Η «γκαλο-μαγεία» του Ροναλντίνιο (videos+photos)

Η «γκαλο-μαγεία» του Ροναλντίνιο (videos+photos)

Στο τέλος της έφθασε μετά από κάτι λιγότερο από 26 μήνες η κοινή διαδρομή των Ροναλντίνιο και Ατλέτικο Μινέιρο αλλά και οι δύο πλευρές ασφαλώς έχουν ουκ ολίγες μαγικές στιγμές να θυμηθούν απ’ αυτήν.

Στα 34 του χρόνια ο κορυφαίος παίκτης που έβγαλε την τελευταία 15ετία η ποδοσφαιρομάνα Βραζιλία, η απουσία του οποίου ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής στην εθνική ομάδα της χώρας του στο πρόσφατο επί πατρίου της εδάφους Μουντιάλ, και η περυσινή υπό τις οδηγίες του πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής ανακοίνωσαν το διαζύγιο τους κοινή συναινέσει.


Προς το παρόν είναι άγνωστο ποιος θα είναι ο επόμενος μετά τις Γκρέμιο (1998-2001), Παρί Σεν Ζερμέν (2001-2003), Μπαρτσελόνα (2003- 2008), Μίλαν (2008-2010), Φλαμένγκο (2010-2012) και Ατλέτικο Μινέιρο (2012-1014) σταθμός της καριέρας του με την αργεντίνικη Μπόκα Τζούνιορς να φαντάζει ο πιθανότερος (αν και οι ενδιαφερόμενοι ασφαλώς δεν είναι διόλου λίγοι παρά το σχετικά προχωρημένο ποδοσφαιρικά της ηλικίας του).
Αλλά στη «γκάλο» έχουν κάθε λόγο να νιώθουν πόνο για την φυγή του ανθρώπου που αποτέλεσε τον καταλύτη της κορυφαίας επιτυχίας του συλλόγου της πολιτείας Μίνας Ζεράις. Την κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες πέρυσι στις 24 Ιουλίου με τη νίκη στα πέναλτι 4-3 επί της Ολίμπια Ασουνσιόν στον 2ο τελικό της διοργάνωσης στο Μπέλο Οριζόντε.


Το ματς εκείνο αποτέλεσε αναμφίβολα το αποκορύφωμα της καριέρας του στην Ατλέτικο που ξεκίνησε στις 4 Ιουλίου του 2012. Θητεία που όμως είχε πάμπολλες στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας π την οποία ο ένας και μοναδικός Ρονάλντο ντε Ασίς Μορέιρα ή Ροναλντίνιο Γκαούτσο, όπως έγινε ευρύτερα γνωστός, ξέρει να προσφέρει όσο ίσως κανείς άλλος παγκόσμια τη νέα χιλιετία.


Και σίγουρα αξίζει να τις ξαναπολαύσουμε για μία ακόμα φορά.

Η «γκαλο-μαγεία» του Ροναλντίνιο (videos+photos)



Αυτά μόνο ο Παναθηναϊκός
Αυτά μόνο ο Παναθηναϊκός
Champions League: Απίστευτη ματσάρα και ισόπαλο 3-3 το Μπαρτσελόνα - Ίντερ!
Champions League: Απίστευτη ματσάρα και ισόπαλο 3-3 το Μπαρτσελόνα - Ίντερ!
Αταμάν: «Το 2-1 είναι απλά προβάδισμα, πρέπει να παλέψουμε»
Αταμάν: «Το 2-1 είναι απλά προβάδισμα, πρέπει να παλέψουμε»
Ναν: «Ας δέχομαι χτυπήματα όλο το βράδυ αν είναι να νικάμε»
Ναν: «Ας δέχομαι χτυπήματα όλο το βράδυ αν είναι να νικάμε»
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved