Οι... σεΐχηδες του ποδοσφαίρου! (photos+videos)

Οι... σεΐχηδες του ποδοσφαίρου! (photos+videos)

Το νέο συμβόλαιο του Ρούνεϊ τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στον κόσμο και το Onsports παρουσιάζει τους 10... μεγιστάνες του δημοφιλέστερου αθλήματος στον κόσμο

Τα ποσά που ακολουθούν, ζαλίζουν. Μερικές φορές προκαλούν οργή, ειδικά σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση διαλύει την Ευρώπη. Από την άλλη, κάποιος θα πει πως είναι οι απόλυτοι σταρ του δημοφιλέστερου αθλήματος στον κόσμο και αποτελόντας την αφρόκρεμα του αθλητικού θεάματος, είναι αναμενόμενο να αμοίβονται τόσο καλά.

Το νέο συμβόλαιο του Γουέιν Ρούνεϊ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αποφέρει στον 28χρονο Άγγλο επιθετικό περίπου 18,7 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο (σ.σ. 300.000 λίρες την εβδομάδα), αυτόματα τοποθετώντας τον στην κορυφή της λίστας με τους πλέον ακριβοπληρωμένους παίκτες στον πλανήτη. Ποιοί είναι οι υπόλοιποι; Το Onsports παρουσιάζει τους 10... μεγιστάνες του δημοφιλέστερου αθλήματος στον κόσμο.

1. Γουέιν Ρούνεϊ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – 18,7 εκ. ευρώ
Έχοντας ήδη συμβόλαιο που του απέφερε 250.000 λίρες την εβδομάδα, ο Ρούνεϊ κατάφερε να αυξήσει τις απολαβές του τόσο λόγω εμφανίσεων όσο και λόγω ρόλου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Υπέγραψε συμβόλαιο έως το 2019 και μέχρι τα 34 χρόνια του θα λαμβάνει 18,7 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στην κόσμο, κάτι αναμενόμενο για μια ομάδα με το marketing της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

2. Γκάρεθ Μπέιλ – Ρεάλ Μαδρίτης – 17,4 εκ. ευρώ
Όπως ήταν αναμενόμενο, η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του αθλήματος βρίσκεται ψηλά στη λίστα. Καθαρά λόγω της φορολογίας στην Ισπανία ο Γκάρεθ Μπέιλ δεν είναι πρώτος σε ετήσιες απολαβές, λαμβάνοντας πάντως το εντυπωσιακό ποσό των 17,4 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο. Έχει ήδη αποδείξει την αξία του με τη φανέλα των «μερένχες» και αποτελεί τον... υπαρχηγό του Κριστιάνο Ρονάλντο στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

3. Κριστιάνο Ρονάλντο – Ρεάλ Μαδρίτης – 16,9 εκ. ευρώ
Εξαιτίας της υψηλής φορολογίας του ισπανικού κράτους, ο Κριστιάνο Ρονάλντο περιορίζεται στην τρίτη θέση, παρότι αμοίβεται καλύτερα από τον Γουέιν Ρούνεϊ. Συνολικά ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της «βασίλισσας», κορυφαίος παίκτης του κόσμου για το 2013, βάζει στα ταμεία του 16,9 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο μόνο από το συμβόλαιό του. Επίσης, είναι ο εν ενεργεία ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη περιουσία, θέση που κατείχε μέχρι πριν λίγα χρόνια ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

4. ΛιονέλΜέσι – Μπαρτσελόνα– 15,7 εκ. Ευρώ
Η συγκεκριμένη θέση λέγεται πως είναι προσωρινή, αφού Μπαρτσελόνα και Λιονέλ Μέσι ήδη βρίσκονται σε συζητήσεις για ανανέωση/ επέκταση του συμβολαίου του Αργεντινού σούπερ σταρ. Ως ο κορυφαίος παίκτης της 10ετιας και ένας εκ των κορυφαίων στην ιστορία, δεν θα μπορούσε να είναι εκτός πεντάδας. Αυτή τη στιγμή αμοίβεται με 15,7 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο αλλά μέσα στους επόμενους μήνες δεν αποκλείεται να... εκτοξευθεί στην κορυφή αυτής της λίστας.

5. Ρανταμέλ Φαλκάο – Μονακό – 13,8 εκ. ευρώ
Το πλέον εντυπωσιακό στην περίπτωση του Ρανταμέλ Φαλκάο είναι το γεγονός ότι ο Κολομβιανός άσος της Μονακό κρατάει το 100% των ετήσιων απολαβών του. Στο Μονακό δεν υπάρχει φορολογία, έτσι ο σταρ της ομάδας του Πριγκιπάτου βάζει στα ταμεία του 13,8 εκατομμυρία ευρω, πεντακάθαρα!

6. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς – Παρί Σεν Ζερμέν – 13,6 εκ. ευρώ
Όταν αγωνιζόταν ακόμη στην Ίντερ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ήταν για μεγάλο διάστημα ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στον κόσμο, με τα νούμερα να αποδεικνύουν πως αμοιβόταν με 1.500 ευρώ... την ώρα!!! Πλέον... περιορίζεται στα 13,6 εκατομμύρια ευρώ που του προσφέρει η Παρί Σεν Ζερμέν κάθε χρόνο.

7. Σέρχιο Αγουέρο – Μάντσεστερ Σίτι – 13,3 εκ. ευρώ
Από όλα τα λαμπρά «περιουσικά στοιχεία» της Μάντσεστερ Σίτι, ο Σέρχιο Αγουέρο είναι το πολυτιμότερο. Τα 13,3 εκατομμύρια ευρώ που... τσεπώνει κάθε χρόνο αποδεικνύουν το παραπάνω, με τον Αργεντινό σταρ να αποτελεί τον ηγέτη των «πολιτών». Πριν την ανανέωση του συμβολαίου του Ρούνεϊ, ο Αγουέρο ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην Premier League.

8. Γιάγια Τουρέ – Μάντσεστερ Σίτι – 12,8 εκ. ευρώ
Πίσω από τον Σέρχιο Αγουέρο βρίσκεται ο συμπαίκτης του στη Μάντσεστερ Σίτι, κορυφαίος Αφρικανός παίκτης του 2013, Γιάγια Τουρέ. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και της Μπαρτσελόνα «καθαρίζει» 12,8 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, σκοράρει, μοιράζει ασίστ και αποτελεί έναν από τους πολυτιμότερους παίκτες της Σίτι.

9. Τιάγκο Σίλβα – Παρί Σεν Ζερμέν – 11,8 εκ. ευρώ
Ο δεύτερος παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν που βρίσκεται στη λίστα και τρίτος που αγωνίζεται στο γαλλικό Πρωτάθλημα. Ο Τιάγκο Σίλβα μπαίνει... οριακά στη δεκάδα και είναι ο μοναδικός αμυντικός της λίστας! Λαμβάνει 11,8 εκατομμύρια ευρώ για να αγωνίζεται στους Παριζιάνους και μέχρι τώρα έχει... βγάλει αρκετά από αυτά τα χρήματα, σκοράροντας και αποτελόντας έναν ογκόλιθο στο κέντρο της άμυνας της Παρί. Είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος αμυντικός στον κόσμο.

10. Νταβίντ Σίλβα – Μάντσεστερ Σίτι – 11,8 εκ. ευρώ
Χάρη στο συμβόλαιο του Νταβίντ Σίλβα η Μάντσεστερ Σίτι κερδίζει τη... μάχη για τους περισσότερους παίκτες στην πρώτη δεκάδα. Ο Ισπανός μέσος αμοίβεται αδρά για τις υπηρεσίες του, παίρνοντας 11,8 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για να ηγείται και να οργανώνει, κάτι που μέχρι στιγμής κάνει με απόλυτη επιτυχία στο «Ettihad».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved