Ο Παναθηναϊκός «έσωσε» την χρονιά! (photos)

Ο Παναθηναϊκός «έσωσε» την χρονιά! (photos)

Με νίκη στο Μετς επί της ΕΑ Πατρών με 3-1 σετ ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε την παραμονή του στην Volleyball League, καθώς έκανε το 3-1 στις νίκες στα πλέι άουτ.

Οι πράσινοι νίκησαν στην έδρα τους με 3-1 σετ παίζοντας αποφασιστικά στο 4ο και κρίσιμο σετ  και απέφυγαν το ρίσκο του 5ου ματς στην Πάτρα, ενώ η ΕΑ Πατρών υποβιβάστηκε στην Α2. 

Τα σετ: 25-19, 19-25, 27-25, 25-16. 

Η ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού πέρασε μια δύσκολη χρονιά, φτάνοντας μια ανάσα από τον υποβιβασμό στην Α2 που θα ήταν πλήγμα για την ιστορία της, με αποχωρήσεις παικτών στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, αλλά κατάφερε να σώσει την «παρτίδα» με μια... Παναθηναϊκή εμφάνιση στο Μετς.

Μετά το τέλος του αγώνα που έγινε παρουσία 1000 οπαδών του Παναθηναϊκού, μπήκαν όλοι, διοίκηση και παίκτες στο παρκέ και πανηγύριζαν.

Ο προπονητής των «πρασίνων» Δημήτρης Καζάζης δήλωσε: «Όταν είχα έρθει στον ΠΑΟ όλοι έλεγαν ότι είναι μια ειδική αποστολή. Είναι αλήθεια ότι είναι η πιο δύσκολη χρονιά της καριέρας μου. Εκεί που μας είχαν όλοι ξεγραμμένους, με την συσπείρωση των παικτών που επέλεξαν να παραμείνουν στην ομάδα και της διοίκησης όσο πλησίαζε το τέλος, καταφέραμε να κρατήσουμε μια ιστορική ομάδα στην μεγάλη κατηγορία».

Ευχαρίστησε επίσης «τους αθλητές, τη διοίκηση και κυρίως τον κύριο Μαλακατέ, αλλά και τον φανταστικό κόσμο που ιδιαίτερα στα τελευταία παιχνίδια συμπαραστάθηκε στην ομάδα».

Για την επόμενη μέρα μετά την παραμονή του ΠΑΟ ο κ. Καζάζης είπε: «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος και θεωρώ ότι η διοίκηση ξέρει τι πρέπει να κάνει για αυτή την ομάδα την επόμενη μέρα».

Παρών στο ματς και στους πανηγυρισμούς ήταν ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Αχιλλέας Μακρόπουλος


Ο Αντώνης Γεράνιος, προπονητής των Πατρινών, είπε: «Το παιχνίδι κρίθηκε στο τρίτο σετ, εκεί όπου το 19-17 υπέρ μας έγινε 21-19 υπέρ του Παναθηναϊκού, αλλά το σερί τους ξεκίνησε με λάθος του κ. Γεωργουλέα, ο οποίος επιπροσθέτως έδειξε και κίτρινη κάρτα στον Βούγιοβιτς. Μετά την απώλεια του τρίτου σετ δεν υπήρχε επιστροφή για εμάς... Εδώ λύγισε η Μακάμπι στο ΟΑΚΑ κόντρα στον κόσμο του Παναθηναϊκού, δεν θα λύγιζε η ΕΑΠ που έπαιζε σήμερα με παιδιά τα οποία μέχρι πριν λίγο καιρό έπαιζαν στην εφηβική ομάδα;».

Για την επόμενη μέρα, είπε: «Είναι μια δύσκολη στιγμή για τη διοίκηση κι όχι για μένα. Η Α2 είναι μια πολύ δύσκολη κατηγορία και θα πρέπει από αύριο κιόλας οι διοικούντες να σηκώσουν τα μανίκια και να πιάσουν δουλειά. Εγώ θα πω τη γνώμη μου στη διοίκηση, αλλά επαναλαμβάνω ότι ο προγραμματισμός πρέπει να ξεκινήσει από αύριο».

Παναθηναϊκός (Καζάζης): Χριστοφορίδης 8 (5/9 επ., 2 μπλοκ), Αγγελόπουλος 3, Κοτσιλιάνος 8 (8/17 επ., 23% υπ. - 00% άριστες), Γκορμπάτκοφ 17 (16/36 επ., 1 μπλοκ), Πρωτοψάλτης 11 (11/16 επ., 52% υπ. - 35% άριστες), Ζουπάνης 5 (3/5 επ., 1 μπλοκ), Δαρίδης -λ 50% υπ. - 25% άριστες / Πιπέργιας 3, Κόλεφ 5 (2/4 επ., 2 άσοι, 33% υπ. - 33% άριστες), Στίγγας 1

ΕΑΠ (Γεράνιος): Παπαδόπουλος Π. 3 (2/9 επ., 48% υπ. - 37% άριστες), Βούγιοβιτς 6 (5/5 επ., 1 μπλοκ), Μακρυγιάννης 9 (4/8 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ), Γιούρισιτς 20 (10/17 επ., 4 άσοι, 6 μπλοκ), Ασπιώτης 12 (12/33 επ.), Μίλεφ 4 (4/10 επ., 54% υπ. - 32% άριστες), Καραγιάννης -λ 57% υπ. - 43% άριστες) / Πατρινός 1, Πατακιάρας.

Θυμηθείτε  την εξέλιξη του αγώνα όπως την μετέφερε το Onsports

{coveritlive}ac4dfd25d6{/coveritlive}



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved