Το ποδόσφαιρο στο στόχαστρο του εγκλήματος

Το ποδόσφαιρο στο στόχαστρο του εγκλήματος

Ο Κέβιν Μιραλάς είναι ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που έπεσε θύμα επίθεσης αγνώστων ενώ αρκετοί ποδοσφαιριστές στο παρελθόν έχουν δεχθεί… απρόσκλητους επισκέπτες στα σπίτια τους! Τα γκαζάκια στον Σκόκο, η εισβολή στο σπίτι του Ντάτολο και οι «ποντικοί» σε Τσιάρτα, Δώνη, Σαλπιγγίδη.

Το μόνο δεδομένο, είναι πωςη επίθεση στο σπίτι του Κέβιν Μιραλάς δεν είναι κάτι καινούριο. Άλλες φορές οι ποδοσφαιριστές πέφτουν θύματα επιθέσεων ακόμα και με μολότοφ κι άλλες φορές τα σπίτια των παικτών μπαίνουν στο στόχαστρο κοινών ληστών που απλώς θέλουν να βγάλουν το… νυχτοκάματο.

Γκαζάκια, μολότοφ και… καλάσνικοφ!

Οι πέτρες στο σπίτι του Μιραλάς χθες (02/02) το βράδυ και η προσπάθεια κλοπής του αυτοκινήτου του, θυμίζουν αρκετά την επίθεση που είχε δεχθεί ο Νάτσο Σκόκο τον Μάρτιο του 2011. Συγκεκριμένα στις 23 Μαρτίου στο σπίτι του Αργεντινού ποδοσφαιριστή που αγωνιζόταν για λογαριασμό της ΑΕΚ, έγινε ισχυρή έκρηξη τα ξημερώματα. Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της αστυνομίας, οι δράστες είχαν τοποθετήσει τρία γκαζάκια και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά την οποία ωστόσο έσβησαν οι γείτονες του Αργεντινού χωρίς να υπάρξει πρόβλημα.

Πέρσι, μετά το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στις 21 Φεβρουαρίου 2011, ο Βασίλης Τοροσίδης ήταν το επόμενο θύμα. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής των «ερυθρόλευκων» είδε τον τοίχο του σπιτιού του να έχει βαφτεί με υβριστικά συνθήματα ενώ είχαν πεταχτεί και βόμβες μολότοφ στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας του. Όταν έφτασαν στο σημείο οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες είχαν εξαφανιστεί…

Αυτοί που πήραν πάντως τη μεγαλύτερη… τρομάρα από όλους, ήταν οι Ραούλ Μπράβο και Χεσούς Ντάτολο. Ο Ισπανός αριστερός μπακ και ο Αργεντινός μέσος ήταν συμπαίκτες στον Ολυμπιακό στις 26 Μαρτίου 2010 και χαλάρωναν στο σπίτι του δεύτερου παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια. Κάποια στιγμή, λίγο μετά τις 23:00, δύο άγνωστοι με καλάσνικοφ… ανά χείρας μπήκαν στο σπίτι και λήστεψαν τα πάντα αφήνοντας «παγωτό» τους δυο ποδοσφαιριστές!

Κοινοί… ποντικοί!

Πολλά είναι τα περιστατικά ποδοσφαιριστών που δεν έχουν βιώσει τον τρόμο αλλά έχουν δει τα υπάρχοντά τους να κάνουν «φτερά». Ένας από αυτούς ήταν ο Λάμπρος Χούτος που στις 25 Ιουλίου 2011 κοιμόταν αμέριμνος και οι δράστες μπήκαν σπίτι του, έριξαν αναισθητικό για να αποφύγουν τον διεθνή άσο και στη συνέχεια πήραν κοσμήματα, κινητά, χρήματα και τα κλειδιά δύο αυτοκινήτων που ανήκαν στην οικογένειά του.

Τον Δεκέμβριο του 2010 θύμα ληστείας έπεσε και ο Άλμπερτ Ριέρα. Ο άσος του Ολυμπιακού τότε, κοιμόταν στο σπίτι του στη Βούλα και όταν ξύπνησε αντιλήφθηκε πως έλειπαν τα δυο πολυτελή αυτοκίνητά του, κοσμήματα, 2000 λίρες, 800 ευρώ και το λάπτοπ του! Θύμα ληστείας και ο Βασίλης Τσιάρτας, τον περασμένο χειμώνα, που είδε 1000 ευρώ, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή να κάνουν… φτερά!

Την ίδια μοίρα είχε και ο Γιώργος Δώνης, που κοιμόταν όπως η σύζυγος και τα τρία παιδιά του – το ένα μάλιστα λίγων μηνών – στις 26 Δεκεμβρίου του 2011, με τους ληστές να «σηκώνουν» το λάπτοπ του έμπειρου τεχνικού (με όλα τα στοιχεία του Ατρόμητου μάλιστα), το πολυτελές αυτοκίνητό του και τα δεύτερα κλειδιά του, χρήματα και διάφορα άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Μάλιστα λίγες μέρες αργότερα οι ληστές προσπάθησαν να μπουν ξανά στο σπίτι του Δώνη όμως ο έμπειρος τεχνικός τους αντιλήφθηκε, κάλεσε την αστυνομία και πρόλαβε τα χειρότερα.

«Ποντικοί» επισκέφθηκαν και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στις 19 Ιανουαρίου 2012. Από το σπίτι του επιθετικού του ΠΑΟΚ δεν αφαιρέθηκαν πολύτιμα αντικείμενα καθώς η γειτονιά στο Παλαιόκαστρο της Θεσσαλονίκης τους αντιλήφθηκε κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή…



Πάσχα γεμάτο μπάλα με ντέρμπι Λίβερπουλ – Τότεναμ και Ρόμα - Γιουβέντους
Πάσχα γεμάτο μπάλα με ντέρμπι Λίβερπουλ – Τότεναμ και Ρόμα - Γιουβέντους
Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων το φάιναλ φορ της Elite League
Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων το φάιναλ φορ της Elite League
Ο Τζο Μπαίντεν θα τιμήσει την Κέιτι Λεντέκι με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας
Ο Τζο Μπαίντεν θα τιμήσει την Κέιτι Λεντέκι με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved