και Γκουντόγκαν. Για τους φιλοξενούμενους νοκ – άουτ βγήκε ο Ραφίνια ενώ παραμένει εκτός μάχης μακροχρόνια ο Τιάγκο Αλκαντάρα και λίαν αμφίβολη για ανάλογη αιτία είναι η συμμετοχή του Ριμπερί.

article-2380314-1B06611C000005DC-67 634x450


4η μονομαχία στο Σούπερ Καπ Γερμανίας

Είναι η 4η τους αναμέτρηση στο Σούπερ Καπ. Το 1989 η Ντόρτμουντ είχε νικήσει 4-3 εντός , το 2012 οι Βαυαροί πήραν τη ρεβάνς με το 2-1 στην «Αλιάνζ Αρίνα» ενώ η περυσινή μονομαχία στο Ντόρτμουντ είχε επίσης νικητή (4-2) την γηπεδούχο.

Οι δύο μονομάχοι φιγουράρουν στην κορυφή της λίστας των περισσότερων κατακτήσεων του εν λόγω τροπαίου με τέσσερεις έκαστη στη συλλογή τους, μία παραπάνω από τη Βέρντερ Βρέμης. Οι Βαυαροί αν το σηκώσουν εφέτος θα γίνουν οι 10οι πρωταθλητές που τα καταφέρνουν σε 14 αγώνες ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις δύο φορές ομάδα που σήκωσε το Σούπερ Καπ πανηγύρισε στη συνέχεια και το πρωτάθλημα. Πρώτα το πέτυχε η Ντόρτμουντ το 1995-96 και το 2012 η Μπάγερν του Γιούπ Χάινκες.

baye0-3

 

Η τελευταία νίκη των Βαυαρών στη Βεστφαλία ήταν το θριαμβευτικό 3-0 τον περασμένο Νοέμβριο για το πρωτάθλημα με τον πρώην άσο της γηπεδούχου Μάριο Γκέτζε πρωταγωνιστή αλλά οι Βεστφαλοί απάντησαν πέντε μήνες μετά περνώντας με το ίδιο σκορ από το Μόναχο για την ίδια διοργάνωση.

 



Euroleague: Έως το 2026 στην Αναντολού Εφές ο Μιγιάτοβιτς
Euroleague: Έως το 2026 στην Αναντολού Εφές ο Μιγιάτοβιτς
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
Σοκ στο ελληνικό βόλει: Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο
Σοκ στο ελληνικό βόλει: Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο
ΑΕΚ: Πάνω 3.000 επισκέπτες την πρώτη εβδομάδα στο Μουσείο Ιστορίας
ΑΕΚ: Πάνω 3.000 επισκέπτες την πρώτη εβδομάδα στο Μουσείο Ιστορίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved