Eυρωλίγκα: Μια... πεντάδα Παπανικολάου! (photos+videos)

Eυρωλίγκα: Μια... πεντάδα Παπανικολάου! (photos+videos)

Ο Κώστας Παπανικολάου γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερος και πλέον έχει πρωταγωνιστικό ρόλo στον Ολυμπιακό. Το Onsports παρουσιάζει ανερχόμενους αστέρες της ηλικίας του που βρίσκονται στο Top - 16 της Ευρωλίγκας με τις ομάδες τους και μπορούν να του... μοιάσουν.

Ο 22χρονος φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» διανύει την καλύτερη χρονιά στην καριέρα του και αυτό που έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι η ραγδαία βελτίωσή του στο σουτ έξω από τη γραμμή των 6.75. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι έχει 59.38% ποσοστό ευστοχίας, όντας ο καλύτερος παίκτης της Ευρωλίγκας σε αυτή την στατιστική κατηγορία!

Πέρα από αυτόν τον τομέα, όμως, ο νεαρός άσος βοηθά τους Πειραιώτες και στο σκοράρισμα με τους 10.5 πόντους του κατά μέσο όρο, τα ριμπάουντ με τα 4 που μαζεύει ανά αγώνα, επιδόσεις που τού έχουν δώσει 11.7 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης.

Για την ηλικία του, τα κατορθώματα του Παπανικολάου είναι αξιοσημείωτα, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι παίκτες τη γενιάς του που είτε έχουν αγγίξει ήδη το επίπεδό του είτε αναμένεται τα επόμενα χρόνια να «λάμψουν» και εκείνοι στον ίδιο βαθμό.

Το Onsports σας παρουσιάζει την πεντάδα με τους πλέον υποσχόμενους παίκτες του ευρωπαϊκού μπάσκετ από τις ομάδες του Top - 16 της Ευρωλίγκας που ξεκινά σε λίγες μέρες:

Νιχάντ Τζέντοβιτς (Άλμπα Βερολίνου, 22, 1.96, Βοσνία, γκαρντ)

Πρόκειται για έναν παίκτη που κάνει πολλά πράγματα στο γήπεδο. Εκτελεί, παίρνει ριμπάουντ, μοιράζει ασίστ και βγάζει καλές άμυνες, έχοντας την ικανότητα να διαβάσει το παιχνίδι του αντιπάλου, ενώ συνδυάζει και θέαμα, αφού πετυχαίνει εντυπωσιακά καλάθια. Φέτος, βοήθησε σημαντικά την Άλμπα Βερολίνου να προκριθεί στο Top - 16 της Ευρωλίγκας με 8.3 πόντους, 3.5
ριμπάουντ, 1.7 ασίστ και 1.4 κλεψίματα σε 23:34 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Ιλκάν Κάραμαν (Φενέρμπαχτσε Ούλκερ, 22, 2.05, Τουρκία, φόργουορντ)

Διαθέτει πολύ θράσος και αυτό τον έχει βοηθήσει να κερδίσει μια θέση στην αντίπαλο του Ολυμπιακού. Είναι ιδιαίτερα θεαματικός και όχι μόνο για τα... τατουάζ του, αλλά για τα καρφώματά του. Μπορεί να μην είναι ο μεγάλος σκόρερ, αφού έχει 4.9 πόντους κατά μέσο όρο, αλλά είναι αποτελεσματικός στις προσπάθειές του έχοντας 60.7% στα δίποντα και 30% στα τρίποντα, ενώ παίρνει και 2.8 ριμπάουντ ανά αγώνα σε 14:09 λεπτά συμμετοχής.

Μιντάουγκας Κουζμίνσκας (Ζαλγκίρις Κάουνας, 23, 2.05, Λιθουανία, φόργουορντ)

Το παιχνίδι του «ξεχειλίζει» από το στυλ του λιθουανικού μπάσκετ. Αν και φόργουορντ έχει κινήσεις και σέντερ, έχοντας την ικανότητα να καλύψει τόσο τη θέση «4», όσο και τη θέση «5». Το περιφερειακό σουτ δεν είναι και το αγαπημένο του κομμάτι, αφού αρέσκεται στο να βρίσκεται περισσότερο κάτω από τη ρακέτα. Έχει 3.7 πόντους με 65.2% στα δίποντα, 1.6 ριμπάουντ σε 9:14 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Νίκολα Μίροτιτς (Ρεάλ Μαδρίτης, 21, 2.08, Ισπανία, φόρογουορντ)

Το ταλέντο του είχε γίνει γνωστό από τις μικρές κιόλας εθνικές ομάδες της Ισπανίας. Αναδείχθηκε ως ο ανερχόμενος αστέρας της Ευρωλίγκας την περσινή σεζόν. Μοιάζει να είναι ο πιο ολοκληρωμένος μπασκετμπολίστας στην ηλικία του, κάτι που φαίνεται και από τα εξαιρετικά στατιστικά του, καθώς έχει 11.8 πόντους με 57.6% στα δίποντα, 4.7 ριμπάουντ και 1 ασίστ κατά μέσο όρο σε 24 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Το γεγονός ότι έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Ρεάλ, τα λέει όλα.

Μάικ Ζίρμπες (Μπάμπεργκ, 22, 2.10, Γερμανία, σέντερ)

Αν συνεχίσει να έχει την ίδια απόδοση και τα επόμενα χρόνια μπορεί να γίνει ένας από τους καλύτερους Γερμανούς μπασκετμπολίστες. Μέσω της Μπάμπεργκ ανέδειξε το ταλέντο του και βοήθησε και την ομάδα του. Έχει 8.3 πόντους κατά μέσο όρο με 57.8% στα δίποντα, ενώ το δυνατό του κομμάτι είναι τα ριμπάουντ, καθώς μαζεύει 6 ανά αγώνα σε 21:13 λεπτά συμμετοχής.

Eυρωλίγκα: Μια... πεντάδα Παπανικολάου! (photos+videos)



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved