Συγκίνηση και περηφάνεια στα «1α Αριστεία Αθλητισμού» του Δήμου Παιανίας

Συγκίνηση και περηφάνεια στα «1α Αριστεία Αθλητισμού» του Δήμου Παιανίας

Σε μια λαμπερή εκδήλωση στο Μουσείο Βορρέ, ο Δήμος Παιανίας και ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου (Π.Α.Ο.ΔΗ.Π) πραγματοποιήσε την Παρασκευή (24/3) για πρώτη χρονιά τα «1α Αριστεία Αθλητισμού» βραβεύοντας και τιμώντας αθλητές και Παραολυμπιονίκες, προπονητές, παράγοντες, παλαιμάχους αλλά και αθλητικά σωματεία που αποτέλεσαν και αποτελούν σημείο αναφοράς της πόλης.

Σιδέρης: «Φαινόμενο Αναγέννησης του Αθλητισμού στο Δήμο μας»

Ο Πρόεδρος του Π.Α.Ο.ΔΗ.Π, Παναγιώτης Σιδέρης πήρε πρώτος το λόγο και μεταξύ άλλων εξήγησε τους λόγους αυτού του νέου θεσμού του Δήμου : «Σε κάθε περίοδο κρίσης προβάλει αδήριτη η ανάγκη πολιτών και κοινωνιών να αναζητήσουν ελπίδα αλλά και να βρουν πρότυπα αγωνιστικότητας και επιμονής. Αναμφισβήτητα οι βραβευόμενοι αθλητές και ιδιαιτέρως οι Παραολυμπιονίκες - που καλούνται να ξεπεράσουν επιπρόσθετα εμπόδια και κοινωνικά στερεότυπα - αποτελούν όλοι τους πρότυπα προς μίμηση. Επιπλέον οι αθλητές αυτοί είναι συντοπίτες μας που με τις διακρίσεις τους σε τοπικό - πανελλήνιο - βαλκανικό - ευρωπαϊκό  ακόμα και Ολυμπιακό επίπεδο τιμούν την πόλη μας και μεταδίδουν τα ισχυρά μηνύματα του Αθλητισμού και του Ολυμπισμού.

Στην πόλη μας λειτουργούν ήδη 14 Αθλητικά Σωματεία που καλλιεργούν Ολυμπιακά Αθλήματα και δίνουν την ευκαιρία και την χαρά της άθλησης σε περισσότερο από 3.000 νέους. Δεν θα ήταν υπερβολή αν μιλήσουμε για φαινόμενο Αναγέννησης του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ στο Δήμο μας. Οι αποψινοί βραβευόμενοι είναι σίγουρα σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία και κυρίως για τους νέους. Με τις υψηλές τους αθλητικές επιδόσεις μας ενθουσιάζουν και μας παρασύρουν να υιοθετήσουμε  ως τρόπο ζωής την δράση έναντι της απραξίας. Το αγωνιστικό τους ήθος μας παρακινεί να επιλέξουμε κ εμείς τη μάχη από την παράδοση και την ηττοπάθεια».

Στάμου: «Από τη δύναμη των νέων παίρνουμε δύναμη να αγωνιστούμε για τον τόπο μας»

Ο πρώτος πολίτης της πόλης, ο Δήμαρχος Σπύρος Στάμου ανέφερε: «Δεν υπάρχει καλύτερη μοίρα για ένα τόπο από τη στιγμή εκείνη που θα σταθεί να θαυμάσει και να τιμήσει τους νέους τους. Αυτή είναι για όλους μας μιαμεγάλη μέρα γιατί γράφουμε επίσημα στην ιστορία τυ τόπου μας για πρώτη φορά τις ιστορικές διακρίσεις των παιδιών μας. Για όλες αυτές τις νίκες και τους αγώνες σας αφιερώσατε όλες σας τις δυνάμεις, θυσιάσατε προσωπικές στιγμές, και κάνατε την υπέρβαση. Κάνατε πράξη έναν άθλο. Ο αγώνας σας μας θυμίζει τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας, την αξία του καλού και του ωραίου που πρέπει να υπηρετούμε σαν κοινωνία και την πίστη που πρέπει να έχουμε ο ένας στον άλλο.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους αθλητικούς συλλόγους, τα σωματεία του Δήμου μας, τους γυμναστές και τους εθελοντές που με τη φροντίδα και την αγάπη τους μυούν τα παιδιά μας σε υψηλά ιδεώδη. Ευχαριστώ τους γονείς και τις οικογένεις που αγωνίζονται να φτιάξουν ολοκληρωμένους ανθρώπους και άριστους πολίτες. Θέλω να ξέρετε όλοι πως από τη δύναμη των νέων, από κάθε τους κατάκτηση, από κάθε τους καταξίωση παίρνουμε δύναμη να αγωνιστούμε για τον τόπο μας».

Αποθέωση στους Παραολυμπιονίκες και στους αθλητές του Α.Σ.Α.Χ

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η βράβευση των Παραολυμπιονικών όπου τη κατάμεστη αίθουσα με παρατεταμένο χειροκρότημα αποθέωσε τη Δήμητρα Κοροκίδα (3η θέση Παραολυμπιακούς 2016-Σφαιροβολία) και τον Κώστα Δήμου (4η θέση Παραολυμπιακούς 2016-Άρση Βαρών 107+κ.). Επίσης, βραβεύτηκαν από τον σύλλογο Α.Σ.Α.Χ οι Παναγιώτης – Προκόπιος Σουλάνης (αθλήτρια – συνοδός: Καλογεροπούλου Ελένη), Αλέξανδρος Παπαδάκης, Δημήτρης Στέφος, Μανώλης Κοκκόνος, Πηνελόπη Καραμπεϊδου (αθλητής – συνοδός: Καραμπεϊδης Κυριάκος), Κωνσταντίνος Μασούρας (αθλητής – συνοδός: Χρονόπουλος Σωτήρης), Άλκης Λέκκας (αθλητής – συνοδός: Δημόπουλος Φίλιππος), Χρυσή Μόρφη Μέτζου, Παναγιώτης Κατσώνης και Λαμπρινή Βασιλείου όχι μόνο για τις διακρίσεις τους αλλά κυρίως για τη δύναμη ψυχής!

Τζόρβας: «Να μη φύγουν τα παιδιά από τον αθλητισμό»

Τιμητική βράβευση δόθηκε από τον Αντιδήμαρχο Κώστα Χουλιαρά και στον διεθνή τερματοφύλακα και νυν υπεύθυνο των τμημάτων υποδομής των Γλυκών Νερών, Αλέξη Τζόρβα, ο οποίος κέρδισε το χειροκρότημα. Μάλιστα, ο Τζόρβας με τη σειρά του βράβευσε και όλους τους μικρούς αθλητές των τμημάτων του ΑΟ Γλυκών Νερών.

«Είμαι 100% βέβαιος ότι τα Αριστεία θα έχουν μακροζωία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι βραβεύεται ο αθλητισμός, επιβραβεύεται η προσπάθεια και όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό θέλουμε να μην φύγουν τα παιδιά από τον αθλητισμό. Η σημερινή επιτυχία της εκδήλωσης δίνει κίνητρα σε όλους και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Π.Α.Ο.ΔΗ.Π τον κ. Σιδέρη ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι βραβεύτηκαν αθλητές με κινητικά προβλήματα που για μένα είναι οι πραγματικοί πρωταθλητές», δήλωσε ο Τζόρβας.

Κατηγορίες που βραβεύτηκαν

Στα «1α Αριστεία Αθλητισμού βραβεύτηκα οι εξής κατηγορίες διακρίσεων: 1. Η κατάκτηση θέσης και συμμετοχή σε Ολυμπιακούς και  Παραολυμπιακούς αγώνες - Ρίο 2016 2. Η συμμετοχή με την Εθνική Ομάδα της Ελλάδας σε Παγκόσμιους, Πανευρωπαικούς, Βαλκανικούς αγώνες κάθε κατηγορίας, όπως και Σχολικούς αγώνες. 3. Η συμμετοχή   σε Πρωτάθλημα Εθνικής Κατηγορίας, καθώς και Ημιτελικές - Τελικές Φάσεις Πανελληνίων Πρωταθλημάτων. 4. Η άνοδος  στην μεγαλύτερη κατηγορία στα ομαδικά αθλήματα 5. Κατάκτηση της 1ης, 2ης, 3ης θέσης ή την συμμετοχή σε Final  Four της Ένωσης σε Άνδρες / Γυναίκες κ αναπτυξιακά τμήματα. 6. Συμμετοχή σε Αγώνες και Προπονήσεις στην Μικτή ομάδα της  Ένωσης.

Τα σωματεία που συμμετείχαν: ΑΣΑΧ, Α.Π.Ο ΠΑΜΠΑΙΑΝΙΚΟΣ, ΑΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ, Α.Σ.Π ΚΤΗΣΙΦΩΝ, Γ.Σ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ, Γ.Α.Σ ΠΑΙΑΝΙΑΣ, Α.Σ ΑΓΩΝΑΣ , Α.Ο ΠΑΙΑΝΙΑΣ, ΑΣ ΝΙΚΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ-ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ, ΑΣΠ ΠΑΙΑΝ, Α.Ο ΑΡΙΣΤΩΝ ΠΑΙΑΝΙΑΣ, Α.Σ.Δ.Α  ΤΡΟΜΑΡΑΣ, Α.Σ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ

3 PHOTOS
  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Ω ναι! Βγάλανε συσκευή που μετατρέπει το κινητό σου σε Gamebοy
Ω ναι! Βγάλανε συσκευή που μετατρέπει το κινητό σου σε Gamebοy
Κλήρωση Champions League: Αυτά είναι τα γκρουπ δυναμικότητας
Κλήρωση Champions League: Αυτά είναι τα γκρουπ δυναμικότητας
Στους ομίλους ΑΠΟΕΛ και Λίβερπουλ - «Ξεσπασε» η Σπόρτινγκ
Στους ομίλους ΑΠΟΕΛ και Λίβερπουλ - «Ξεσπασε» η Σπόρτινγκ
Με… οδηγό τον Σαριέγκι στο Μπιλμπάο! (pics)
Με… οδηγό τον Σαριέγκι στο Μπιλμπάο! (pics)
Ζωή Λάσκαρη: Το τελευταίο χειροκρότημα στην αγαπημένο ηθοποιό
Ζωή Λάσκαρη: Το τελευταίο χειροκρότημα στην αγαπημένο ηθοποιό
117 Υποτροφίες Σπουδών στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας από το IEK ΑΛΦΑ & το Mediterranean College
117 Υποτροφίες Σπουδών στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας από το IEK ΑΛΦΑ & το Mediterranean College
Σεισμός Ιταλία: Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες - Παιδιά θαμμένα στα ερείπια
Σεισμός Ιταλία: Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες - Παιδιά θαμμένα στα ερείπια
O Βασίλης Δήμας στο «τιμόνι» του «Posidonio»
O Βασίλης Δήμας στο «τιμόνι» του «Posidonio»

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης