Λουίς Γκαρσία Σανθ: Ο άνθρωπος της μιας σεζόν! (photos+videos)

Λουίς Γκαρσία Σανθ: Ο άνθρωπος της μιας σεζόν! (photos+videos)

Το Onsports θυμάται την καριέρα του Λουίς Γκαρσία Σανθ, του ανθρώπου που έζησε το όνειρο για μια σεζόν, φόρεσε τις φανέλες 11 ομάδων και «κρέμασε» τα παπούτσια του την Τρίτη 14/1/14

Υπάρχουν παίκτες που το ταλέντο τους είναι λαμπρό και δεν κάνουν ποτέ κάτι μεγάλο, άλλοι που μεγαλουργούν και μπαίνουν στο... πάνθεον του ποδοσφαίρου και άλλοι που χωρίς να έχουν κάτι το «εξωπραγματικό» διάγουν εξαιρετικές καριέρες. Και τέλος, υπάρχει ο Λουίς Γκαρσία Σανθ! Ο άνθρωπος που γεννήθηκε για μια σεζόν, ένα Champions League και μια αγάπη με τους οπαδούς της Λίβερπουλ, ανακοίνωσε την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014 την αποχώρησή του από την ενεργό δράση και το Onsports θυμάται την καριέρα του και πως έζησε το όνειρο για μια σεζόν. Έπειτα από 11 ομάδες και λίγους αλλά καλούς τίτλους, ο 35χρονος θεωρείται πλέον πρώην ποδοσφαιριστής!

Η «Μασία» και η Ατλέτικο Μαδρίτης

Γεννημένος στη Μπανταλόνα της Καταλονίας τον Ιούνιο του 1978, ο Λουίς Χαβιέ Γκαρσία Σανθ μπήκε στη «Μασία» το 1994 και έμεινε εκεί τρία χρόνια. Το 1997 φόρεσε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα Β και για πέντε χρόνια γινόταν όλο και καλύτερος, αποκτώντας φήμη, κάνοντας το όνομά του γνωστό σε όλη την Ισπανία.

Έπειτα από 78 εμφανίσεις και 27 γκολ με τη δεύτερη ομάδα της Μπάρτσα, δόθηκε δανεικός στη Βαγιαδολίδ και έκανε ντεμπούτο στην Primera Division σε ηλικία 21 ετών. Ακολούθησαν ομάδες όπως η Τολέδο, η Τενερίφη και ξανά η Βαγιαδολίδ, πριν έρθει το καλοκαίρι του 2002.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης αποφάσισε πως είχε έρθει η στιγμή να του προσφέρει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της καριέρας του. Τον απέκτησε έναντι 3,6 εκατομμυρίων ευρώ, του πρόσφερε τη δυνατότητα να παίξει σε 30 αγώνες και αυτός σκόραρε 9 φορές, αποδεικνύοντας στη μεγάλη του αγάπη, Μπαρτσελόνα, ότι μπορεί να φορέσει τα χρώματά της.

Επιστροφή στην... πατρίδα

Το 2003 χωρίς δεύτερη σκέψη η Μπάρτσα τον «επαναπάτρισε», όμως ο Λουίς Γκαρσία δεν κατάφερε να μείνει πάνω από ένα χρόνο στο «Καμπ Νου». Έπειτα από 4 γκολ σε 25 αγώνες, αποχώρησε από το σύλλογο για χάρη μιας ομάδας με τα χρώματα της οποίας έμελλε να γράψει ιστορία!

Στην κορυφή της Ευρώπης!

Τον Αύγουστο του 2004 η Λίβερπουλ προσέγγισε τον παίκτη και τη Μπαρτσελόνα, πρόσφερε στη δεύτερη 6 εκατομμύρια λίρες και έντυσε στα κόκκινα τον Ισπανό εξτρέμ. Αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό του Ελ Χατζί Ντιούφ και τα κατάφερε με το παραπάνω, γράφοντας τη δική του ξεχωριστή ιστορία.

Στην πρώτη του χρονιά στην Premier League σημείωσε οκτώ τέρματα, με ένα εξ αυτών να είναι το νικητήριο στο ντέρμπι του Μέρσισαϊντ με αντίπαλο την Έβερτον. Αντίθετα με το αγγλικό Πρωτάθλημα, όπου μαζί με τη Λίβερπουλ δεν κατάφερε να φτάσει στην... πηγή, στο Champions League ο Ισπανός εξτρέμ ήταν εκπληκτικός, βοηθώντας τους «reds» να κατακτήσουν το 5ο τρόπαιο στην ιστορία τους!

Σημείωσε τα νικητήρια γκολ απέναντι σε Γιουβέντους και Τσέλσι για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά αντίστοιχα, έπαιξε στον «θρυλικό» τελικό με τη Μίλαν και πανηγύρισε την κατάκτηση του μεγαλύτερου τίτλου στην Ευρώπη!

Το ταξίδι συνεχίζεται...

Συνολικά έμεινε στη Λίβερπουλ τρεις σεζόν, φτάνοντας ακόμη μια φορά στον τελικό του Champions League το 2007 στην Αθήνα, ενώ κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ευρώπης το 2005, το Κύπελλο Αγγλίας και το Community Shield το 2006.

Το καλοκαίρι του 2007 το ταξίδι της καριέρας του συνεχίστηκε, αφού επέστρεψε στην Ισπανία για χάρη της Ατλέτικο Μαδρίτης. Αυτή τη φορά είχε σαφώς μικρότερο «λόγο» στην επίθεση της ομάδας, παίζοντας ως δεξί χαφ-εξτρέμ, έχοντας 48 εμφανίσεις και 2 γκολ. Κατέκτησε το Κύπελλο Ιντερτότο το 2007 και το καλοκαίρι του 2009 πήγε στη Ράσινγκ Σανταντέρ για μια σεζόν.

Παναθηναϊκός καλεί Γκαρσία!

Το μεγάλο... ταξίδι του Λουίς Γκαρσία τον έφερε και από την Ελλάδα, στην οποία έφτασε για χάρη του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 2010. Οι φίλοι του «τριφυλλιού» τον υποδέχθηκαν μετά βαΐων και κλάδων, ο Λουίς Γκαρσία έπαιξε 14 ματς με τον Παναθηναϊκό και πέτυχε το πρώτο του γκολ στη νίκη με 4-2 επί του Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, ξεκινώντας την τρομερή ανατροπή της ομάδας του στο 30’.

Ακολούθησε ένα όμορφο τέρμα με τον Ολυμπιακό Βόλου, όταν στόπαρε τη μπάλα με το στήθος και πλάσαρε εύστοχα, ενώ έπαιξε σε όλα τα ματς του «τριφυλλιού» στο Champions League της σεζόν 2010-11. Το σύντομο πέρασμά του από την Ελλάδα ήταν ενδεικτικό της περίπτωσής του, αφού δεν... ησύχαζε ποτέ, αναζητώντας συνέχεια νέες προκλήσεις.

Μεξικό και... σιέστα!

Το 2011 αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό και επέλεξε την μεξικάνικη Πουέμπλα για να συνεχίσει την καριέρα του. Σε 32 ματς είχε 12 γκολ τη σεζόν 2011-12, ενώ την περσινή χρονιά αγωνίστηκε στην UNAM Pumas με την οποία σημείωσε 4 γκολ σε 33 παιχνίδια.

Οι δυο σεζόν στο Μεξικό ήταν το «κύκνειο άσμα» της καριέρας του, αφού φέτος δεν κινήθηκε καμία ομάδα για την απόκτησή του και ο ίδιος πήρε τη μεγάλη απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Δείτε βίντεο από όλο τον πλανήτη.



Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved