Χουανφράν στο Onsports: «Άλλος... Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη!»

Χουανφράν στο Onsports: «Άλλος... Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη!»

Ο Χουανφράν μιλάει στο Onsports για τον επαναληπτικό της Λεβάντε με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και τονίζει ότι περιμένει τους «ερυθρόλευκους» να εμφανίσουν εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με το πρώτο μεταξύ τους ματς στην Ισπανία και έτοιμους να διεκδικήσουν την πρόκριση!

O 36χρονος Ισπανός αμυντικός της αντιπάλου των Πειραιωτών έχει αγωνιστεί στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ στο παρελθόν και γνωρίζει πολύ καλά τη δυναμική τους μέσα στο γήπεδό τους, κάτι που επισημαίνει στο Onsports.

Ο Χουανφράν θεωρεί ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του δεν πρέπει να επαναπαυτούν στο πολύ καλό αποτέλεσμα (3-0) που εξασφάλισαν στην έδρα τους, καθώς, όπως λέει, ο Ολυμπιακός είναι ικανός να τους δημιουργήσει προβλήματα.

Για τη Λεβάντε είναι ένα μεγάλο όνειρο στην πρώτη της χρονιά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να καταφέρει να μπει στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ και ξεκαθαρίζει ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας θα δώσουν το 100% για να το πετύχουν.

Η Λεβάντε κατάφερε να πάρει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Ισπανία. Οι πρώτες σκέψεις σου για τη ρεβάνς;

«Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Νικήσαμε 3-0 τον Ολυμπιακό, αλλά δεν σημαίνει ότι θα το ξανακάνουμε! Πρέπει να είμαστε δυνατοί και συγκεντρωμένοι γιατί έχουμε ακόμη 90 λεπτά για να πάρουμε την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δύσκολη ομάδα και ειδικά στο γήπεδό του, όπου δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρα οι οπαδοί του. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο παιχνίδι».

Ο στόχος σας στο Καραϊσκάκη ποιος είναι; Θα αμυνθείτε ή θα προσπαθήσετε να πετύχετε κάποιο γκολ για να κάνετε ακόμη πιο εύκολα τα πράγματα για εσάς;

«Μπορεί να έχουμε κερδίσει 3-0 το πρώτο ματς, αλλά θα πάμε στο δεύτερο ξέροντας ότι αυτό είναι 0-0. Αυτή είναι η νοοτροπία που θα προσεγγίσουμε την αναμέτρηση. Θα είναι μεγάλο λάθος αν επαναπαυτούμε στο πρώτο αποτέλεσμα. Έχω παίξει στο Καραϊσκάκη και ξέρω ότι εκεί ο Ολυμπιακός είναι... άλλη ομάδα. Αν μείνουμε σταθεροί στη νοοτροπία ότι πρόκειται για ένα νέο ματς και ότι στο πρώτο ήρθαμε... 0-0 και όχι ότι έχουμε το πλεονέκτημα του 3-0, τότε έχουμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε εμείς την πρόκριση για τον επόμενο γύρο».

Πώς περιμένεις τον Ολυμπιακό να παρουσιαστεί μετά το εις βάρος του 3-0; Σίγουρα θα είναι καθαρά επιθετικός;

«Ναι. Ο Ολυμπιακός δεν είναι ίδια ομάδα εντός και εκτός έδρας. Στην έδρα του είναι πολύ δυνατός. Όλοι οι παίκτες του θα έχουν καλύτερη ψυχολογία και θα είναι πιο επιθετικοί. Ωστόσο και οι δύο ομάδες θέλουν να είναι στον επόμενο γύρο και θα τα δώσουν όλα για αυτό».

Η Λεβάντε δεν έχει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία, αφού αυτή είναι η πρώτη της χρονιά σε διοργάνωση εκτός Ισπανίας. Φοβάσαι μήπως κάποιοι συμπαίκτες σου επηρεαστούν αρνητικά από την ατμόσφαιρα στο «Γ. Καραϊσκάκης»;

«Όχι. Για εμάς είναι η πρώτη μας φορά στην Ευρώπη και είναι μεγάλο όνειρο αν προκριθούμε. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, όπως θα κάνουν και οι παίκτες του Ολυμπιακού. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να πάμε τη Λεβάντε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ και αυτός είναι ο στόχος μας».

Εσύ έχεις αγωνιστεί στο παρελθόν στην Ελλάδα για την ΑΕΚ και ξέρεις την ατμόσφαιρα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Πώς προετοιμάζεις τους συμπαίκτες σου;

«Για μένα είναι το ίδιο, καθώς έχω εμπειρία από τον ενάμιση χρόνο που έπαιξα για την ΑΕΚ. Ξέρω ότι πρόκειται για μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα που παίζει κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εμείς είμαστε μια φυσιολογική ομάδα, επειδή δεν έχουμε τα ίδια λεφτά, αλλά για τη Λεβάντε είναι πολύ σημαντικό να προκριθούμε, είναι ένα μεγάλο όνειρο και έχουμε αυτή τη φιλοδοξία».

Ο Πάπα Ντιοπ δεν θα αγωνιστεί εναντίον του Ολυμπιακού στον Πειραιά, καθώς συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες στο πρώτο ματς στην Ισπανία. Πόσο μεγάλη απώλεια είναι για εσάς;

«Δεν είναι καλό για εμάς που δεν μπορεί να παίξει. Είναι ένας σημαντικός παίκτης, αλλά από τη στιγμή που δεν θα είναι σε θέση να μας βοηθήσει, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι όποιος τον αντικαταστήσει θα δώσει το 100%».

Πώς θα είναι η δική σου συμπεριφορά στο αμυντικό κομμάτι της Λεβάντε από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός χρειάζεται να πετύχει πολλά γκολ και αναμένεται να σας ασκήσει μεγάλη πίεση;

«Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να πετύχει πολλά γκολ, κάτι που σημαίνει ότι εμείς πρέπει να παίξουμε πολύ δυνατά στην άμυνα. Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι αμυντικοί της Λεβάντε που θα έχουν πολλή δουλειά, αλλά όλη η ομάδα. Αν παίξουμε με αυτή τη νοοτροπία, αν δώσουμε το 100% και τα 90 λεπτά, θα είμαστε με το ένα πόδι στην επόμενη φάση. Αν πάμε εκεί σκεφτόμενοι το προηγούμενο ματς τότε θα είναι μεγάλο λάθος, επειδή έχω αγωνιστεί στο Καραϊσκάκη και ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να παίξεις για 90 λεπτά εκεί».

Ήσουν συμπαίκτης με Κώστα Μανωλά και Ράφικ Τζεμπούρ στην ΑΕΚ και τον Πάμπλο Κοντρέρας στη Θέλτα. Είχατε την ευκαιρία να μιλήσετε; Είπατε κάτι ιδιαίτερο ενόψει των αναμετρήσεων της Λεβάντε με τον Ολυμπιακό;

«Μίλησα μαζί τους όταν ο Ολυμπιακός ήρθε στη Βαλένθια και θα μιλήσουμε ξανά όταν έρθω εγώ στον Πειραιά. Θυμηθήκαμε το παρελθόν μας σε ΑΕΚ και Θέλτα. Πάντα είναι δύσκολο όταν αντιμετωπίζεις πρώην συμπαίκτες σου, επειδή έχεις κάποιες αναμνήσεις. Έξω από το γήπεδο είσαι φίλος τους, αλλά μέσα έχεις τη νοοτροπία να τους νικήσεις. Δεν θα ήθελα να πω τι συζητήσαμε, καθώς αυτά είναι μεταξύ μας».

Διαβάστε ακόμα:

Μαρτίνεθ: «Έχουμε το προβάδισμα, επικίνδυνος ο Ολυμπιακός»

Καράμπελας: «Το Europa League αποτελεί μεγάλο κίνητρο»



NBA: Τέλος η σεζόν για Μπακς - Αποκλεισμός από τους Πέισερς
NBA: Τέλος η σεζόν για Μπακς - Αποκλεισμός από τους Πέισερς
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (3/5) - «Πτήση» Παναθηναϊκού, «Μύθος» Ολυμπιακός
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (3/5) - «Πτήση» Παναθηναϊκού, «Μύθος» Ολυμπιακός
Euroleague: Τώρα έχει... ΟΑΚΑ o Παναθηναϊκός AKTOR, για το θαύμα ο Ολυμπιακός - Πότε είναι τα Game 5
Euroleague: Τώρα έχει... ΟΑΚΑ o Παναθηναϊκός AKTOR, για το θαύμα ο Ολυμπιακός - Πότε είναι τα Game 5
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (03/05) - Με Φενέρμπαχτσε - Μονακό για την Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (03/05) - Με Φενέρμπαχτσε - Μονακό για την Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved