ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0: Φωτοβολίδα... Μάτος!

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0: Φωτοβολίδα... Μάτος!

Ο Μάτος στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων λύτρωσε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε 1-0 στην Τούμπα της ΑΕΚ - «Φωνάζει» η Ένωση για... άουτ στο γκολ, διακοπή λόγω φωτοβολίδας στο 78'

Ό,τι δεν μπόρεσαν να κάνει ο ΠΑΟΚ στο 90λεπτο το πέτυχε στις καθυστερήσεις με τον Μάτος. Χάρη στην προβολή του τελευταίου στο τέταρτο λεπτό των καθυστηρήσεων νίκησε την ΑΕΚ με 1-0.

Οι «κιτρινόμαυροι» που διαμαρτύρονται για τη φάση του γκολ καθώς υποστηρίζουν -κι έχουν δίκιο- πως η μπάλα έχει βγει άουτ, λάθος το οποίο χρεώνεται ο βοηθός. Συγκεκριμένα αντί για άουτ ο επόπτης Ευθυμιάδης έδειξε κόρνερ.

Μελανό σημείο του ντέρμπι ήταν η ηλιθιότητα ενός οπαδού του ΠΑΟΚ, ο οποίος έριξε φωτοβολίδα ευθείας βολής εντός αγωνιστικού χώρου στο 78' με τον Σιδηρόπουλου να διακόπτει προσωρινά το παιχνίδι για να γίνουν συστάσεις.

Σύμφωνα με το κανονισμό που τροποποιήθηκε το καλοκαίρι, η κίνηση του διαιτητή ήταν σωστή καθώς πλέον ο αγώνας διακόπτεται οριστικά στη δεύτερη ρίψη φωτοβολίδας εκτός κι αν η πρώτη προξενήσει τραυματισμό.

Το παιχνίδι, πάντως, ήταν μέτριο και η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε σκοράρει στο 74', αλλά η προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου σταμάτησε στο δοκάρι του Γλύκου.  Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι δυο ομάδες ξεχύθηκαν επιθετικά με τον ΠΑΟΚ να έχει κατοχή μπάλας και να φτάνει στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 29' όταν φάουλ του Λέοβατς έδιωξε με ετοιμοτητα σε κόρνερ ο Ανέστης.

Η καλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου έγινε στο 41' όταν από επέλαση του Κάμπος και σέντρα του Αγκολέζου στην περιοχή ακολούθησε κεφαλιά του Τσίμιροτ που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο του Ανέστη. Η ΑΕΚ με σαφή διάθεση να προφυλάξει την εστία της, το κατάφερε σχετικά εύκολα παίζοντας όταν χρειάστηκε με πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη και σωστή λειτουργία.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά πλησίασε στο γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο αμαρκάριστος Αλμέϊδα σούταρε άστοχα από την μεγάαλη περιοχή.

Με το ξεκίνημα της επαναληψης δεν άλλαξαν πολλά, σε τακτικές και συστήματα. Ο ΠΑΟΚ πλησίασε πρώτος στην αντίπαλη εστία στο 47', όταν από συρτή σέντρα του Κάμπος, ο Ροντρίγκεζ βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι στη μικρή περιοχή της ΑΕΚ, αλλά δεν μπόρεσε εξ' επαφής να πλασάρει τον Ανέστη, που με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε.

Σταδιακά η ΑΕΚ κρατάει το λευκό 0-0 από έναν άνευρο και κακό ΠΑΟΚ που έχει για μια ακόμα μέτριους ως και αρνητικούς τους Αθανασιάδη, Σάκχοφ, Κάμπος, ενω η Ενωση δεν μπορεί να πάρει λύσεις από τον Πατίτο. Στο 62' ο Σάκχοφ βραδυπορεί για να πλασσάρει στην εστία της ΑΕΚ και ένα λεπτό αργότερα αντικαθίσταται από τον Μπίσεσβαρ που στο 66' έστειλε ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ ελάχιστα άουτ.

Η ΑΕΚ προϊόντος του χρόνου ανεβάζει την επιθετικοτητα της και στο 71' πλησιάζει το γκολ, όταν ο νεοεισελθών Χριστοδουλόπουλος στέλνει δυνατή βολίδα στην εστία του Γλύκου και η μπάλα γλύφει και εξοστρακίζεται από το οριζόντιο δοκάρι του και φεύγει άουτ.

Προ του φάσματος μιάς ακόμα εντος έδρας ισοπαλίας ο ΠΑΟΚ βγαίνει επιθετικότερα και στο 77' ο Ροντρίγκες χάνει μια ακόμα καλή ευκαιρία αφού ο Ανέστης απομακρύνει τον κίνδυνο. Στο 79' πέφτει μια φωτοβολίδα στον αγωνιατικό χώρο και ο ρέφερι Σιδηρόπουλος διακόπει προσωρινά τον αγώνα μέχρι να γίνουν συστάσεις.

Η ΑΕΚ αν και προσέχει την άμυνα της δεν κλείνεται και στο 84' σουτ του Μάνταλού διώχνει σε κόρνερ με ωραία προσπάθεια ο Γλύκος.  Στο 90' από φάουλ του Περέϊρα, ο Μάτος στέλνει καρφωτή κεφαλία άστοχη όμως από καλή θέση στην εστία του θετικού απόψε Ανέστη.

Στο 94' κι ενώ όλα έδειχναν πως το ντέρμπι θα λήξει ισόπαλο ο ΠΑΟΚ πήρε την μεγάλη νίκη με γκολ του Μάτος, μετά από ωραία σέντρα του Περέϊρα, που στο πεντάλεπτο της συμμετοχής του άλλαξε σχεδόν όλο το παιχνίδι και με τα στημένα του έδωσε το έναυσμα της νίκης στην ομάδα του.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Σακχοφ (63' Μπίσεσβαρ), Ροντρίγκες, Κάμπος (76' Μυστακίδης) και Αθανασιάδης (87' Περέϊρα).

ΑΕΚ: Ανέστης, Βίγια, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Γιόχανσον, Σιμόες (84' Γαλανόπουλος), Πατίτο (69' Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Μάνταλος Αλμέιδα (90΄ Αραβίδης)



Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved