Ολυμπιακός: Οι... νέοι είναι τελικά... ωραίοι;

Ολυμπιακός: Οι... νέοι είναι τελικά... ωραίοι;

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός θέλησε να ανανεώσει το ρόστερ του, με στόχο τη δημιουργία ενός κορμού, όχι μόνο για τη φετινή εμφάνιση, αλλά κυρίως για τα επόμενα χρόνια. Δώδεκα ποδοσφαιριστές... έπιασαν λιμάνι και το Onsports σας... παραδίδει τον έλεγχό τους.

Τα δώδεκα νέα... πρόσωπα στου Ρέντη... χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, καθώς σε αυτά συγκαταλέγονται και οι Γιάννης Ζαραδούκας και Κώστας Μήτρογλου, οι οποίοι ανήκαν και την προηγούμενη σεζόν στους Πειραιώτες, αλλά είχαν δοθεί ως δανεικοί, μια και δεν ήταν στα άμεσα πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά και για να πάρουν παιχνίδια και να παρουσιαστούν πιο ανταγωνιστικοί τη φετινή χρονιά.

Οι κινήσεις του Ολυμπιακού το φετινό καλοκαίρι έγιναν κυρίως για την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου στο ρόστερ της ομάδας, κάτι που αποτελεί όραμα του Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως είχε υποστηρίξει από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τις τύχες των Πρωταθλητών Ελλάδας. Για τον λόγο αυτό, οι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν στην εγχώρια αγορά, με στόχο να αποκτήσουν τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι βρίσκονται σε νεαρή ηλικία, κάτι που σημαίνει πως έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Πάνω σε αυτό το... μοτίβο, οι Πειραιώτες απέκτησαν τους Ανδρέα Γιαννιώτη και Βασίλη Καραγκούνη, προκειμένου οι δύο ποδοσφαιριστές να ενταχθούν αρχικά στο ρόστερ της ομάδας Νέων και να αποτελέσουν βασικά... όπλα των «ερυθρόλευκων» τα επόμενα χρόνια.

Βέβαια, ο προγραμματισμός του Ολυμπιακού δεν... έβλεπε μόνο στο μέλλον, μια και το καλοκαίρι αποχώρησαν από το ρόστερ ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είχαν πολλές εμπειρίες, αλλά και πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε την προηγούμενη σεζόν, όπως οι Όλοφ Μέλμπεργκ, Ζαν Μακούν, Κέβιν Μιραλάς, Ιβάν Μαρκάνο και Πάμπλο Ορμπάιθ.

Για τον λόγο αυτό, οι άνθρωποι της ομάδας του Πειραιά κινήθηκαν για την ενίσχυση του ρόστερ, με αποτέλεσμα να... πιάσουν λιμάνι οι Πάμπλο Κοντρέρας, Πάουλο Μασάντο και Λεάντρο Γκρέκο, αλλά και οι Δημήτρης Σιόβας, Κώστας Μανωλάς και Παναγιώτης Βλαχοδήμος, οι οποίοι έκαναν πολύ καλή σεζόν με Πανιώνιο, ΑΕΚ και SKODA Ξάνθη, αντίστοιχα.

Μετά από τέσσερις μήνες και την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Super League, αλλά και των ομίλων του Champions League μπορούν να βγουν πολλά συμπεράσματα για τους... νέους του Ολυμπιακού και το Onsports σάς... παραδίδει τους ελέγχους τους...

GianniotisΑνδρέας Γιαννιώτης

Ο 20χρονος τερματοφύλακας αποτέλεσε την... αποκάλυψη του περσινού πρωταθλήματος της Football League2 με τη φανέλα του Εθνικού Γαζώρου, όπου κέρδισε την άνοδο στην δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού κινήθηκαν άμεσα για την απόκτησή του και πλέον αποτελεί τον τρίτο τερματοφύλακα της πρώτης ομάδας. Πάντως, τη φετινή σεζόν δεν έχει καταφέρει να πάρει κάποια ευκαιρία, όμως αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα βασικά... όπλα για τα επόμενα χρόνια.

karagounisΒασίλης Καραγκούνης

Έπειτα από το σύντομο πέρασμα από την Ουντινέζε, ο Βασίλης Καραγκούνης επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό των «ερυθρόλευκων». Ο 18χρονος αριστεροπόδαρος αμυντικός μετείχε στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας το καλοκαίρι και έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Πλέον, ανήκει στο δυναμικό της ομάδας Νέων των Πειραιωτών με τους οποίους αγωνίστηκε και στη φάση των ομίλων του NextGen Series, κάνοντας μερικές καλές εμφανίσεις.

ContrerasΠάμπλο Κοντρέρας

Ο Χιλιανός αμυντικός αποκτήθηκε τις τελευταίες μέρες της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, προκειμένου να αποτελέσει τον... ογκόλιθο στην γραμμή των μετόπισθεν των Πρωταθλητών Ελλάδας, μετά την αποχώρηση του Όλοφ Μέλμπεργκ και τον τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Αν και η αρχή δεν ήταν η καλύτερη για τον έμπειρο παίκτη, καθώς δεν είχε βρει το κατάλληλο... ταίρι, στα τελευταία ματς έδειξε να «δένει» πολύ καλά με τον Κώστα Μανωλά.

SiovasΔημήτρης Σιόβας

Έπειτα από μία εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα του Πανιωνίου, ο Δημήτρης Σιόβας... έπιασε λιμάνι με στόχο να αποδείξει πως μπορεί να ανταποκριθεί σε άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον. Αν και στην αρχή η εικόνα του δεν ήταν αυτή που θα ήθελε, στην συνέχεια βρήκε τα... πατήματά του, με αποτέλεσμα να έρθει και η κλήση στην Εθνική Ελλάδας. Ο τραυματισμός του με το αντιπροσωπευτικό «συγκρότημα» τον έφερε λίγο... πίσω, αλλά επέστρεψε δυνατός. Όμως, λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου έπεσε και πάλι...θύμα τραυματισμού και πλέον βρίσκεται στην τελική... ευθεία για την επιστροφή του.

ManolasΚώστας Μανωλάς

Ο νεαρός αμυντικός που ήρθε στον Ολυμπιακό από την ΑΕΚ θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο της φετινής αποκάλυψης των... νέων, καθώς έχει καταφέρει με την παρουσία του να αντιστρέψει το κλίμα που υπήρχε για αυτόν, κυρίως από την εξέδρα και με το... σπαθί του να πάρει τη φανέλα βασικού... σπίτι του. Ο 21χρονος άσος έδειξε σταθερότητα στο παιχνίδι του κυρίως στις αναμετρήσεις του Champions League, εκεί που αντέχουν οι πιο δυνατοί.

DiakiteΝτρίσα Ντιακιτέ

Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής αποτέλεσε την τελευταία χρονικά μεταγραφή του Ολυμπιακού, με στόχο να καλύψει την αδυναμία των «ερυθρόλευκων» στον άξονα, καθώς έχει μεγάλη εμπειρία στο γαλλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Νις. Ωστόσο, ο άσος από το Μάλι δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Λεονάρντο Ζαρντίμ, κάτι που φαίνεται από το γεγονός πως δεν έχει χρησιμοποιηθεί ούτε μία φορά στο χώρο του κέντρου. Αντίθετα, μετρά μόλις τέσσερις συμμετοχές, δύο στο Champions League, μία στη Super League και μία στο Κύπελλο Ελλάδας, στις οποίες έχει χρησιμοποιηθεί στο δεξί άκρο. Η παρουσία του κρίνεται ικανοποιητική, καθώς δείχνει πως ξέρει τη θέση, αλλά αυτό που μετράει είναι να πάρει περισσότερες ευκαιρίες.

MashadoΠάουλο Μασάντο

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός αποτέλεσε την πιο δαπανηρή μεταγραφή του Ολυμπιακού το καλοκαίρι. Ο 26χρονος άσος ήρθε ως ο άνθρωπος που θα... αντικαταστήσει τον Αριέλ Ιμπαγάσα και θα πάρει τη θέση του μαέστρου. Όμως, η ξαφνική φυγή του Κέβιν Μιραλάς, ανάγκασε τον Λεονάρντο Ζαρντίμ να τον χρησιμοποιήσει σε πολλές φορές στα άκρα της μεσαίας γραμμής, κάτι που εμφανώς δεν ταιριάζει στο παιχνίδι του Ίβηρα ποδοσφαιριστή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι εμφανίσεις του πρώην άσου Τουλούζ να κινούνται τις περισσότερες φορές στη μετριότητα και να χάσει το... έρεισμα που είχε στον κόσμο των «ερυθρόλευκων». Το θετικό για τον Πορτογάλο πως τα καλά του παιχνίδια ήταν όταν αγωνίστηκε στη φυσική του θέση, ήτοι πίσω από τον επιθετικό.

VlachodimosΠαναγιώτης Βλαχοδήμος

Οι εμφανίσεις του με την SKODA Ξάνθη στην πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα... ανάγκασαν όλους τους συλλόγους να... στρέψουν την προσοχή τους πάνω του. Ο Ολυμπιακός κινήθηκε με μεθοδικότητα και απέκτησε τον νεαρό ομογενή από την Γερμανία, με στόχο να δώσει μία άλλη... πνοή στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής. Ωστόσο, τη φετινή σεζόν έχει πάρει ελάχιστες ευκαιρίες από τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, καθώς ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος βρίσκεται τις περισσότερες φορές μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Ωστόσο, στον Πειραιά έχουν σε μεγάλη εκτίμηση τον νεαρό άσο και θεωρούν πως στις επόμενες αγωνιστικές θα πάρει λεπτά συμμετοχής.

TatosΑνδρέας Τάτος

Ο διεθνής μέσος διανύει το δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό, αλλά αυτή είναι η πρώτη του χρονιά στην ομάδα του Πειραιά. Από την αρχή, το... έργο του Ανδρέα Τάτου ήταν δύσκολο, καθώς μπροστά του είχε τον Αριέλ Ιμπαγάσα, αλλά και τον Πάουλο Μασάντο,με αποτέλεσμα οι ευκαιρίες να μην είναι πολλές. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής πήρε χρόνο στον αγώνα με τον Άρη, όπου δεν κινήθηκε σε υψηλά στάνταρ απόδοσης και έκτοτε δεν βρίσκεται στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας των Πρωταθλητών Ελλάδας. Μάλιστα, βρίσκεται στη λίστα των παικτών που πρόκειται να αποχωρήσουν τον Γενάρη.

GrecoΛεάντρο Γκρέκο

Το καλοκαίρι τα μεταγραφικά σενάρια που... έμπλεκαν τον Ολυμπιακό με την Ρόμα ήταν πάρα πολλά και είχαν ως πρωταγωνιστή τον Βασίλη Τοροσίδη. Ωστόσο, αντί ο Έλληνας άσος να πάρει το αεροπλάνο για την «Αιώνια Πόλη», ο Λεάντρο Γκρέκο πήρε το... αντίθετο δρομολόγιο. Ο Ιταλός χρειάστηκε λίγο διάστημα για να ενσωματωθεί στην ομάδα, ωστόσο στη συνέχεια έδειξε στοιχεία του ταλέντου του, κυρίως στα παιχνίδια του Champions League και απέδειξε πως μπορεί να βοηθήσει τους Πρωταθλητές Ελλάδας στον νευραλγικό χώρο του κέντρου.

ZaradoukasΓιάννης Ζαραδούκας

Αυτή είναι η δεύτερη θητεία του Έλληνα αμυντικού στον Ολυμπιακό. Την περσινή σεζόν, ο Γιάννης Ζαραδούκας δεν κατάφερε να πείσει τον Ερνέστο Βαλβέρδε και αναχώρησε ως δανεικός στον ΠΑΣ Γιάννινα. Όμως, ένας άσχημος τραυματισμός στο γόνατο τον άφησε εκτός συνέχειας και το καλοκαίρι επέστρεψε στους «ερυθρόλευκους» με στόχο να πάρει χρόνο συμμετοχής και να καθιερωθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να πάρει πολλές ευκαιρίες από τον Λεονάρντο Ζαρντίμ τουλάχιστον στο πρώτο μισό της σεζόν.

MitroglouΚώστας Μήτρογλου

Ο Έλληνας επιθετικός επέστρεψε για τα... καλά στον Ολυμπιακό. Έπειτα από δανεισμούς σε Πανιώνιο και Ατρόμητο, επί εποχής Βαλβέρδε, έχει... βαλθεί να τρελάνει κόσμο. Ο «Μητρογκόλ» μπορεί να ξεκίνησε τη χρονιά ως... δεύτερος πίσω από τον Ραφίκ Τζεμπούρ, ωστόσο, εμφανίστηκε πανέτοιμος μόλις ο Αλγερινός έμεινε... πίσω με έναν τραυματισμό και πήρε τη... σκυτάλη στο σκοράρισμα. Ο διεθνής φορ σκόραρε στα τέσσερα από τα έξι παιχνίδια του Β’ ομίλου του Champions League, ενώ μετράει πέντε στην Super League και ένα στο Κύπελλο. Αυτή είναι μακράν η πιο ώριμη παρουσία του στους «ερυθρόλευκους.



Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved