Ρόγκα - Σωτηρίου στο Onsports: «Ο Παναθηναϊκός το φαβορί, αουτσάιντερ ο Ηλυσιακός» (photos)

Ρόγκα - Σωτηρίου στο Onsports: «Ο Παναθηναϊκός το φαβορί, αουτσάιντερ ο Ηλυσιακός» (photos)

Σύμπνοια απόψεων για την Πέννυ Ρόγκα και την Μαρία Σωτηρίου, οι οποίες δήλωσαν στο Onsports πως ο Παναθηναϊκός είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί του α’ ημιτελικού του Κυπέλλου Βόλεϊ Γυναικών που διεξάγεται στο Ηράκλειο Κρήτης, με τον Ηλυσιακό να θέλει να κάνει τη «ζημιά» ως το απόλυτο αουτσάιντερ του Final 4.

Το 6ο Κύπελλο στην ιστορία τους θέλουν να πανηγυρίσουν τα… φίνα κορίτσια του Παναθηναϊκού, για να ξαναμπούν σε «τροχιά» τίτλων μετά το 2011, όποτε και είχαν κατακτήσει το 24ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους με «μαέστρο» ξανά την Αθηνά Παπαφωτίου!

Οι «πράσινες» του Αποστόλη Οικονόμου, που επιστρέφουν σε Final 4 μετά το 2017 στη Γλυφάδα, είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Κυπέλλου, και θέλουν να προσθέσουν το έκτο Κύπελλο στην τροπαιοθήκη του συλλόγου (2005, 2006, 2008, 2009, 2010).

Το… know how έχουν χωρίς αμφιβολία η Μανωλίνα Κωνσταντίνου, η οποία μετράει 4 Κύπελλα και μάλιστα το 2013 είχε αναδειχθεί και MVP του θεσμού, όπως και η Εύα Χαντάβα, που είχε κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας το 2011 και αναδείχθηκε επίσης MVP της διοργάνωσης!

Ωστόσο η «δίψα» για επιστροφή στους τίτλους είναι διάχυτη σε όλες τις αθλήτριες του «τριφυλλιού», με την Πέννυ Ρόγκα να αναζητά επίσης τον πρώτο της τίτλο με την ομάδα της καρδιάς της.

Ρόγκα: «Πυγμή, σιγουριά, αυτοπεποίθηση, συγκέντρωση και πάθος»

Η έμπειρη λίμπερο του Παναθηναϊκού έχει ζήσει και δύσκολες στιγμές με την ομάδα της καρδιάς της, όμως παρέμεινε για να βοηθήσει στην επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία, και τώρα είναι μια «ανάσα» από τον πρώτο της τίτλο με το τριφύλλι στη καρδιά!

Η Πέννυ Ρόγκα μίλησε στη συντάκτρια του Onsports, Δήμητρα Πολυχρονοπούλου για την επιστροφή της ομάδας της σε Final 4, αποκαλύπτοντας το που θα κριθεί η «υπόθεση» τίτλος!

267735737 5243455529077862 7097310166479984938 n

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε σε τελική φάση του Κυπέλλου και βρίσκεται μια «ανάσα» από την επιστροφή στους τίτλους μετά από αρκετά χρόνια. Πως αισθάνεσαι γι αυτό;

«Ο Παναθηναϊκός μετά από 12 χρόνια επιστρέφει σε τροχιά τίτλων. Δεν ήμουν από τις… τυχερές να πάρω έστω μια μικρή γεύση των ένδοξων χρόνων που η ομάδα μου σάρωνε τα πάντα, καθώς εγώ έζησα ουσιαστικά τα δύσκολα χρόνια του Συλλόγου. Αυτό όμως που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι ποτέ ο Παναθηναϊκός δεν έχασε την αίγλη του. Πλέον είμαι τυχερή και το έχω ξαναπεί που έζησα τα δύσκολα γιατί τώρα απολαμβάνω και «μετράω» καλύτερα την επιτυχία. Αισθάνομαι υπερήφανη για την ομάδα μου και για όλα όσα έχω καταφέρει να ζήσω μέχρι τώρα».

Το «τριφύλλι» είναι ένα βήμα μακριά από την επιστροφή στους τίτλους, τι χρειάζεται ώστε να επιτευχθεί κάτι τέτοιο;

«Αυτό που χρειάζεται για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε τον πρώτο μας τίτλο για φέτος είναι πυγμή, σιγουριά, αυτοπεποίθηση, συγκέντρωση και πάθος για τον κάθε πόντο».

Δύσκολη χρονιά με πολλά ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη, μια χρονιά μέσα στην πανδημία του κορονοϊού. Μέχρι που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η ομάδα φέτος;

«Η φετινή μας χρονιά σε αντίθεση με τις δυο προηγούμενες ήταν και είναι γεμάτη αγωνιστικές υποχρεώσεις. Αυτό για την ομάδα μας σήμαινε όμως και αρκετή κούραση, πράγμα το οποίο θεωρώ πως καταφέραμε και διαχειριστήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μιας και έχουμε μεγάλο ρόστερ και πολλές επιλογές. Πιστεύω στην κατάκτηση του Κυπέλλου και φυσικά στην διεκδίκηση και του πρωταθλήματος απέναντι σε έναν Ολυμπιακό, που ολοένα και ανεβαίνει αγωνιστικά. Τα play off θα είναι συναρπαστικά για όλους μας».

Κάνε μας μια πρόβλεψη για το ζευγάρι του τελικού και τον νικητή;

«Θεωρώ πως όποια ομάδα και αν αντιμετωπίσουμε στον τελικό θα την σεβαστούμε και θα μπούμε μέσα συγκεντρωμένες για να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Και οι δυο ομάδες είναι αξιόμαχες και πολλά υποσχόμενες αλλά ο Παναθηναϊκός είναι ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ»!

Σωτηρίου: «Να το ζήσουμε και μετά επιστροφή στον στόχο της παραμονής»

Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον α’ ημιτελικό του Κυπέλλου Βόλεϊ Γυναικών και απόλυτο αουτσάιντερ της διοργάνωσης είναι ο Ηλυσιακός, μια ομάδα όμως που για δεύτερη φορά φτάνει σε τελική φάση της διοργάνωσης και αναζητά την έκπληξη!

Η Μαρία Σωτηρίου, η οποία έχει πανηγυρίσει και τίτλους στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, μίλησε στο Onsports για το κατά πόσο η ομάδα του Νίκου Κωστακόπουλου μπορεί να πάει κόντρα στα «προγνωστικά»!

sotiriou

Το περίμενες ότι ο Ηλυσιακός θα κατάφερνε να φτάσει μέχρι τελική φάση Κυπέλλου Ελλάδας;

«Είναι επιτυχία που ακόμα για μια φορά ο Ηλυσιακός προκρίθηκε στο Final 4 της διοργάνωσης και για εμένα ξεχωριστά που θα έχω την ευκαιρία να πάρω μέρος σε αυτή τη μοναδική διοργάνωση. Κάθε χρονιά πριν ξεκινήσουν οι αγώνες του Κυπέλλου, πάντα υπάρχει αυτή η ελπίδα πως μπορεί η ομάδα σου να τα καταφέρει μέχρι τα τελικά. Το ίδιο συνέβη και φέτος. Όμως με την αρχή των αγώνων, την πορεία των κληρώσεων και τα καλά αποτελέσματα που είχαμε αυτή η μικρή ελπίδα έγινε πραγματικότητα και να που καταφέραμε να κερδίσουμε το εισιτήριο για τα τελικά στην Κρήτη. Ηθικό δίδαγμα; ποτέ μη λες ποτέ!

Πως αισθάνεστε για αυτό που έχετε ήδη πετύχει ως ομάδα;

«Προφανώς δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο χαρούμενοι και ανυπόμονοι για το ταξίδι μας. Είμαστε υπερήφανοι για το κατόρθωμα αυτό και έτοιμοι να το αξιοποιήσουμε στο έπακρο, τόσο από αγωνιστικής όσο κι από εξωγηπεδικής πλευράς. Ακόμα και το γεγονός πως οι πρωτοπόρες βαθμολογικά ομάδες του πρωταθλήματος (σ.σ. Ολυμπιακό και ΑΕΚ απέκλεισε ο Παναθηναϊκός) δεν τα κατάφεραν μέχρι τα τελικά μας δίνει μια έξτρα δόση ενθουσιασμού για τη συμμετοχή μας. Το πιο σημαντικό, έχουμε την πολυτέλεια να πάρουμε μια «ανάσα» και να ανασυνταχθούμε προκειμένου να συνεχίσουμε από την επόμενη αγωνιστική το πρωτάθλημα μας, όπου κυνηγάμε με νύχια και με δόντια την παραμονή μας στην κατηγορία».

Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να πεις στις συμπαίκτριές σου;

«Αυτό που θέλω να πω στις συμπαίκτριες μου είναι να απολαύσουν την κάθε στιγμή αυτής της εμπειρίας και να το διασκεδάσουν περισσότερο από όλα γιατί τους αξίζει. Να αφήσουν τις δυσκολίες και τους προβληματισμούς πίσω στην Αθήνα και να ζήσουν την κάθε στιγμή. Επίσης θέλω να τις ευχαριστήσω για όλη την προσπάθεια τους μέχρι τώρα και για όση θα κάνουν ακόμα μέχρι και το τέλος της σεζόν».

Μπορεί ο Ηλυσιακός να φτάσει στον τελικό έναντι του Παναθηναϊκού;

«Δεν ξέρω αν ποτέ μπορείς να είσαι βέβαιος για ένα αποτέλεσμα στο γυναικείο βόλεϊ, αλλά δεδομένου του αντιπάλου μας στον ημιτελικό, η αλήθεια είναι πως θα μπούμε στον αγώνα ως αουτσάιντερ κι από αυτό το ρόλο θα διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Κάνε μας μια πρόβλεψη για το ζευγάρι του τελικού;

«Με δεδομένο ότι μεταξύ εμάς και του Παναθηναϊκού το φαβορί είναι οι αντίπαλες μας, είναι δύσκολο να προβλέψεις το ζευγάρι των τελικών, μιας και ο δεύτερος ημιτελικός θεωρώ πως δεν έχει ξεκάθαρο φαβορί. Τόσο η Θέτιδα, όσο και η Σαντορίνη έχουν διαγράψει μια πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα και σίγουρα θα δούμε έναν πολύ καλό αγώνα το βράδυ της Παρασκευής».

Διαβάστε εδώ τι είπαν στο Onsports οι πρωταγωνίστριες του β’ ημιτελικού μεταξύ Θέτιδας Βούλας και ΑΟ Θήρας, Μαριαλένα Αρτακιανού και Μαρία Αποστολάκη.



Πόλο: Η κλήρωση του Παγκοσμίου Εφήβων
Πόλο: Η κλήρωση του Παγκοσμίου Εφήβων
ΠΑΟΚ: «Ναυάγησε» η σκέψη για φιλικό παιχνίδι με τον Προμηθέα
ΠΑΟΚ: «Ναυάγησε» η σκέψη για φιλικό παιχνίδι με τον Προμηθέα
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: «Τελικός» επιβίωσης στο ΣΕΦ - Η ώρα και το κανάλι
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: «Τελικός» επιβίωσης στο ΣΕΦ - Η ώρα και το κανάλι
Δυνατά παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Δυνατά παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved