Γκαλέτι: Η επιστροφή ενός «πρωταθλητή»! (photos+videos)

Γκαλέτι: Η επιστροφή ενός «πρωταθλητή»! (photos+videos)

Στο γήπεδο που αγαπήθηκε και πρόσφερε τα μέγιστα στον Ολυμπιακό επιστρέφει το απόγευμα της Κυριακής (27/10) ο Λουτσιάνο Γκαλέτι με τη φανέλα του ΟΦΗ.

Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός των Κρητικών βρίσκεται στην αποστολή των «ασπρόμαυρων» για την αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής και θα πατήσει τον αγωνιστικό χώρο του φαληρικού γηπέδου, έπειτα από 1.386 μέρες και την περιπέτεια με την υγεία του που τον ταλαιπώρησε τα τελευταία χρόνια και η οποία έβαλε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον… πάγο.

Τελευταία… παράσταση για τον Λουτσιάνο Γκαλέτι με τη φανέλα του Ολυμπιακού ήταν την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010, σε αναμέτρηση απέναντι στην Λάρισα, όπου σκόραρε στη νίκη των «ερυθρόλευκων» 2-1 κόντρα στην ΑΕΛ, μια και δύο μέρες μετά εισήχθη στο νοσοκομείο με πρόβλημα στα νεφρά.

Πλέον, ο 33χρονος ποδοσφαιριστής προσπαθεί να αφήσει πίσω του τα άσχημα χρόνια που ταλαιπωρήθηκε με την επέμβαση που υποβλήθηκε και να επιστρέψει δυναμικά στην ενεργό δράση. «Σύμμαχο» σε αυτή την προσπάθεια έχει την ομάδα του ΟΦΗ, η οποία τον εμπιστεύτηκε και τον έφερε και πάλι στην Ελλάδα.

Το απόγευμα της Κυριακής (26/10) ο έμπειρος μεσοεπιθετικός θα επιστρέψει σε… γνώριμα λημέρια και να συναντήσει παλιούς γνωστούς από την θητεία στην ομάδα του Πειραιά, στην οποία αγωνίστηκε από το καλοκαίρι του 2007 μέχρι τον Ιανουάριο του 2010 σημειώνοντας 26 τέρματα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η «ερυθρόλευκη» πορεία του

Το καλοκαίρι του 2007 ο Ολυμπιακός παρουσίασε ένα νέο… μοντέλο στο ποδοσφαιρικό τμήμα, καθώς ο Σωκράτης Κόκκαλης αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές, έδωσε τα… κλειδιά στον γιό του, Πέτρο και στελέχωσε την ομάδα με τον Ίλια Ίβιτς στην θέση του Τεχνικού Διευθυντή ενώ στον πάγκο της ομάδας παρέμεινε ο Τάκης Λεμονής.

Οι τρεις άνδρες αποφάσισαν την ολική ανανέωση του ρόστερ των Πειραιωτών, με τον Ίλια Ίβιτς να αναλαμβάνει τις επαφές για την έλευση στην Ελλάδα ποδοσφαιριστών από προηγμένα πρωταθλήματα και κυρίως την Ισπανία, αλλά και την Αργεντινή. Επί ημερών του Σέρβου στον Ολυμπιακό ήρθαν οι Ραούλ Μπράβο από την Ρεάλ Μαδρίτης, Ντάρκο Κοβάσεβιτς από την Ρεάλ Σοσιεδάδ, Λουτσιάνο Γκαλέτι από την Ατλέτικο Μαδρίτης, Κριστιάν Λεντέσμα από την Σαν Λορέντσο, Λιονέλ Νούνιες από την Αρχεντίνος Τζούνιορς, Ροντρίγκο Αρτσούμπι από την Λανούς και τον Λομανά Λούα Λούα από την Πόρτσμουθ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν σε συμφωνία με την Ατλέτικο για τον Λουτσιάνο Γκαλέτι το βράδυ της 26ης Ιουνίου 2007 με τις δύο ομάδες να συμφωνούν στα 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Ο Αργεντίνος «πάτησε» για πρώτη φορά στην Αθήνα, τρεις μέρες αργότερα (29/6) και την ίδια μέρα παρουσιάστηκε επίσημα από τους Πειραιώτες στο «Γ. Καραϊσκάκης» με την παρουσία του Πέτρου Κόκκαλη, του Ίλια Ίβιτς και του Τάκη Λεμονή.

Ο «Λούτσι» μετείχε στην προετοιμασία των «ερυθρόλευκων» που διεξήχθη στην Αυστρία, ενώ την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού έκανε στις 2 Σεπτεμβρίου σε «αιώνιο» ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Απ. Νικολαΐδης», ενώ λίγες μέρες αργότερα, στις 18 Σεπτεμβρίου αγωνίστηκε στο Champions League με την Λάτσιο στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γ. Καραϊσκάκης» σκοράροντας στο 55’ στην ισοπαλία 1-1 με τους Ιταλούς.

Μάλιστα, την πρώτη του σεζόν στους Πειραιώτες σημείωσε τρία τέρματα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, έχοντας σημαντικό… μερίδιο στα δύο «διπλά» του Ολυμπιακού, στην Βρέμη κόντρα στην Βέρντερ και στην Ρώμη κόντρα στην Λάτσιο, σημειώνοντας και τέρμα, ενώ τρία γκολ είχε και στο πρωτάθλημα.

Η επόμενη χρονιά στο Λιμάνι ήταν η πιο παραγωγική για τον βιρτουόζο άσο. Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι σημείωσε 18 τέρματα σε 40 εμφανίσεις, ενώ η τελευταία του… σημαδεύτηκε από την περιπέτεια της υγείας του, καθώς στις 12 Ιανουαρίου εισήχθη στο νοσοκομείο. Μέχρι εκείνη τη μέρα είχε 17 συμμετοχές και δύο τέρματα.

Κάπου εκεί άρχισε και η διαμάχη του με τον σύλλογο του Πειραιά. Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι ζήτησε το ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση, ενώ ο Ολυμπιακός δεν αναγνώρισε την οφειλή, μια και ο παίκτης αποχώρησε από την ενεργό δράση λόγω προβλήματος στα νεφρά. Τον Ιανουάριο του 2013 ο Αργεντίνος κέρδισε τη δικαστική διαμάχη και οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να πληρώσουν 1,5 εκ. δολάρια, σύμφωνα με τον Τύπο της Ισπανίας.

Πάντως, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο 33χρονος ποδοσφαιριστής υποστήριξε πως θα ήθελε να συναντηθεί και να μιλήσει με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, εκφράζοντας και ένα μικρό παράπονο για τους «ερυθρόλευκους», καθώς από την στιγμή που αντιμετώπισε πρόβλημα με την υγεία του, κανείς από τους Πειραιώτες δεν ήρθε σε επαφή μαζί του.

Η σχέση του με τον κόσμο

Από τις πρώτες του εμφανίσεις με την φανέλα του Ολυμπιακού, ο Αργεντίνος μπήκε στις… καρδιές των οπαδών της ομάδας του Πειραιά και συχνά πυκνά το όνομά του έγινε σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων. Μάλιστα, στάθηκαν στο πλευρό του στη δύσκολη εποχή που πέρασε, κάτι που δεν το ξέχασε ο έμπειρος ποδοσφαιριστής.

Μάλιστα, πριν από περίπου δύο χρόνια, ο «Λούτσι» ήρθε στην Ελλάδα και παρακολούθησε τον αγώνα των «ερυθρόλευκων» με την νυν ομάδα του, τον ΟΦΗ, όπου οι Κρητικοί έφυγαν με την ισοπαλία 2-2 από το Φάληρο. Το συγκεκριμένο ματς, ο Λουτσιάνο Γκαλέτι το παρακολούθησε από το «πέταλο» των οργανωμένων και έγινε… πόλος έλξης για τους φιλάθλους που του ζητούσαν να βγάλουν φωτογραφίες και αυτός δεν τους χάλασε το… χατίρι.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του Αργεντίνου μεσοεπιθετικού με τη φανέλα του Ολυμπιακού:

Γκαλέτι: Η επιστροφή ενός «πρωταθλητή»! (photos+videos)



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νάπολι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νάπολι
Παναθηναϊκός: «Στο στόχαστρο ο Αντώνης Παπαδόπουλος της Ντόρτμουντ»
Παναθηναϊκός: «Στο στόχαστρο ο Αντώνης Παπαδόπουλος της Ντόρτμουντ»
«Στροφή» στους Έλληνες από τις μεγάλες ομάδες της Super League!
«Στροφή» στους Έλληνες από τις μεγάλες ομάδες της Super League!
ΝΒΑ: Πρόστιμο 25.000 δολαρίων στον Ράσελ
ΝΒΑ: Πρόστιμο 25.000 δολαρίων στον Ράσελ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved