Καλλονή… όνομα και πράγμα, 2-0 τον Άρη στο «Βικελίδης» (photos)

Καλλονή… όνομα και πράγμα, 2-0 τον Άρη στο «Βικελίδης» (photos)

Η ομάδα της Λέσβου έγραψε ιστορία αφού πέτυχε το πρώτο της γκολ στη Super League, με τον Αναστασιάδη στο 11’, και κατάφερε να πάρει την πρώτη νίκη της ιστορίας της στη μεγάλη κατηγορία, μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σκοράροντας και στις καθυστερήσεις με τον Γκαρσία.

Έχοντας ξεκάθαρο πλάνο, σχέδιο και προσανατολισμό μέσα στον αγωνιστικό χώρο, η Καλλονή κατάφερε να πάρει μεγάλο «διπλό» μέσα στη Θεσσαλονίκη απέναντι σε έναν κακό Άρη. Η ομάδα του Γιάννη Χατζηνικολάου δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα της, παρουσιάστηκε ακίνδυνη επιθετικά ενώ κινδύνεψε να δεχθεί κι άλλο τέρμα από τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις που έκαναν οι φιλοξενούμενοι.

Μάλιστα, η ήττα από την Καλλονή μέσα στο «Βικελίδης» όπως ήταν φυσικό έφερε και τις σχετικές αποδοκιμασίες για τους «κίτρινους», που προσπάθησαν στο φινάλε να πιέσουν για να πάρουν έστω και το βαθμό της ισοπαλίας αλλά το έκαναν τόσο άναρχα και απείθαρχα, απέναντι σε μια εξαιρετικά στημένη Καλλονή από τον Γιάννη Μαντζουράκη, η οποία στο φινάλε του ματς κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ και να βάλει… ταφόπλακα στους «κίτρινους».

Έτσι έπαιξαν…

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου παρέταξε τον Άρη με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια και τους Τσουμάνη, Κύργια, Πουλίδο και Καραγκούνη από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, με τους Παπαδόπουλο και Σταυρόπουλο στη μεσαία γραμμή να είναι πίσω από τον Τάτο, με τον Έλσνερ και τον Ουντότζι να κινούνται στις πτέρυγες ως στηρίγματα του Μανιά.

Στον αντίποδα, ο Γιάννης Μαντζουράκης επέλεξε για την Καλλονή την ενδεκάδα της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σιδεράκης, με τους Ποντάνι, Αναστασιάδη, Λεάντρο και Χωριανόπουλο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Οι Φαρία και Μαρσέλο ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Λεοζίνιο να έχει ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Οι Μανούσος και Γιονάν κινήθηκαν στις πτέρυγες πίσω από τον προωθημένο Καζάκη.

Τους… σόκαρε ο Αναστασιάδης

Με τον Άρη να έχει αρκετό κόσμο στο πλευρό του και να φορά τις επετειακές του εμφανίσεις για τα 100 χρόνια ιστορίας του συλλόγου άρχισε το ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι γηπεδούχοι ωστόσο δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη της έδρας και μόλις στο 11’ βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Ήταν ένα φάουλ του Λεοζίνιο από αριστερά, με τον Αναστασιάδη στο δεύτερο δοκάρι να πιάνει την κεφαλιά που νίκησε τον Διούδη.

Οι «κίτρινοι» φάνηκαν να μένουν στις διαμαρτυρίες για τη φάση του γκολ, όπου ζητούν φάουλ του Καζάκη στον τερματοφύλακα, παρά προσπάθησαν να αλλάξουν την εικόνα της αναμέτρησης. Ναι μεν η ομάδα του Χατζηνικολάου είχε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας, όμως, δεν έφτιαξε κλασικές φάσεις πέραν από ένα τετ-α-τετ του Μανιά που απέκρουσε εξαιρετικά ο Σιδεράκης, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Αποτέλεσμα της εικόνας αυτής, να υπάρξει αρκετή ένταση τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στις κερκίδες ανάμεσα στους οπαδούς του Άρη.

Τους… τέλειωσε ο πρώην

Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε και πολύ. Ο Άρης ήθελε αλλά… δεν μπορούσε, έκανε περισσότερες επιθετικές προσπάθειες αλλά όλες με ανορθόδοξο τρόπο, με την Καλλονή να είναι αυτή που έφτασε ξανά κοντά στο γκολ χάνοντας μοναδική ευκαιρία με τον Καζάκη στο 65΄ του παιχνιδιού.

Ο Άρης από το 70’ και μετά άρχισε να παίζει με… γιόμες, εύκολη λεία για τους Αναστασιάδη και Λεάντρο που είχαν «καταπιεί» τον ολομόναχο Μανιά, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να μην απειλείται ο Σιδεράκης, ο οποίος όποτε χρειάστηκε ήταν στη θέση του για να μπλοκάρει τη μπάλα. Έτσι, με το ματς να έχει φτάσει στις καθυστερήσεις και όλους τους παίκτες του Άρη να έχουν βγει στην επίθεση, η Καλλονή έβγαλε μια ακόμα αντεπίθεση, ο Λεοζίνιο σέρβιρε στον Γιονάν Γκαρσία κι ο πρώην παίκτης του Άρη «τέλειωσε» το ματς σκοράροντας το δεύτερο γκολ για τους Μυτιληνιούς.

Το σφύριγμα της λήξης, το οποίο ακούστηκε αμέσως μετά το 0-2, σηματοδότησε και την έναρξη έντονων αποδοκιμασιών στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αφού ο Άρης για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ηττήθηκε και ήταν κακός, ενώ στη Μυτιλήνη τα πανηγύρια… δεν έχουν τελειωμό για την πρώτη και ιστορική νίκη της ομάδας της Καλλονής στη Σούπερ Λίγκα.

Άρης (Γιάννης Χατζηνικολάου): Διούδης, Κύργιας, Καραγκούνης, Πουλίδο (73’ Ηρακλής), Τάτος, Ουντότζι, Τσουμάνης (61’ Κοτσαρίδης), Παπαδόπουλος, Σταυρόπουλος, Μανιάς, Έλσνερ (58’ Αγγελούδης)

ΑΕΛ Καλλονής (Γιάννης Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Λεάντρο, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Μαρσέλο (85’ Γκάσιτς), Φαρία, Λεοζίνιο, Γιονάν, Μανούσος (88’ Γάλας), Καζάκης (78’ Σιλιγαρδάκης)

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης:

{coveritlive}ac72547a9e{/coveritlive}



Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved