Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Οι σφυρίχτρες που τίναξαν τα ντέρμπι στον αέρα! (photos,videos)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Οι σφυρίχτρες που τίναξαν τα ντέρμπι στον αέρα! (photos,videos)

Το Onsports σας παρουσιάζει τα ντέρμπι που κρίθηκαν από διαιτητικά λάθη και προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από τους αδικημένους.

Η «αιώνια» και ύποπτες διαιτησίες πάνε πάντα πακέτο και εμείς σας παρουσιάζουμε όλα εκείνα τα παιχνίδια Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στα οποία οι... σφυρίχτρες προκάλεσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0 (8 Δεκεμβρίου 1996)

PAPOYYSELISMESZ1

Είναι το περίφημο παιχνίδι στο οποίο ο ρέφερι Παπουτσέλης καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Καλιτζάκη στον Ίβιτς στο 52'. Μόνο που η παράβαση έγινε κυριολεκτικά ένα μετρό εκτός περιοχής. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες, η απόφαση προφανώς και δεν άλλαξε και ο Τζόρτζεβιτς από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ εκείνης της εποχής, ο Παπουτσέλης πήγε σπίτι του μετά το ματς αυτό καθώς η ΚΕΔ τον διέγραψε οριστικά.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-4 (5 Δεκεμβρίου 1998)

1386140536 512

Πρώτο ντέρμπι των «αιωνίων» εκείνης της σεζόν διεξάγεται στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να ξεκινά εντυπωσιακά και να προηγείται ήδη στο 32' με 2-0 (Κωνσταντινίδης, Βαζέχα). Μέχρι να τελειώσει όμως το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έχει προλάβει να μειώσει με τον Ανατολάκη ο οποίος ωστόσο στην προσπάθεια του να πιάσει το ψαλίδι αντί για μπάλα κλότσησε τον Ασάνοβιτς (!) αλλά ο διαιτητής Παπαδάκος είπε παίζεται.

Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» φέρνουν τούμπα το ματς και προηγούνται με 2-3 ενώ ο Παναθηναϊκός μένει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπασινά. Στις καθυστερήσεις ο Παναθηναϊκός πιέζει για την ισοφάριση, γίνεται φάουλ στον Κωνσταντινίδη που δεν δίνεται και ο Ολυμπιακός στην αντεπίθεση σφραγίζει τη νίκη με τον Καραπιάλη. Οι έξαλλες διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή Παπαδάκο, απέφεραν άλλη μία κόκκινη για τους γηπεδούχους (Κωνσταντινίδης) ενώ προκάλεσαν και πολλά επεισόδια από οπαδούς.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1 (24 Μαρτίου 2002)

vlaovic

Το «ντέρμπι του Ευθυμιάδη» το 2002 τα είχε όλα. Αμφίρροπο ντέρμπι, σασπένς, πάθος, νεύρα, ντου οπαδών, ξύλο στο διαιτητή. Όλα όμως ξεκίνησαν λόγω της προκλητικής διαιτησίας του Μάκη Ευθυμιάδη. Ο Δραμινός ρέφερι κατάφερε να «δυναμητίσει» τόσο πολύ το παιχνίδι με τις αποφάσεις του, με τους γηπεδούχους να έχουν τρομερά παράπονα από τον τρόπο που τους αντιμετώπιζε.

Σε κάποια στιγμή της αναμέτρησης μάλιστα υπήρξε ένα σημείο που κόντεψε να έρθει στα χέρια με τον Βλάοβιτς (!), ενώ ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Σέρχιο Μαρκαριάν ήταν έτοιμος να φύγει από το γήπεδο!

Τα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν στο τέλος του αγώνα δεν θα συνέβαιναν με τίποτα αν ο Παναθηναϊκός είχε κρατήσει το προβάδισμα που είχε αποκτήσει (Ολισαντέμπε 75'), ωστόσο το (σωστό) πέναλτι που κατολογίστηκε στο Βενετίδη στο 94' και μετέτρεψε σε γκολ ο Τζότζεβιτς, ήταν ικανό να προκαλέσει την «έκρηξη» των ανθρώπων του Παναθηναϊκού αλλά και των φιλάθλων που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-2 (18 Απριλίου 2004)

rena-dourou

Το ντέρμπι της Λεωφόρου εκείνη τη σεζόν θα καθόριζε σε μεγάλο βαθμό τον πρωταθλητή. Το παιχνίδι εκείνο είναι το πρώτο το μεταξύ των «αιωνίων» το οποίο γίνεται με οπαδούς μόνο της μίας ομάδας, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει ξεκάθαρα ως αουτσάιντερ στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Η πίεση για τους «ερυθρόλευκους» μεγαλώνει απότομα καθώς θα βρεθούν πίσω στο σκορ από πολύ νωρίς με πέναλτι του Μπασινά, παρόλα αυτά θα βρουν τα ψυχικά αποθέματα ισοφαρίζοντας με ένα αμφιλεγόμενο γκολ του Στολτίδη που μέχρι και σήμερα κανείς δεν έχει καταλάβει αν η μπαλα πέρασε ή όχι τη γραμμή.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός φέρνει τούμπα το ματς με γκολ του Τζόρτζεβιτς και πλέον η πίεση πάει στους «πράσινους». Εκεί όμως αναλαμβάνει δράση ο διαιτητής Δούρος.

Σε μία φάση που Κυργιάκος και Ζιοβάνι γρονθοκοπούνται μεταξύ τους, ο Δούρος αποβάλλει μόνο τον επιθετικό του Ολυμπιακού αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με αριθμητικό μειονέκτημα. Οι «ερυθρόλευκοι» δέχονται μεγάλη πίεση και τελικά ισοφαρίζονται από τον Γκούμα στο 84', με τον προπονητή του Ολυμπιακού Νίκο Αλέφαντο ακόμα... να κυνηγάει το διαιτητή!

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-1 (19 Φεβρουαρίου 2011)

kalopoulos ked 260211

Το τελευταίο ντέρμπι μέχρι στιγμής που η διαιτησία έπαιξε τόσο κυρίαρχο ρόλο, ήταν το παιχνίδι για την 23η αγωνιστική της σεζόν 2010-11. Πέραν του ότι έγινε μετά το τέλος του αγώνα και την επίθεση που δέχτηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού από «ερυθρόλευκους» οπαδούς, το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό από τα μεγάλα λάθη του διαιτητή Καλόπουλου και των βοηθών του.

Πιο συγκεκριμένα με τον Ολυμπιακό να προηγείται 1-0 λίγο πριν λήξει το ημίχρονο, ο Τοροσίδης προσπαθεί να γυρίσει με κεφαλιά τη μπάλα στον τερματοφύλακα Πάρντο ωστόσο τη βρίσκει με το χέρι μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής σφύριξε αλλά... επιθετικό φάουλ του Νίνη που απλώς τον πίεζε!

Το πιο καθοριστικό σφύριγμα ήταν το ακυρωθέν γκολ του Κατσουράνη ως οφσάιντ στο 82' και με το σκορ στο 1-1, όπου καλύπτεται από τουλάχιστον 4 παίκτες(!) με τη συγκεκριμένη μάλιστα φάση να μην χρειάζεται επόπτη για να παρθεί απόφαση. Το γκολ ωστόσο ποτέ δεν μέτρησε.

Στο φινάλε, ο Ολυμπιακός παίρνει τελικώς τη νίκη με γκολ του Τζιμπούρ, με τον Πάντελιτς όμως που ήταν οφσάιντ να επηρεάζει τη φάση και τους «πράσινους» που έπαιζαν όλη τη χρονιά στο συγκεκριμένο παιχνίδι να απειλούν με αποχώρηση από το πρωτάθλημα!

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0 (26 Οκτωβρίου 2014)

kal

Το παιχνίδι κρίθηκε με το γκολ του Αυλωνίτη. Ωστόσο, ο ρέφερι Καλογερόπουλος ανακάλυψε χέρι του Πέτρις σχεδόν στην τελευταία φάση του αγώνα, με τον Ατζαγκούν σε θέση βολής, προκαλώντας δυσφοροία στον Παναθηναϊκό.Επιπλέον δόθηκε αμφισβητούμενο πέναλτι σε μαρκάρισμα του Στιλ στον Μήτρογλου, ενώ αμφιβολίες υπάρχουν και για το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ του Ολυμπιακού.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Ξεκαθαρίζει σήμερα του Κουτρουμπή

Παναθηναϊκός: Ξεκαθαρίζει σήμερα του Κουτρουμπή

Κομίνης στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Κομίνης στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved