«Δεν είμαστε πρόβατα»

«Δεν είμαστε πρόβατα»

Ένα από τα πλέον ιστορικά μέλη της Θύρας 13, ο γνωστός «Ντόκεν» των οπαδών του Παναθηναϊκού, επικροτεί μέσω του Onsports την κίνηση των «πράσινων» φιλάθλων να σηκώσουν πανό κατά των πολιτικών και εξαπολύει πυρά για όλα όσα έγιναν μετά τον αγώνα με τον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ.

Ο «Ντόκεν», κατά κόσμον Γιάννης Βασταρδής, το τελευταίο διάστημα απέχει από τη συνηθισμένη του θέση, αυτή του οργανωτή της Θύρας 13. Ο λόγος δεν είναι βέβαια πως δε θέλει να πηγαίνει στο γήπεδο για να βλέπει τη μεγάλη του αγάπη, τον Παναθηναϊκό, αλλά ότι αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. «Θα γυρίσω γρήγορα και πιο δυνατός. Θα δίνω το 120% για τον Παναθηναϊκό από την κερκίδα. Δεν μπορώ σωματικά να πάω, αλλά η ζωή μου όλη είναι ο Παναθηναϊκός, είναι μέσα στο αίμα μου», λέει χαρακτηριστικά για την τωρινή του κατάσταση, πριν η συζήτησή μας περάσει στο θέμα των ημερών.

Αυτό δεν ήταν άλλο από το πανό που σηκώθηκε στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ, στις 22 Οκτωβρίου και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων μετά τη διακοπή του αγώνα από το διαιτητή Μήτσιο αλλά και την κίνηση της αστυνομίας να σταματάει αυτοκίνητα φιλάθλων για να βρει τους κατόχους του πανό, τους οποίους τελικά εντόπισε και οδήγησε στην ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων πριν τους αφήσει ελεύθερους.

«Ο κόσμος του Παναθηναϊκού γενικά και η Θύρα 13 δεν ήταν ποτέ αμέτοχοι σε τέτοια πράγματα. Σε όλα τα γεγονότα έχουμε πάρει θέση με πανό και συνθήματα, με τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία είχαμε κάνει το ίδιο, με τους Παλαιστίνιους το ίδιο, για όλους έχουμε πάρει θέση γιατί έτσι πρέπει, δεν είμαστε πρόβατα. Είμαστε σκεπτόμενοι άνθρωποι που ζούμε μέσα σε αυτή την κοινωνία», λέει χαρακτηριστικά ο «Ντόκεν».

doken

Πώς έκρινες τις κινήσεις της αστυνομίας μετά τον αγώνα;

«Δηλαδή τι; Έχουμε χούντα και δεν το ξέρουμε; Τι ήταν αυτό το πράγμα που έκαναν μετά; Να σταματάνε τον κόσμο να βρούνε το πανό και να ψάχνουν τα αυτοκίνητα των ανθρώπων; Για ποιο λόγο; Τι θέλανε να βρούνε; Χρεώστε τα σε μένα ρε μάγκες αν ήταν τόσο μεγάλο το αδίκημα. Ας τα χρεώσουν όλα σε μένα, με ξέρουν ποιος είμαι να έρθουν να με βρουν».

Είχε προσχεδιάσει η Θύρα 13 πιστεύεις αυτή την κίνηση με το πανό;

«Κοίτα να δεις, τα παιδιά που είναι στη Θύρα 13 δεν είναι ούτε πρεζάκια, ούτε ανέγκεφαλοι, όπως θέλουν να λένε μερικοί. Είναι άνθρωποι όπως όλοι, δουλεύουν, ζούνε σε αυτή την κοινωνία. Όταν ο άλλος παίρνει ένα μισθό της πείνας, κάπως πρέπει να αντιδράσει. Οι οπαδοί μας είναι σκεπτόμενοι και είμαστε περήφανοι οι Παναθηναϊκοί για αυτό, ήταν αναμενόμενη αυτή η αντίδραση».

Είδαμε ότι και σε άλλα γήπεδα υπήρχαν πανό, αλλά δεν έγινε τόσος ντόρος όσο με αυτό του ΟΑΚΑ…

«Δε με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι. Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε με την νοημοσύνη και τη δυναμική που έχουμε σαν κομμάτι της κοινωνίας. Κι αυτοί απέξω, κυνηγούσαν τον οπαδό για το πανό. Τους Τσοχατζόπουλους που τρώνε τα λεφτά από τα υποβρύχια και από τον κόσμο όμως, τους έχουν έξω. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού βλέπεις, είναι το «αιώνιο» πρόβλημά τους. Είναι κοινωνικό φαινόμενο ο Παναθηναϊκός και φοβούνται τον κόσμο του. Είπα και πριν ότι δε με νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι. Εμείς είμαστε σκεπτόμενοι και όχι ζώα. Ακόμα και χούλιγκαν να μας αποκαλέσει κάποιος, εντάξει μπορεί να το πει. Όμως, δεν είμαστε δολοφόνοι. Άλλοι είναι δολοφόνοι και είναι έξω».

Η δική σου γνώμη για την κατάσταση στην Ελλάδα ποια είναι; Θεωρείς ότι θα υπάρχουν κι άλλες αντιδράσεις από τη Θύρα 13;

«Το πιο πιθανό είναι αυτό, δε ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους τα παιδιά, αλλά σας είπα ότι είναι σκεπτόμενος ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Εγώ σαν οπαδός και σαν εργαζόμενος άνθρωπος, εξοργίζομαι ρε φίλε! Έχει ξυπνήσει πλέον ο κόσμος. Θα κάνουμε αυτό που θέλουμε, δεν έχουμε χούντα! Πρέπει να αλλάξει αυτή η κατάσταση, να έρθουν άνθρωποι που να μας σέβονται και να τους σεβόμαστε. Καμία ανοχή σε δολοφόνους, σε κλέφτες και σε κανέναν»!

Δεν είναι λίγο σκληρή η έκφραση «χούντα»;

«Εγώ αυτό που πιστεύω το λέω. Όπως κάνει και η Θύρα 13. Έτσι είμαστε, έτσι είναι η Θύρα 13, έτσι ήταν και έτσι θα είναι. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και κανέναν. Είμαι εγχειρισμένος και δουλεύω. Η διασκέδασή μου είναι το γήπεδο και ο Παναθηναϊκός που είναι μέσα στο αίμα μου, είναι η αρρώστια μου. Θα μου κόψουν εμένα την αρρώστια μου; Δεν πάω γιατί δεν μπορώ σωματικά. Όταν είμαι εντάξει, θα επιστρέψω πιο δυνατός από πριν στη Θύρα 13. Θα μου πουν αυτοί να μην εκφράζω τη γνώμη μου στο γήπεδο; Εμείς σαν οπαδοί του Παναθηναϊκού θα παίρνουμε θέση για ό,τι γίνεται πάνω στον πλανήτη».

Άρα θα συνεχιστεί η διαμαρτυρία… Υπάρχει κίνδυνος θεωρείς να «πολιτικοποιηθεί» η εξέδρα των φίλων του Παναθηναϊκού;

«Δεν υπάρχουν παρατάξεις στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε Νέα Δημοκρατία, ούτε ΚΚΕ, ούτε ακροδεξιοί και λοιπά. Ό,τι είναι ο καθένας, είναι για τον εαυτό του. Όταν μπαίνει στην Θύρα 13 εκφράζει την άποψή της, τέλος. Όλοι είμαστε «ένα» για τον Παναθηναϊκό και δεν χωράνε πολιτικές και κόμματα. Ο κόσμος, το είπα και θα το ξαναπώ, σκέφτεται και δεν είναι πρόβατα. Έχουμε ξυπνήσει...».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved