Ο μεταγραφικός… πυρετός του 1,2 δις ευρώ! (photos+videos)

Ο μεταγραφικός… πυρετός του 1,2 δις ευρώ! (photos+videos)

Το Onsports παρουσιάζει τις δέκα ακριβότερες μεταγραφές του 2013 που ξεπέρασαν σε κόστος το 1 δισεκατομμύριο ευρώ – Από τον Μπέιλ στον Χάμες Ροντρίγκες

Την ώρα που ολόκληρη η Ευρώπη «λύγιζε» υπό το βάρος μιας εκ των μεγαλύτερων οικονομικών κρίσεων του τελευταίου αιώνα, ο κόσμος του ποδοσφαίρου παρακολουθούσε… χαλαρός από τον καναπέ του. Οι πρόεδροι των ομάδων υπέγραφαν επιταγές με αμέτρητα μηδενικά που προκαλούν ίλιγγο μόνο στην όψη και επένδυαν αμύθητα ποσά σε ποδοσφαιριστές. Το Onsports παρουσιάζει τις 10 πιο ακριβές μεταγραφές του 2013, που κόστισαν συνολικά παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ!

Πριν ξεκινήσουμε το… ταξίδι μας στα ιλιγγιώδη ποσά, να σημειώσουμε ότι το συνολικό κόστος που αναγράφεται περιλαμβάνει το ποσό αγοράς του παίκτη, το σύνολο του συμβολαίου του παίκτη, τους φόρους και τα… παρεμφερή έξοδα (σ.σ. μάνατζερ κλπ.).

1. Γκάρεθ Μπέιλ

ΑΠΟ: Τότεναμ

ΠΡΟΣ: Ρεάλ Μαδρίτης

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ: 198,8 εκ. ευρώ

Η Ρεάλ Μαδρίτης «έσπασε» το δικό της ρεκόρ για την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία, αποκτώντας τον Ουαλό εξτρέμ της Τότεναμ έναντι 100 εκ. ευρώ, με το συνολικό κόστος να πλησιάζει τα 200 εκ. ευρώ!

2. Ρανταμέλ Φαλκάο

ΑΠΟ: Ατλέτικο Μαδρίτης

ΠΡΟΣ: Μονακό

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ: 150,3 εκ. ευρώ

Σαν… τυφώνας επέστρεψε στο προσκήνιο η Μονακό που ανέβηκε στην Ligue 1 πέρσι και φέτος επένδυσε 150,3 εκατομμύρια ευρώ συνολικά στον Ρανταμέλ Φαλκάο. Ο Κολομβιανός έχει… βγάλει ήδη αρκετό μέρος αυτού του ποσού με τα γκολ του.

3. Έντινσον Καβάνι

ΑΠΟ: Νάπολι

ΠΡΟΣ: Παρί Σεν Ζερμέν

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ: 148,5 εκ. ευρώ

Συνεχίζοντας τις εντυπωσιακές επενδύσεις, οι ιδιοκτήτες της Παρί Σεν Ζερμέν έδωσαν… γη και ύδωρ στην Νάπολι για τον Έντινσον Καβάνι. Συνολικά ξόδεψαν 148,5 εκατομμύρια για τον Ουρουγουανό επιθετικό, έναν από τους κορυφαίους «κυνηγούς» των τελευταίων πέντε ετών στον κόσμο.

4. Νεϊμάρ

ΑΠΟ: Σάντος

ΠΡΟΣ: Μπαρτσελόνα

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ: 124 εκ. ευρώ

Το σίριαλ μεταγραφής του νεαρού Βραζιλιάνου έλαβε τέλος με τη Μπαρτσελόνα να βάζει… βαθιά το χέρι στην τσέπη, δίνοντας συνολικά 124 εκατομμύρια. Με το… καλημέρα ο Νεϊμάρ έδειξε την αξία του, καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό το κενό του τραυματία Λιονέλ Μέσι.

5. Μεσούτ Οζίλ

ΑΠΟ: Ρεάλ Μαδρίτης

ΠΡΟΣ: Άρσεναλ

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ: 117,6 εκ. ευρώ

Βάζοντας τέλος στην οικονομική… μετριότητα των τελευταίων ετών, ο Αρσέν Βενγκέρ έδωσε εντολή να αποκτηθεί ο Μεσούτ Οζίλ. Η Άρσεναλ τα «έσκασε» για τα καλά, με το συμβόλαιο του παίκτη να είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και το συνολικό κόστος της μεταγραφής να πλησιάζει τα 120 εκατομμύρια.

6. Μάριο Γκέτσε

ΑΠΟ: Ντόρτμουντ

ΠΡΟΣ: Μπάγερν Μονάχου

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ: 114,2 εκ. ευρώ

Όπως ήταν λογικό η Ντόρτμουντ δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο ποσό που πρόσφερε η Μπάγερν Μονάχου και πούλησε τον Μάριο Γκέτσε. Ο διεθνής Γερμανός χαφ κόστισε στους Βαυαρούς 114,2 εκατομμύρια και με τις εμφανίσεις του έχει ήδη αποδείξει ότι άξιζε κάθε… σεντ.

7. Μαρουάν Φελαϊνί

ΑΠΟ: Έβερτον

ΠΡΟΣ: Μάντσεστεστερ Γιουνάιτεντ

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ: 97 εκ. ευρώ

Η παταγώδης αποτυχία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο οφείλεται στην ποσότητα παικτών που αποκτήθηκαν και όχι στα χρήματα που επενδύθηκαν. Αυτό διότι ο Μαρουάν Φελαϊνί, μοναδική αγορά των Πρωταθλητών Αγγλίας, κόστισε συνολικά στην ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες 97 εκατομμύρια.

8. Μαρκίνιος

ΑΠΟ: Ρόμα

ΠΡΟΣ: Παρί Σεν Ζερμέν

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ: 94,8 εκ. ευρώ

Η δεύτερη μεταγραφή της Παρί Σεν Ζερμέν στη λίστα ακούει στο όνομα Μαρκίνιος. Ο διεθνής Βραζιλιάνος χαφ αποκτήθηκε από τη Ρόμα και κόστισε στους Παριζιάνους σχεδόν 95 εκ. ευρώ, ποσό αντίστροφο της φήμης του αλλά ανάλογο των εμφανίσεών του έως τώρα.

9. Γκονσάλο Ιγκουαΐν

ΑΠΟ: Ρεάλ Μαδρίτης

ΠΡΟΣ: Νάπολι

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ: 88,3 εκ. ευρώ

Ο άνθρωπος που αντικατέστησε τον Καβάνι στην «αιχμή του δόρατος» της Νάπολι κόστισε αρκετά χρήματα. Φυσικά, πρόκειται στον Γκονσάλο Ιγκουαΐν για τον οποίο οι «παρτενοπέι» επένδυσαν 88,3 εκατομμύρια, ώστε να τον αποκτήσουν από τη Ρεάλ Μαδρίτης και να κρατήσουν σε υψηλό επίπεδο την επιθετική γραμμή τους.

10. Χάμες Ροντρίγκες

ΑΠΟ: Πόρτο

ΠΡΟΣ: Μονακό

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ: 83,7 εκ. ευρώ

Ένα ακόμη ταλέντο το οποίο… ξετρύπωσε η Πόρτο, το βοήθησε να «ανθίσει» σε μεγάλο ποδοσφαιριστή και το πούλησε για πολλά χρήματα. Ο Χάμες Ροντρίγκες έκανε –θεωρητικά- ένα βήμα παραπάνω αφού πήγε στη Μονακό φιλοδοξώντας να αποτελέσει στέλεχος της αρχής μιας δυναστείας που ονειρεύονται οι ιδιοκτήτες του γαλλικού συλλόγου. Κόστισε σχεδόν 84 εκατομμύρια.

{youtube}p5MPFgmeoS4{/youtube}

Δείτε βίντεο απ' όλον τον πλανήτη



Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Εργκίν Αταμάν τιμωρήθηκαν με «βαρύ» πρόστιμο λόγω Game 1
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Εργκίν Αταμάν τιμωρήθηκαν με «βαρύ» πρόστιμο λόγω Game 1
Παναθηναϊκός AKTOR: Προπονήθηκε στη Stark Arena
Παναθηναϊκός AKTOR: Προπονήθηκε στη Stark Arena
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved