Παίρνει πρωτάθλημα και τριτώνει…

Παίρνει πρωτάθλημα και τριτώνει…

Πέντε Έλληνες πολίστες διεκδικούν το πρωτάθλημα, αλλά και το ατομικό ρεκόρ με την κατάκτησή του…

Ολυμπιακός, Βουλιαγμένη, Χίος, Πανιώνιος και Παναθηναϊκός είναι τέσσερις από τις ομάδες που ενδέχεται να διεκδικήσουν το φετινό πρωτάθλημα Ελλάδας. Με εξαίρεση τους Νεοσμυρνιώτες, όποια άλλη ομάδα και να κατακτήσει τον τίτλο θα τα... συνοδεύσει και με ατομικά ρεκόρ.

Ο περιορισμός των μεταγραφών τα προηγούμενα χρόνια, είχαν ως αποτέλεσμα να αγωνίζονται οι Έλληνες πολίστες στην ίδια ομάδα στο μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας τους με λιγοστές τις μετακινήσεις τους σε άλλους συλλόγους.

Έτσι το 2012, ο Γιώργος Αφρουδάκης, ο Αντώνης Βλοντάκης, ο Μανώλης Μυλωνάκης και ο Δημήτρης Μάζης διεκδικούν ένα ατομικό ρεκόρ: Του πρώτου Έλληνα πολίστα που θα έχει κατακτήσει πρωτάθλημα Ελλάδας με τρεις διαφορετικές ομάδες!

Ρεκόρ όμως θα αποτελέσει ενδεχόμενος τίτλος και για τον Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, που θα έχει κατακτήσει πρωτάθλημα με τρεις διαφορετικές ομάδες, με τη μία όμως εξ αυτών να μην είναι ελληνική αλλά σερβική.

Συγκεκριμένα λοιπόν:

Ο διεθνής φουνταριστός του Παναθηναϊκού Γιώργος Αφρουδάκης έχει πανηγυρίσει στην καριέρα του έξι πρωταθλήματα. Το 1997 και το 1998 με τη Βουλιαγμένη, ενώ μία τετραετία σήκωνε τις κούπες με τον Ολυμπιακό (2007-2010).

Ο Μανώλης Μυλωνάκης έγινε πρωταθλητής Ελλάδας με το σκουφάκι του Εθνικού το 2006, ενώ ακολούθησαν οι πανηγυρισμοί με την ομάδα του Ολυμπιακού. Ως πολίστας της Βουλιαγμένης πλέον, διεκδικεί στα 27 του τη συγκεκριμένη, ατομική διάκριση.

Εάν ο πρωταθλητής των τελευταίων χρόνων Ολυμπιακός μοιάζει το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, τότε φαβορί για το ρεκόρ είναι ο Δήμητρης Μάζης. Ο έμπειρος αμυντικός πανηγύρισε το πρωτάθλημα Ελλάδας το 1997 με τη Βουλιαγμένη, όπως και την αμέσως επόμενη χρονιά. Το 2006 ήταν στην ομάδα του Εθνικού, που στέφθηκε πρωταθλήτρια και πλέον με το σκουφάκι των «ερυθρολεύκων» επιθυμεί να γευτεί έναν ακόμα τίτλο.

Ο Αντώνης Βλοντάκης όταν έκλεινε τη μεταγραφή του στην Χίο, σίγουρα δεν μπορούσε να σκεφτεί το συγκεκριμένο ρεκόρ. Ωστόσο, λίγο καιρό πριν την έναρξη των play offs και με τη νησιώτικη ομάδα να είναι από τις ομάδες που έχουν θέσει προβάδισμα για τη συμμετοχή τους σε αυτά, ο έμπειρος φουνταριστός δύναται να διεκδικήσει και την ατομική διάκριση. Ο Ολυμπιακός είναι το «λιμάνι» με τους περισσότερους τίτλους για τον Αντώνη Βλοντάκη, αφού έχει πανηγυρίσει τέσσερα «ερυθρόλευκα» πρωταθλήματα -δεν έχουμε προσθέσει το περσινό, μιας και μετά από απόφασή του, δεν ολοκλήρωσε την αγωνιστική χρονιά- ενώ τίτλο έχει πανηγυρίσει και με μια άλλη πειραϊκή ομάδα, τον Εθνικό.

Δύο χρόνια πριν, σίγουρα δεν θα υπήρχε καν η σκέψη πως ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους πολίστες που θα έκαναν ένα τέτοιο ρεκόρ. Και αυτό, γιατί ήταν αδιαπραγμάτευτο πως θα τελειώσει ην καριέρα του, στην ομάδα της καρδιάς του, τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, οι εξελίξεις ανάγκασαν τον «Τεό» να μετακομίσει στο Βελιγράδι και μετά από 12 πρωταθλήματα Ελλάδας με τους Πειραιώτες, πανηγύρισε και το πρωτάθλημα Σερβίας πέρσι, με το σκουφάκι της Παρτιζάν. Φέτος, όντας παίκτης της Χίου ετοιμάζεται και για το προσωπικό ρεκόρ.

Ποιος θα το καταφέρει - στην περίπτωση της Χίου θα είναι δύο οι προνομιούχοι - θα το μάθουμε μετά το τέλος της φετινής αγωνιστικής σεζόν. Ιδωμεν…



Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved