«Διάβολοι» και... Ολλανδοί! (photos+videos)

«Διάβολοι» και... Ολλανδοί! (photos+videos)

Μια ημέρα μετά το χατ-τρικ του Ρόμπιν φαν Πέρσι το Onsports θυμάται τους άλλους 4 Ολλανδούς και τους 3 «κόκκινους διάβολους» που πέτυχαν τρία γκολ σε έναν αγώνα Champions League

Το βράδυ της Τετάρτης ήταν εξαιρετικής σημασίας για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την ύστατη στιγμή η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Μεγάλη... ευθύνη για αυτό φέρει ο Ρόμπιν φαν Πέρσι ο οποίος με το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έγινε ο 5ος Ολλανδός στην ιστορία που πετυχαίνει τρία γκολ σε έναν αγώνα και ο 4ος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που το καταφέρνει. Το Onsports θυμάται...

Ρουντ φαν Νίστελροϊ – Ολλανδία & Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στη λίστα που ανήκει και στις δυο κατηγορίες. Ο Φαν Νίστελροϊ είναι επίσης ένας από τους πιο αναγνωρισμένους παίκτες της 20ετιας που δεν κατάφερε να κατακτήσει το Champions League, παρότι έπαιξε στη διοργάνωση με τη Γιουνάιτεντ και με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το πρώτο από τα δυο χατ-τρικ που πέτυχε στην καριέρα του ήταν με τη φανέλα της PSV Αϊντχόφεν στις 25 Νοεμβρίου 1998, στο 3-1 επί της Ελσίνκι. Ακολούθησε το δεύτερο, αυτή τη φορά με τους «κόκκινους διάβολους», στις 3 Νοεμβρίου 2004 όταν πέτυχε 4 γκολ στο 4-1 επί της Σπάρτα Πράγας.

{dailymotion}xy3n59{/dailymotion}

Ρόι Μακάι – Ολλανδία

Ένας από τους φορ που δεν αποτέλεσαν ποτέ το «μεγάλο όνομα» αλλά έκαναν τη δουλειά τους με συνέπεια και πανηγύρισαν σημαντικούς τίτλους στην καριέρα τους. Το πρώτο χατ-τρικ του Ρόι Μακάι σημειώθηκε στην απίστευτη νίκη της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια με 3-2 επί της Μπάγερν Μονάχου, στις 18 Σεπτεμβρίου 2002. Δυο χρόνια αργότερα ως παίκτης των Βαυαρών πλέον, πέτυχε τρία από τα τέσσερα γκολ της Μπάγερν στο 4-0 επί του Άγιαξ, στις 28/9/2004.

{dailymotion}xy3p16{/dailymotion}

Γουέιν Ρούνεϊ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Από τις πιο ωραίες ιστορίες του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Το μοναδικό χατ-τρικ που έχει σημειώσει ως τώρα στο Champions League ο Γουέιν Ρούνεϊ ήταν αυτό στη νίκη της Γιουνάιτεντ με 6-2 επί της Φενέρμπαχτσε. Εκείνο το ματς ήταν το πρώτο του 18χρονου –τότε- Άγγλου επιθετικού με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» και το ντεμπούτο του ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακό, ανάλογο της συνέχειας που είχε στο «Ολντ Τράφορντ»!

Μάρκο φαν Μπάστεν – Ολλανδία

Ως ένας από τους μεγαλύτερους γκολτζήδες του αιώνα, ο Μάρκο φαν Μπάστεν δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Μεγαλούργησε με τη φανέλα της Μίλαν, αποτελώντας βασικό στέλεχος της ομάδας που κατέκτησε 2 σερί Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης το 1989 και το 1990, σημειώνοντας ένα χατ-τρικ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Συγκεκριμένα, πέτυχε και τα 4 γκολ στη νίκη με 4-0 επί της Γκέτεμποργκ, στις 25 Νοεμβρίου 1992.

Μάικλ Όουεν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το πρώτο χατ-τρικ στην καριέρα του Όουεν στο Champions League έγινε πραγματικότητα με τη φανέλα της Λίβερπουλ στις 22/10/2002, στο 3-1 επί της Σπαρτάκ Μόσχας. Επτά χρόνια αργότερα ο Άγγλος φορ ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε ένας από τους λίγους που έχουν πετύχει πάνω από μια φορά τρία γκολ στο ίδιο ματς, όταν οδήγησε τους «κόκκινους διάβολους» στη νίκη με 3-1 επί της Βόλφσμπουργκ, στις 8 Δεκεμβρίου του 2009.

{dailymotion}xbffxl{/dailymotion}

Γιούλ Έλερμαν – Ολλανδία

Ο πρώτος Ολλανδός στην ιστορία που πέτυχε χατ-τρικ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ήταν ο Έλερμαν. Ως ένας από τους πιο σταθερούς φορ της δεκαετίας του ’80 και του ’90, ο Έλερμαν έπαιξε στο Champions League με τη φανέλα της PSV Αϊντχόφεν και πέτυχε τρία γκολ στο 6-0 επί της Ζαλγκίρις Βίλνιους, στις 16 Σεπτεμβρίου 1992, λίγους μήνες πριν ο Φαν Μπάστεν γίνει ο δεύτερος Ολλανδός που κάνει χατ-τρικ και ο πρώτος «οράνιε» που πετυχαίνει 4 γκολ σε ένα ματς.

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV

«Διάβολοι» και... Ολλανδοί! (photos+videos)



ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved