Ρουκάβινα στο Onsports: «Θα έρθουν καλύτερες μέρες για τον Παναθηναϊκό» (photos+videos)

Ρουκάβινα στο Onsports: «Θα έρθουν καλύτερες μέρες για τον Παναθηναϊκό» (photos+videos)

Ο Άντε Ρουκάβινα μιλάει στο Onsports για τις αναμνήσεις του από τον Παναθηναϊκό, τη νέα προσπάθεια που γίνεται στο «τριφύλλι», την μπασκετική ομάδα και τους φίλους του, Γκόρντον Σίλντενφελντ και Ρόκο Λένι Ούκιτς.

Ο Κροάτης επιθετικός αγωνίστηκε τη διετία 2008-2010 στους «πράσινους» και έχει να θυμάται τα καλύτερα από εκείνη την περίοδο της καριέρας του. Μπορεί τα τελευταία τρία χρόνια να παίζει στη Δυναμό Ζάγκρεμπ, αλλά δεν έχει ξεχάσει τον Παναθηναϊκό, τους ανθρώπους του και τον κόσμο του.

Ο 27χρονος άσος παρακολουθεί όσο μπορεί την πορεία του Παναθηναϊκού όλα αυτά τα χρόνια. Γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα, αλλά πιστεύει ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για αυτήν στο μέλλον και παρακινεί τους φιλάθλους του συλλόγου να την στηρίξουν.

Ο Ρουκάβινα είναι θαυμαστής και της μπασκετικής ομάδας του Παναθηναϊκού και φίλος με τον γκαρντ των εξάκις πρωταθλητών Ευρώπης, Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο οποίος του έχει πει τα καλύτερα για την παρουσία του στους νταμπλούχους Ελλάδας.

Φίλος του, όμως, είναι και το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού, ο Γκόρντον Σίλντενφελντ ή Σίφο, ο οποίος αποτελεί κολλητό του εδώ και πολλά χρόνια και θεωρεί για αυτόν ότι θα πετύχει στο «τριφύλλι». Το ίδιο πιστεύει και για τον προπονητή, Γιάννη Αναστασίου, τον οποίο γνωρίζει, καθώς ήταν στο τεχνικό τιμ της ομάδας όταν ο Ρουκάβινα φορούσε τη φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος.

Πάνε τρία χρόνια από τότε που αποχώρησες από τον Παναθηναϊκό. Παρακολουθείς όλον αυτόν τον καιρό την ομάδα;

«Παρακολουθώ την ομάδα. Δεν έχω δει όλα τα παιχνίδια, αλλά μερικά από αυτά. Ξέρω τι γίνεται στον σύλλογό μου. Γνωρίζω ανθρώπους και παίκτες από εκεί και είμαι σε επαφή με όλους. Ξέρω την κατάσταση. Έχω φίλους και γνωρίζω τι συμβαίνει».

Πώς βλέπεις τη νέα προσπάθεια που κάνει ο Παναθηναϊκός;

«Δεν είμαι ενήμερος για όλες τις μεταγραφές που έχουν γίνει. Γνωρίζω ότι αποκτήθηκε ο φίλος μου, Σίφο (Γκόρντον Σίλντενφελντ). Μίλησα μαζί του και ξέρω ότι προπονητής είναι ο Γιάννης (Αναστασίου), ο οποίος ήταν στο τεχνικό τιμ όταν έπαιζα εγώ στον Παναθηναϊκό. Είμαι σε επαφή μαζί τους, αλλά δεν γνωρίζω άλλους παίκτες τώρα. Τουλάχιστον όχι όλους, αλλά μερικούς. Θα παρακολουθώ φέτος την ομάδα ειδικά για αυτούς τους δύο, αλλά αυτή τη στιγμή δεν ξέρω ποιοι ποδοσφαιριστές έχουν αποκτηθεί».

Αγωνίστηκες τη διετία 2008-2010 στον Παναθηναϊκό. Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου;

«Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις. Πέρασα δύο πολύ όμορφα χρόνια σε αυτή την ομάδα. Μου λείπει πολύ η Αθήνα. Θυμάμαι τα πάντα από τον Παναθηναϊκό και την Αθήνα. Ξέρω ότι μετά από μένα υπήρχαν οικονομικά προβλήματα, αλλά όταν ήμουν εγώ εκεί όλα ήταν τέλεια. Η ομάδα ήταν καλή, οι άνθρωποι ήταν καλοί και έτσι τα θυμάμαι. Έχω μια τέλεια εικόνα από την περίοδο της καριέρας μου που πέρασα εκεί, αλλά και της ζωής μου. Πριν ενάμιση χρόνο, ήρθα για διακοπές. Ήταν χειμώνας, αλλά ήρθα με φίλους και τους έδειξα την πόλη. Ίσως ξανάρθω τον Δεκέμβρη ή το καλοκαίρι όταν βρω λίγο χρόνο».

Ποιο παιχνίδι σου με τον Παναθηναϊκό δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

«Έχω πολλά παιχνίδια σαν καλή ανάμνηση, αλλά θα πρέπει να πω αυτό με την Ξάνθη εκτός έδρας. Σκόραρα το νικητήριο γκολ και παίζαμε με παίκτη λιγότερο. Θυμάμαι και ένα ματς με την ΑΕΚ στα πλέι οφ που έβαλα και εκεί γκολ και πήραμε την πρόκριση για το Τσάμπιονς Λιγκ. Και άλλους αγώνες. Υπήρχαν και άλλες σημαντικές αναμετρήσεις που πήραμε τη νίκη, αλλά θα ήθελα να σταθώ σε αυτά τα δύο ματς. Και φυσικά όταν νικήσαμε την Ίντερ στο Τζιουζέπε Μεάτσα με τον Μουρίνιο προπονητή. Ήταν μια καλή στιγμή και εκεί. Αλλά είπα τα παιχνίδια που έδωσα και εγώ κάτι».

Παρακολουθείς την μπασκετική ομάδα του Παναθηναϊκού; Ποια είναι η γνώμη σου;

«Ναι, ξέρω κάποια πράγματα. Δεν παρακολουθώ παιχνίδια, γιατί δεν έχω χρόνο, αλλά κάποιες φορές βλέπω τα στιγμιότυπα. Ξέρω ότι εκεί παίζει ο φίλος μου Ρόκο Ούκιτς. Παρακολουθώ τι γίνεται. Η μπασκετική ομάδα του Παναθηναϊκού είναι στην κορυφή για πολλά χρόνια. Είναι οι καλύτεροι. Γνωρίζω ότι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού και ο κόσμος είναι περήφανοι για την ομάδα μπάσκετ και αυτό είναι πολύ καλό».

Ο Ούκιτς είναι έναν χρόνο τώρα στον Παναθηναϊκό. Έχει μοιραστεί μαζί σου τις εντυπώσεις του;

«Μου έχει πει τα καλύτερα. Ότι είναι μια καλή ομάδα. Τώρα είναι στην εθνική. Μιλήσαμε μερικές μέρες πριν. Λέει ότι όλα είναι καλά. Περνάει καλά στην Ελλάδα και έχει καλή ζωή. Μου έχει πει ότι απόλαυσε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που το γήπεδο ήταν γεμάτο. Γενικά, έχει πολύ καλές αναμνήσεις».

Μου είπες ότι είσαι φίλος με τον Σίλντενφελντ. Τι είναι αυτό που σας συνδέει;

«Είμαστε πάρα πολύ καλοί φίλοι. Μένουμε στην ίδια πόλη και παίξαμε μαζί στον πρώτο ματς σύλλογο, τη Σίμπενικ. Κάναμε τα πρώτα μας βήματα εκεί από πολύ μικρή ηλικία. Έχουμε έναν χρόνο διαφορά. Αυτός είναι γεννημένος το 1985 και εγώ το 1986. Παίξαμε μαζί και έχουμε καλές αναμνήσεις. Είμαστε οι καλύτεροι φίλοι. Πήγαμε την ομάδα από τη δεύτερη κατηγορία στην πρώτη. Μετά, εκείνος πήγε στη Δυναμό Ζάγκρεμπ και εγώ στη Χάιντουκ Σπλιτ και χωριστήκαμε. Μετά πήγε στην Τουρκία και εγώ ήρθα στον Παναθηναϊκό. Τώρα εκείνος είναι στον Παναθηναϊκό και εγώ είμαι στη Δυναμό Ζάγκρεμπ, στην οποία ήταν παλιά».

Σου έχει πει κάτι για τον Παναθηναϊκό;

«Πέρασε από ιατρικά. Με ρώτησε πού να πάει, σε ποια ρεστοράν. Δεν ξέρει ακόμα, αλλά του είπα τα πάντα. Του είπα τα καλύτερα για τον σύλλογο, τους ανθρώπους, την Ελλάδα, το φαγητό, τη ζωή και όλα. Ήταν στον ΠΑΟΚ ως δανεικός και για αυτό νομίζω ότι θα προσαρμοστεί γρήγορα και θα παίξει αμέσως καλά. Δεν θα χρειαστεί χρόνο να προσαρμοστεί. Θα είναι σαν στο σπίτι του. Έχει ζήσει και έχει ξαναπαίξει στην Ελλάδα. Ξέρει πως είναι τα πράγματα εκεί. Απλά άλλαξε σύλλογο».

Τα τελευταία τρία χρόνια είσαι στη Δυναμό Ζάγκρεμπ. Είσαι χαρούμενος εκεί;

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Είχα υπέροχα χρόνια στον Παναθηναϊκό και όταν έφυγα δεν το ήθελα γιατί περνούσα καλά. Όταν πήγα στη Δυναμό Ζάγκρεμπ κατάλαβα ότι ήταν καλή η απόφαση να αποχωρήσω. Αλλά ένιωθα νοσταλγικά. Πάντα μου έλειπε η Αθήνα, επειδή ήταν καλά εκεί. Ωστόσο, ήταν καλό που έφυγα, αφού είμαι χαρούμενος εδώ και έχω τρία χρόνια ακόμα συμβόλαιο. Παίζουμε τα τελευταία χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ και έχουμε καλή ομάδα που μπορεί να παίξει ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Θα καταφέρει η Δυναμό Ζάγκρεμπ να προκριθεί και φέτος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ;

«Παίζουμε δύο χρόνια συνεχόμενα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και νομίζω ότι θα παίξουμε και φέτος. Έχουμε δύσκολο αντίπαλο στην επόμενη φάση, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε γιατί έχουμε καλή ποιότητα».

Κερδίσατε το πρώτο ματς στην έδρα σας με δικό σου γκολ επί της Σέριφ. Τι μπορείτε να κάνετε στον επαναληπτικό; Νιώθεις ιδιαίτερα που πέτυχες γκολ;

«Παίζουμε στη Μολδαβία. Είμαστε καλύτερη ομάδα και το νιώσαμε αυτό στο πρώτο ματς και έχουμε καλύτερη ποιότητα από αυτούς. Αλλά δεν μπορείς να υποτιμάς κανένα παιχνίδι. Πρέπει να παίξουμε με επαγγελματισμό, συγκέντρωση και κίνητρο. Αν είμαστε σε καλή κατάσταση θα περάσουμε στον επόμενο γύρο. Όσο για το γκολ, είναι κάτι το… φυσιολογικό!»

Έχετε ένα νέο ταλέντο στη Δυναμό Ζάγκρεμπ, τον Άλεν Χαλίλοβιτς, ο οποίος θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη. Ποια είναι η άποψή σου για αυτόν;

«Πρώτα από όλα, έχει γεννηθεί την ίδια μέρα με εμένα, 18 Ιουνίου. Μόνο 10 χρόνια διαφορά έχουμε! Είναι 10 χρόνια νεότερος από μένα. Είναι πολύ καλό ταλέντο. Έχει πολύ καλή εξέλιξη. Τώρα χρειάζεται να δουλέψει και να υποστηριχτεί. Όλοι στον σύλλογο τον βοηθούν να γίνεται καλύτερος. Πρέπει να δουλέψει πολύ για να βελτιωθεί και να γίνει καλύτερος παίκτης και άνθρωπος . Βλέπω μέλλον σε αυτόν. Βλέπω ότι μπορεί να γίνει πολύ καλός παίκτης».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού;

«Να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την ομάδα όπως και πριν και οι καλύτερες μέρες θα έρθουν. Πέρσι η ομάδα ήταν στην πέμπτη θέση, αλλά στον αθλητισμό έτσι είναι. Τη μια χρονιά θα πας καλά, την άλλη όχι. Ωστόσο, οι καλύτερες μέρες θα έρθουν. Εγώ μπορώ να πω για τον Σίφο ότι είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Άλλωστε, παίζει στην εθνική ομάδα. Ο Γιάννης Αναστασίου είναι ένας καλός προπονητής, ξέρει τα πάντα για το ποδόσφαιρο και θα δώσει τα πάντα στον Παναθηναϊκό. Τη γνώση του και το πάθος του. Ίσως χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να χτίσει την ομάδα. Αυτή είναι, όμως, η διαδικασία».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την παρουσία του Ρουκάβινα στον Παναθηναϊκό:

Ρουκάβινα στο Onsports: «Θα έρθουν καλύτερες μέρες για τον Παναθηναϊκό» (photos+videos)



Τίτλος για τη Ρούξι Ντουμιτρέσκου!
Τίτλος για τη Ρούξι Ντουμιτρέσκου!
NBA: Ισοφάρισαν 2-2 τη σειρά με Καβαλίερς οι Μάτζικ μετά το 2Χ2 στο Ορλάντο
NBA: Ισοφάρισαν 2-2 τη σειρά με Καβαλίερς οι Μάτζικ μετά το 2Χ2 στο Ορλάντο
Κωπηλασία: Δεύτερο σερί ασημένιο σε Ευρωπαϊκό για Φίτσιου και Κοντού
Κωπηλασία: Δεύτερο σερί ασημένιο σε Ευρωπαϊκό για Φίτσιου και Κοντού
Super League, Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ 1-1: Μοιρασιά και μαθηματική παραμονή
Super League, Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ 1-1: Μοιρασιά και μαθηματική παραμονή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved