Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Τα ντέρμπι των... ντου!

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Τα ντέρμπι των... ντου!

To ντέρμπι των «αιωνίων» πλησιάζει, και νωπές παραμένουν οι μνήμες από τα περσινά επεισόδια στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Το Οnsports σας θυμίζει σε ποια ντέρμπι της νέας χιλιετίας οι οπαδοί μετατράπηκαν (δυστυχώς) σε πρωταγωνιστές του ματς.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0 (12 Νοεμβρίου 2000)

1 copy

Η Λεωφόρος έχει ανοίξει και πάλι τις πύλες της μετά από 17 ολόκληρα χρόνια για ντέρμπι «αιωνίων», με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να είναι ενθουσιασμένοι καθώς λίγες μέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί το 3-1 επί της Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι υπήρχαν φίλαθλοι και των δύο ομάδων, καθώς τότε δεν είχαν ακυρωθεί ακόμα οι μετακινήσεις οπαδών. Η συνύπαρξη των δύο διαφορετικών... στρατοπέδων, βέβαια, έφερε και τρομερά επεισόδια καθώς οι οπαδοί των δύο ομάδων προκάλεσαν χάος, συγκρούστηκαν μεταξύ τους και με την αστυνομία και η Λεωφόρος Αλεξάνδρας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Το ντέρμπι ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα με καλές φάσεις εκατέρωθεν, ωστόσο στην ιστορία έμεινε για τα αντικείμενα που δέχτηκαν οι Βόκολος-Λουτσιάνο, αλλά και την... καταστροφή του γηπέδου από τους οπαδούς των δύο ομάδων.

 

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1 (24 Μαρτίου 2002)

euymiadis

Το περίφημο «ντέρμπι του Ευθυμιάδη», θα παραμείνει αλησμόνητο στον κόσμο των δύο ομάδων, κυρίως για τα έκτρωπα που ακολούθησαν την πολύ κακή διαιτησία εκείνου αγώνα.

Στα του αγώνα ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Ολιζαντέμπε στο 75' ωστόσο ο Ολυμπιακός ισοφάρισε χάρη στο γκολ που σημείωσε ο από το σημείο του πέναλτι ο Τζόρτζεβιτς στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Με το σφύριγμα της λήξης ο διαιτητής Ευθυμιάδης, δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από το γήπεδο αιμόφυρτος, ενώ πριν την έναρξη του αγώνα είχαν μπει φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο.

 

Ολυμπιακός-Παναθηναίκός (11 Μαΐου 2003)

rizoupoli1

Το περίφημο «ντέρμπι της Ριζούπολης». Για αυτό το παιχνίδι έχουν γραφτεί τόσα πολλά. Ήταν το παιχνίδι που έκρινε τον τίτλο της σεζόν 2002-03 με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται στο γήπεδο της Ριζούπολης τον Παναθηναϊκό, όντας τρεις βαθμούς πίσω για την πρότελευταία αγωνιστική του πρωταλήματος.

Στο παιχνίδι εκείνο είδαμε τον Ολυμπιακό να κερδίζει 3-0 και να στέφεται ουσιαστικά πρωταθλητής. Ωστόσο αυτό που προηγήθηκε πριν τον αγώνα ήταν κάτι το ανεπανάληπτο. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού επιτέθηκαν στο πούλμαν των φιλοξενούμενων μη αφήνοντας τους παίκτες να εισέλθουν στα αποδυτήρια.

Το αδιανόητο ωστόσο έγινε στη φυσούνα, όπου οι οργανωμένοι μεταφέρθηκαν στα επίσημα... εμποδίζοντας τους «πράσινους» να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο. Το σοκ ήταν δυνατό, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί σε κανένα σημείο να μπει στο πνεύμα του αγώνα.

 

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-1 (19 Φεβρουαρίου 2011)

28

Από το «ντέρμπι του Ευθυμιάδη» στο «ντέρμπι του Καλόπουλου». Ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από διαιτητικά λάθη με κυρίαρχη φάση το ακυρωθέν γκολ του Κώστα Κατσουράνη, ωστόσο ίσως να ήταν προτιμώτερο να μείνει στη μνήμη όλων για αυτό, παρά για ότι ακολούθησε μετά το τέλος του αγώνα.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού κατά την αποχώρησή τους από το γήπεδο δέχτηκαν επίθεση πριν μπουν στη φυσούνα από φιλάθλους που είχαν μπει στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν. Αξιομνημόνευτες παραμένουν οι κλωτσιές των Σισέ-Καντέ προκειμένου να σωθούν, αλλά και μπαράζ δηλώσεων μεταξύ των δύο ομάδων.

 

 

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-3 (διεκόπη) (11 Μαρτίου 2012)

oaka-episodia-panathinaikos-olympiakos-660 2

Ένα χρόνο μετά τα έκτρωπα του στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», οι οπαδοίτου Παναθηναϊκού φαίνεται είχαν ετοιμάσει τη δική τους απάντηση. Χούλιγκαν εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και ουσιαστικά δεν ξανανγήκαν ποτέ, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μην ολοκληρώσουν καν τον αγώνα!

Αποτέλεσμα ήταν ο Ολυμπιακός να αναδειχτεί νικητής με 0-3 άνευ αγώνος (στην κανονική διάρκεια είχε το προβάδισμα με το γκολ του Αμπντούν), ενώ αφαιρέθηκαν στον Παναθηναίκό βαθμοί από το επόμενο πρωτάθλημα.

 

Παναθηναίκός-Ολυμπιακός 2-1 (22 Φεβρουαρίου 2015)

epeisodia-lewforos 1

Ένα παιχνίδι ιδιαίτερο καθότι ο Παναθηναϊκός έψαχνε τη νίκη για να μειώσει τη διαφορά από τον Ολυμπιακό, ωστόσο πριν την έναρξη του ματς δεν έλειψαν τα έκτρωπα.

Πριν το εναρκτήριο λάκτισμα ο προπονητής του Ολυμπιακού Βίτορ Περέιρα κατευθύνθηκε προς τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού (φαίνεται να είχε φραστικό επεισόδιο με κάποιον) και ακολούθησε... πόλεμος!

Τα κυκλειδώματα έπεσαν και οι φανατικοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο στοχεύοντας με φωτοβολίδες και αντικείμενα τον Περέιρα αλλά και τον πρώην «πράσινο» Αντώνη Νικοπολίδη χωρίς ωστόσο να πάθει κανείς τίποτα. Στο ημίχρονο δυστυχώς τραυματίστηκε ο Κασάμι καθώς δέχτηκε φωτοβολίδα στο χέρι. Στα του αγώνα ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με το αυτογκόλ του Μαζουακού και του Πέτριτς, ενώ ο Τσόρι μείωσε στο τελευταίο λεπτό το σκορ.

 

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-3 (άνευ αγώνα)

finbo

Και ερχόμαστε στο τελευταίο ντέρμπι «αιωνίων» μέχρι σήμερα και οι μνήμες ακόμα δεν έχουν ξεθωριάσει από τα... υπέροχα που συνέβησαν.

Το περσινό ματς ήταν η ευκολότερη νίκη που πήραν ποτέ οι «ερυθρόλευκοι» καθώς το πήραν χωρίς καν να αγωνιστούν. Αιτία; Η φωτοβολίδα που έπεσε στο πόδι του Φινμπόγκασον κατά τη διάρκεια του ζεστάματος, κάτι που ανάγκασε τον διαιτητή Παππά να διακόψει οριστικά το παιχνίδι.

Αυτά που ακολούθησαν ωστόσο με την έφοδο των οπαδών, τις συγκρούσεις με τους αστυνομικούς και τη γενικότερη καταστροφή είναι μία ιστορία που γρήγορα θα θέλαμε να ξεχαστεί, και προφανώς να μην επαναληφθεί την αυριανή ημέρα.

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Οι σφυρίχτρες που τίναξαν τα ντέρμπι στον αέρα! (photos,videos)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Οι σφυρίχτρες που τίναξαν τα ντέρμπι στον αέρα! (photos,videos)

Κομίνης στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Κομίνης στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved