ΠΑΟΚ: Η λεγεώνα των ξένων και μια επένδυση… στα σκουπίδια!

ΠΑΟΚ: Η λεγεώνα των ξένων και μια επένδυση… στα σκουπίδια!

Για ένα ακόμη καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ ψάχνει παίκτες από το εξωτερικό ενώ το πλάνο ελληνοποίησης του πάει περίπατο.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε την Παρασκευή (21/7) με 2-0 της Ανόρθωσης στην Τούμπα στην πρόβα τζενεράλε για το πρώτο παιχνίδι με την Ολιμπίκ Ντόνετσκ. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά έδειξε έτοιμος για το πρώτο ματς εν όψει των προκριματικών του Europa League, ωστόσο, αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού του χρειάζονται βελτίωση. Φαίνεται όμως πως για μια ακόμη σεζόν χάθηκε το μεγάλο στοίχημα της ελληνοποίησης της ομάδας, η οποία κάθε χρόνο μοιάζει όλο και περισσότερο με πύργο της Βαβέλ!

Χθες ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το ματς με τους Κύπριους έχοντας 10 ξένους παίκτες στην ενδεκάδα. Ο λόγος για τους Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λεβέκ, Σάκχοφ, Κάνιας, Κάμπος, Πρίγιοβιτς και Μακ. Ο μόνος που μιλούσε ελληνικά ήταν ο Πέλκας. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού όμως ο Έλληνας άσος έδωσε τη θέση του στον Τσίριμοτ ενώ ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς πέρασε άλλους τρεις ξένους ως αλλαγή (Μπίσεσβαρ, Ενρίκε, Ουάρντα).

Οι δηλώσεις του Σέρβου τεχνικού πάντως με τη λήξη της αναμέτρησης δείχνουν πως δύσκολα θα ενταχθούν στο ρόστερ άλλοι Έλληνες παίκτες στη συνέχεια και αφού έπλεξε το εγκώμιο του Πέλκα, του μοναδικού που προέρχεται από τις ακαδημίες του συλλόγου, ο Στανόγεβιτς τόνισε στη συνέχεια. «Ο Πέλκας ήταν πολύ καλός στο στάδιο της προετοιμασίας και στο παιχνίδι ήταν ο μοναδικός Έλληνας, προϊόν μάλιστα της Ακαδημίας του ΠΑΟΚ. Κατά την διάρκεια της σεζόν θα κάνουμε rotation και αρκετοί παίκτες θα πάρουν χρόνο συμμετοχής. Είναι σημαντικό να υπάρχουν Έλληνες ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες. Αυτή την στιγμή όμως κοιτάμε να παρουσιάσουμε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Στην Παρτιζάν οι 9 ποδοσφαιριστές ήταν από τις ακαδημίες, όμως εδώ έχουμε την δυνατότητα να αγοράσουμε πολύ καλούς ξένους παίκτες».

Μετά την τελευταία προσπάθειά πάντως ο ΠΑΟΚ να ντύσει στα «ασπρόμαυρα» όλη την «φουρνιά» των διεθνών Ελλήνων που ξεχώριζαν με τις εμφανίσεις τους, μεταξύ των οποίων ήταν οι Κατσουράνης, Τζιόλης, Τζαβέλλας, Σπυρόπουλος, Νίνης Βελλίδης, Κοροβέσης, Χαρίσης, Χατζηισαϊας και Μυστακίδης ο «Δικέφαλος» το Βορρά δείχνει ξεκάθαρα πως έχει πάρει τον αντίστροφο δρόμο… Να αγοράσει καλούς ξένους παίκτες, όπως αποκάλυψε και ο Σέρβος τεχνικός χθες, δείχνοντας την μεγάλη στρατιά των ξένων που θα παρελάσουν στην συνέχεια στην Τούμπα.

Μέσα σε όλα όμως παραμένει και αναξιοποίητη η μεγάλη επένδυση του Σαββίδη στην ακαδημία του ΠΑΟΚ, η οποία έχει ετήσιο προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ! Πρόκειται για μια υποδομή με χώρους φιλοξενίας των νεαρών παικτών και γήπεδα όπου οι εκκολαπτόμενοι άσοι θα μαθαίνουν τα μυστικά της μπάλας και θα ετοιμάζονται να πάρουν κάποια στιγμή θέση βασικού στην ανδρική ομάδα. Μέχρι τώρα πάντως η «παραγωγή» παικτών από τα σπλάχνα της ομάδας είναι σχεδόν μηδαμινή.

Αν πάντως επιχειρήσει να δει κανείς την αναλογία των Ελλήνων παικτών και ξένων που αποκτήθηκαν από τον ΠΑΟΚ την τελευταία πενταετία σίγουρα θα δει πως ο «Δικέφαλος» του Βορρά δεν βαδίζει στο πλάνο που χάραξε… Ήρθαν τουλάχιστον 50 ξένοι παίκτες από 26 διαφορετικές χώρες έναντι 16 Ελλήνων που φόρεσαν τα «ασπρόμαυρα».



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved