Άρης - ΠΑΟΚ: Οι… διπλοί πράκτορες της Θεσσαλονίκης (photos)

Άρης - ΠΑΟΚ: Οι… διπλοί πράκτορες της Θεσσαλονίκης (photos)

Το δρομολόγιο από το «Κλεάνθης Βικελίδης» στην Τούμπα και το αντίστροφο, ποτέ δεν είναι εύκολο. Ειδικότερα όταν καλείσαι να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ έχοντας πρώτα φορέσει αυτή του Άρη ή όταν καλείσαι να φορέσεις τη φανέλα του Άρη όταν έχεις φορέσει αυτή του ΠΑΟΚ…

 

Το Onsports ξεσκόνισε τα αρχεία του και σας παρουσιάζει τους 32 διπλούς… πράκτορες που έπαιξαν και στους δυο μεγάλους της Θεσσαλονίκης. Στην πλειοψηφία τους Έλληνες, αφού 29 συμπατριώτες μας αγωνίστηκαν και στους δυο συλλόγους, με μόλις τρεις ξένους σε όλη αυτή τη μακροχρόνια διαδρομή της κόντρας του Άρη με τον ΠΑΟΚ να έχουν αγωνιστεί και στις δυο ομάδες.

Από τον Νίκιτς στον... Κωνσταντινίδη

Οι Έλληνες Μιχάλης Βεντουρέλλης, Κώστας Βελλιάδης, Κώστας Καλογιάννης, Δημήτρης Σταυράκμπεης κι αρκετοί ακόμα ήταν αυτοί που έκαναν πρώτοι το δύσκολο εγχείρημα, ενώ ο πρώτος ξένος που… αλλαξοπίστησε, ήταν ο Νίκολα Νίκιτς. Ο Βόσνιος μετά από δυο σεζόν στον Άρη, με 53 συμμετοχές και 12 γκολ, αποφάσισε το καλοκαίρι του 1987 να αγωνιστεί με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Εκεί δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά αφού έμεινε μόνο μια σεζόν κάνοντας εννέα εμφανίσεις.

Αντίστροφη διαδρομή έκανε ο Στέφανος Μπορμπόκης, με ενδιάμεσες… στάσεις ωστόσο, αφού ο διεθνής – παλαίμαχος πια – επιθετικός είχε συνδέσει το όνομά του με τον ΠΑΟΚ για εννέα χρόνια (1985-1994) έχοντας 215 συμμετοχές και 31 γκολ. Με τον ΠΑΟΚ πανηγύρισε διακρίσεις κι αγωνίστηκε στην Ευρώπη, ενώ σε ηλικία 31 ετών πήρε την απόφαση να αγωνιστεί για λογαριασμό του Άρη στη Β’ Εθνική, κάνοντας 27 συμμετοχές και πετυχαίνοντας δυο γκολ.

fratzeskos

Κώστας Φραντζέσκος, από τον ΠΑΟΚ στον Άρη...

Ακολούθησαν αρκετές μετακινήσεις ποδοσφαιριστών, με ονόματα που συνδέθηκαν με μια εκ των δυο να καταλήγουν τελικά στον… εχθρό. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι κι ο Κώστας Φρατζέσκος που πρωταγωνίστησε στον ΠΑΟΚ στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και βρέθηκε στον Άρη το 2003 όπου αγωνίστηκε μόλις σε 14 παιχνίδια.

theodoris

Γιώργος Θεοδωρίδης, από τον Άρη στον ΠΑΟΚ

Το αντίθετο δρομολόγιο χάραξαν ωστόσο τα τελευταία χρόνια και δυο πολύ σημαντικοί ξένοι παίκτες. Ο Βλάνταν Ίβιτς ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ αλλά το 2007 βρέθηκε στον Άρη κι έκανε εξαιρετική σεζόν, με 24 συμμετοχές και 4 τέρματα. Το καλοκαίρι του 2008 βρέθηκε, όμως, στον ΠΑΟΚ με τον οποίο «δέθηκε» πολύ περισσότερο.

ivic

Βλάνταν Ίβιτς, από τον Άρη στον ΠΑΟΚ

Κάτι παρόμοιο, έγινε και με τον Βίκτορ Βιτόλο που έπαιξε για πρώτη φορά στη χώρα μας ως ποδοσφαιριστής του Άρη. Ο Ισπανός ήρθε το 2008 στον Άρη ως δανεικός από τη Ρασίγκ Σανταντέρ, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στις 21 εμφανίσεις που έκανε με τους «κίτρινους», ώσπου το καλοκαίρι του 2009 υπέγραψε με τον ΠΑΟΚ κι έγινε το… alter ego του Πάμπλο Γκαρσία στη μεσαία γραμμή για δυο σεζόν, μέχρι να τον αποκτήσει ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι του 2011. Στη συνέχεια, ακολούθησαν κι αρκετοί ακόμα παίκτες που βρέθηκαν στον Άρη στις χαμηλότερες κατηγορίες ενώ είχαν βρεθεί νωρίτερα στον ΠΑΟΚ αλλά και μια μετακίνηση που έγινε αυτό το καλοκαίρι.

exw

Βίκτορ Βιτόλο, από τον Άρη στον ΠΑΟΚ

Ο λόγος για τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη, που το καλοκαίρι του 2018 βρέθηκε τελικά στον Άρη. Ο 24χρονος δεξιός μπακ μάλιστα, άρχισε την καριέρα του από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, έφτασε να παίζει σταθερά στην πρώτη ομάδα αλλά στο πρώτο μισό της περσινής  σεζόν φάνηκε να μην είναι στα πλάνα του Λουτσέσκου. Δόθηκε δανεικός στη Μπρέσια και ο Άρης του έδωσε την ευκαιρία της επιστροφής στη Θεσσαλονίκη, στην οποία δεν είπε... όχι.

ko

Δημήτρης Κωνσταντινίδης, από τον ΠΑΟΚ στον Άρη

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν και στις δυο ομάδες

Μιχάλης Βεντουρέλης, Κώστας Βελλιάδης, Κώστας Καλογιάννης, Δημήτρης Σταυράκμπεης, Δημήτρης Ραπτόπουλος, Δημήτρης Σταυρίδης, Βασίλης Λάζος, Νίκολα Νίκιτς, Κυριάκος Αλεξανδρίδης, Απόστολος Τσουρέλας, Κώστας Οικονομίδης, Αντώνης Γιουκούδης, Μιχάλης Γκέκας, Νίκος Παναγιωτίδης, Μπάμπης Νικολάου, Στέφανος Μπορμπόκης, Δημήτρης Μάρκος, Γιώργος Κούτσης, Γιώργος Θεοδωρίδης, Χρήστος Λαμπάκης, Κώστας Φραντζέσκος, Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, Νίκος Σκαρμούτσος, Κώστας Χαλκιάς, Βλάνταν Ίβιτς, Θανάσης Παπάζογλου, Βίκτορ Βιτόλο, Αριστοτέλης Καρασαλίδης, Χρήστος Ιντζίδης, Μάρκος Βελλίδης, Χουσεΐν Μουμίν, Δημήτρης Κωνσταντινίδης

Διαδρομές ανάμεσα σε πάγκους…

Πέρα από τους ποδοσφαιριστές, υπάρχουν και έξι προπονητές που έχουν καθίσει στον πάγκο τόσο του ΠΑΟΚ όσο και του Άρη στην καριέρα τους. Αυτοί είναι έξι τον αριθμό, τρεις Έλληνες και τρεις ξένοι. Το πιο πρόσφατα παράδειγμα στη σχετική λίστα, είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενώ αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι πως ένας άνθρωπος-θρύλος για τον Άρη, έχει διατελέσει προπονητής του ΠΑΟΚ!

bajevic

Ντούσαν Μπάγεβιτς, από τον ΠΑΟΚ στον Άρη

Ο λόγος για τον Κλεάνθη Βικελίδη. Τον άνθρωπο που έχει δώσει το όνομά του στο γήπεδο του Άρη. Το σύμβολο των «κιτρίνων» την αγωνιστική περίοδο 1956-1957 διετέλεσε προπονητής του ΠΑΟΚ, έχοντας φύγει μόλις από τον Άρη. Βέβαια, επέστρεψε άμεσα την επόμενη χρονιά στο «Χαριλάου», κι έκανε άλλες δυο θητείες στον πάγκο της ομάδας…

parasxos

Γιώργος Παράσχος, από τον Άρη στον ΠΑΟΚ

Οι προπονητές που έκατσαν στον πάγκο και των δυο ομάδων…

Νίκος Αγγελάκης, Κλεάνθης Βικελίδης, Μπράνκο Στάνκοβιτς, Τάις Λίμπρεχτς, Γιώργος Παράσχος, Ντούσαν Μπάγεβιτς.



Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved