Καινούρια μέρα στο ΝΟΠ (videos)

Καινούρια μέρα στο ΝΟΠ (videos)

Τις βάσεις για ένα νέο ξεκίνημα έχει θέσει φέτος η πατρινή ομάδα, με «καπετάνιο» τον Γιάννη Γιαννουρή.

Ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών είναι μία ιστορική ομάδα έχοντας πανηγυρίσει οκτώ πρωταθλήματα Ελλάδας και ένα Κύπελλο. Την τελευταία πενταετία είχε πάρει την κάτω… βόλτα λόγω των διοικητικών… σφαλμάτων και των οικονομικών προβλημάτων, ωστόσο φέτος κάνει μία νέα αρχή, με τον Γιάννη Γιαννουρή να έχει αναλάβει το δύσκολο έργο ως προπονητής στην ανδρική ομάδα αλλά και την ευθύνη των υποδομών.

Τον έμπειρο προπονητή συναντήσαμε στην Πάτρα και μας μίλησε για το ΝΟΠ, το ελληνικό πρωτάθλημα, την Εθνική και την ομάδα που έχει ζήσει τις ομορφότερες στιγμές στην καριέρα του, που είναι η Βουλιαγμένη.

Ο Γιάννης Γιαννουρής μεταξύ άλλων είπε: «Κάθε καινούρια ομάδα είναι μία νέα πρόκληση, αφού σου δίνεται η δυνατότητα να δουλέψεις κάποια πράγματα και να ξεκινήσεις κάποια άλλα. Από αυτή την άποψη, είναι μία πρόκληση η ανάληψη καθηκόντων στο ΝΟΠ», ήταν το αρχικό σχόλιο.

Όσον αφορά στην παραγωγή νέων παιδιών, δήλωσε: «Θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένο. Το πόλο χρειάζεται παραγωγή και πρέπει να βγάζει νέα παιδιά. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει ανέβει τα τελευταία 20 χρόνια».

Ο στόχος του ΝΟΠ: «Αυτό που θα προσπαθήσουμε πάνω από όλα είναι να κρατηθούμε στην Α1 Εθνική, να κερδίσουμε χρόνο για να χτιστεί μία καινούρια ομάδα. Υπάρχει όρεξη και ενθουσιασμός που είναι βασικά συστατικά για καλή δουλειά. Πέφτει στις πλάτες των παιδιών βάρος γιατί ο ΝΟΠ έχει μεγάλη ιστορία, και η ομάδα αποτελείται από πολλούς Πατρινούς. Πάμε να βάλουμε τις βάσεις όσο γίνεται πιο γρήγορα, να χαρεί η Πάτρα και πάλι επιτυχίες με τα δικά της παιδιά».

Όσον αφορά στη Βουλιαγμένη, πρόσθεσε: «Είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες, και έχει ενισχυθεί με παίκτες πρώτης γραμμής. Αν πάρει η όχι πρωτάθλημα δεν μπορεί να το πει κανείς.  Όλοι έχουν φιλοδοξίες και το ζητούμενο είναι ποιος θα αντέξει μέχρι το τέλος. Υπάρχουν 4-5 ομάδες μαζί με τον Πανιώνιο, που δείχνουν να έχουν φιλοδοξίες και αυτό δίνει ιδιαίτερο χρώμα στο πρωτάθλημα».

Η γνώμη του για την Εθνική, «Να προωθηθούν τα νέα παιδιά για να συνεχίσουν την προηγούμενη φουρνιά. Το πόλο δεν τελειώνει στο 2012. Δεν έχω καμία αντίρρηση να αγωνίζονται παιδιά όπως ο Γιώργος Αφρουδάκης, τον οποίο είχα την τύχη να προπονήσω, από την άλλη να μην είμαστε διστακτικοί να βάζουμε νέα παιδιά. Θέλει θάρρος».

Ο Γιάννη Γιαννουρής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα προβλήματα: «Οι πολιτικοί πρέπει να βλέπουν τις διακρίσεις και να μην κλείνουν τα κολυμβητήρια. Να μην κλείσουμε τους αθλητικούς χώρους, το λέει συνέχεια ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, με όσα προβλήματα κι αν έχουμε».

Σύμφωνα με τον κόουτς του ΝΟΠ, υπάρχουν αρκετοί καλοί νέοι προπονητές, «Εγώ βλέπω να ξεχωρίζουν νέοι προπονητές. Η νέα γενιά έχει δώσει καλά δείγματα. Πολλοί παλιοί αθλητές που έπαιζαν στην Εθνική Ελλάδας έχουν αναλάβει και έχουν παραστάσεις. Θα τους κρίνει ο χρόνος.  Αυτή τη στιγμή έχουμε παιδιά με ιδέες που έχουν προβληματιστεί».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο αναλυτικά, όσα είπε ο Γιάννης Γιαννουρής στο Onsports:

Κανελλόπουλος: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα»

Ο αρχηγός του ΝΟΠ αναφέρθηκε στο νέο του τεχνικό Γιάννη Γιαννουρή, την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του αλλά και τις αρμοδιότητές του, ως αρχηγός.

«Καταρχήν, είναι πολύ σημαντικό ότι έχει έρθει ένας άνθρωπος όπως είναι ο Γιάννης Γιαννουρής, όχι μόνο για το ΝΟΠ, αλλά και για το πατραϊκό πόλο. Το δρόμο που δείχνει πρέπει να τον ακολουθήσουμε όλοι, να τον στηρίξουμε, με υπομονή να πάμε σε αυτό που θέλει και μπορεί να δείξει το έργο του τα επόμενα χρόνια», ήταν το αρχικό σχόλιο του Βασίλη Κανελλόπουλου.

Και συνέχισε: «Με αυτά τα αποτελέσματα που έχουμε κάνει στην αρχή, δεν σημαίνει ότι σταματάμε εδώ, να πούμε ότι είναι όλα εντάξει. Καθημερινά πρέπει να κάνουμε όλο και πιο σκληρή δουλειά. Όσο περνάει ο καιρός τόσο καλύτερα θα πηγαίνει η ομάδα, κάτι που είναι πολύ λογικό. Η ομάδα έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα, κάτι που είναι φυσιολογικό, αφού είναι νεανική και ψάχνουμε να βρούμε την ταυτότητά μας. Θέλουμε χρόνο, είναι καινούρια ομάδα και χρόνο με το χρόνο θα γινόμαστε καλύτεροι».

Όσον αφορά στις αρμοδιότητές του, ως αρχηγός είπε: «Δεν έχει αλλάξει κάτι. Είμαι πολλά χρόνια στο ΝΟΠ, όπως ήμουν πριν έτσι είμαι και τώρα. Είναι τιμητικό να είσαι αρχηγός στο ΝΟΠ, δεν έχει αλλάξει η συμπεριφορά μου. Είμαστε πολύ καλή παρέα, σαν οικογένεια και μέσα από τις προπονήσεις θα γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι».

Αναλυτικά όσα είπε ο 28χρονος πολίστας στο βίντεο που ακολουθεί:

Κοντάκος: «Εύκολα δεν έρχεται τίποτα»

Πατρινός είναι και ο Θανάσης Κοντάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στη φετινή χρονιά. «Έχουμε πάρει δύο παιχνίδια που θέλαμε και ήταν μες στα πλάνα μας, όπως είναι και η παραμονή μας».

Ο 26χρονος περιφερειακός αναφέρθηκε στο στόχο παραμονή, λέγοντας: «Εύκολα δεν έρχεται τίποτα. Κάνουμε πολύ δουλειά με την κύριο Γιάννη. Κάνουμε θυσίες».

Το σχόλιό του για το πρωτάθλημα: «Είναι πιο ανταγωνιστικό από όλες τις χρονιές, αφού υπάρχουν 4-5 ομάδες που πρωταγωνιστούν. Οι καλοί παίκτες έχουν μοιραστεί και έχει μεγάλο ενδιαφέρον».

Ο Θανάσης Κοντάκος αναφέρθηκε και στο Γιάννη Γιαννουρή, λέγοντας: «Είναι πολύ σημαντικό που ήρθε ο Γιαννουρής κι έχει βάλει μία τάξη στα πράγματα. Υπάρχει σεβασμός προς το πρόσωπο του, που είναι πολύ σημαντικό όπως επίσης το γεγονός ότι δεν ασχολείται μόνο με το ανδρικό αλλά και τις υποδομές».

Όσο είπε ο Θανάσης Κοντάκος στο βίντεο που ακολουθεί:

Παρακολουθήστε στιγμιότυπα από την προπόνηση του ΝΟΠ:

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.


Καινούρια μέρα στο ΝΟΠ (videos)



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved