Νέα Φιλαδέλφεια: Σχεδίαζαν οκτώ χρόνια χτύπημα στην Αθήνα οι Κροάτες

Νέα Φιλαδέλφεια: Σχεδίαζαν οκτώ χρόνια χτύπημα στην Αθήνα οι Κροάτες

Νέα Φιλαδέλφεια: Οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ σχεδίαζαν από το 2015 το «χτύπημα» στην Αθήνα, άσχετα με το ποιοι θα ήταν οι οπαδοί στους οποίους θα έκαναν την επίθεση. Τι είχε συμβεί πριν οκτώ χρόνια στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με την ανάμιξη Σέρβων χούλιγκαν.

«Μεγάλη ντροπή για την Κροατία», αναφέρει στον υπέρτιτλο ενός από τα ρεπορτάζ για τη δολοφονική επίθεση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ιστοσελίδα «vecernji.hr». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι «Bad Blue Boys» σχεδίαζαν αυτό το χτύπημα – επίδειξη δύναμης – στην Αθήνα από το 2015 όταν και είχαν επισκεφθεί ξανά την ελληνική πρωτεύουσα για αναμέτρηση της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό και είχαν πρωταγωνιστήσει εκ νέου σε επεισόδια.

«Οι χούλιγκαν το σχεδίαζαν εδώ και χρόνια, πως είναι δυνατόν να απέτυχε η ελληνική αστυνομία;», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα στο άρθρο της. «Οι μεγαλύτεροι ένοχοι για αυτήν την κατάσταση είναι φυσικά οι Κροάτες χούλιγκαν που ξεκίνησαν για την Αθήνα παρόλο που απαγορεύονταν οι φιλοξενούμενοι οπαδοί. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να λογοδοτήσουν απολύτως όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτό», τονίζουν σε άλλο σημείο ενώ αποδίδουν μεγάλες ευθύνες και στην Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τους Κροάτες, οι «Bad Blue Boys» εδώ και χρόνια ετοίμαζαν αυτή τη δράση στην Αθήνα, σαν ανταπόδοση όσων έγιναν το 2015. Τότε, οπαδοί του Ολυμπιακού αλλά και Σέρβοι χούλιγκαν, οι γνωστοί «Delije», του Ερυθρού Αστέρα είχαν στήσει «καρτέρι» στους Κροάτες και τους είχαν επιτεθεί βάναυσα, χωρίς να υπάρξουν θύματα αλλά υπήρξαν ιδιαίτερα σοβαροί τραυματισμοί. Μάλιστα, το πεδίο των μεγάλων συγκρούσεων ήταν το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά την αναχώρηση των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μετά την αναμέτρηση με τους Πειραιώτες.

Όπως αναφέρουν οι Κροάτες, οι «Bad Blue Boys» περίμεναν τη στιγμή για να κάνουν μία «επίδειξη δύναμης» στην Αθήνα, άσχετα με το αν θα οργάνωναν επίθεση σε οπαδούς του Ολυμπιακού ή άλλης ομάδας. «Συνολικά, οι χούλιγκαν που ήρθαν στην Αθήνα με ένα μόνο στόχο έκαναν μεγάλη ζημιά, όχι μόνο στη Ντιναμό, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα μας. Το ίδιο το γεγονός ότι κατέστρεψαν μια πόλη είναι από μόνο του ντροπιαστικό και η δολοφονία που έγινε μας αφήνει άφωνους. Μπορούμε μόνο να πούμε ότι τους αξίζει η μεγαλύτερη τιμωρία και ελπίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί ποτέ», έγραψαν χαρακτηριστικά οι Κροάτες.

Τι είχε συμβεί το 2015 στο αεροδρόμιο

Ήταν Νοέμβριος του 2015 όταν ο Ολυμπιακός υποδεχόταν τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ για το Champions League. Η Αστυνομία γνωρίζοντας τις σχέσεις των Κροατών με οπαδούς του Παναθηναϊκού, αλλά και των «ερυθρόλευκων» με τους Σέρβους του Ερυθρού Αστέρα, είχε προχωρήσει σε προληπτικές προσαγωγές, 90 εκ των οποίων οι 49 έγιναν συλλήψεις. Στα χέρια της ΕΛΑΣ είχαν βρεθεί τόσο Κροάτες όσο και Σέρβοι οπαδοί, που είχαν προσαχθεί τόσο στους Αμπελόκηπους, όσο και στον Πειραιά.

Παρόλα αυτά, τα επεισόδια δεν είχαν αποφευχθεί. Οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ δέχθηκαν επίθεση με καπνογόνο μέσα σε ταξί (!) ενώ κατά την αναχώρησή τους από το αεροδρόμιο, τους είχαν στήσει καρτέρι Σέρβοι μαζί με Έλληνες με αποτέλεσμα αιματηρές συγκρούσεις και βίαια επεισόδια. Σιδερογροθιές, ρόπαλα και μαχαίρια ήταν μερικά από όσα βρέθηκαν μετά το τέλος των επεισοδίων. Οι εικόνες που ακολουθούν είναι ενδεικτικές…

Βίντεο από τα επεισόδια του 2015

ΠΗΓΗ: Newsbomb.gr



NBA: Ισοφάρισαν 2-2 τη σειρά με Καβαλίερς οι Μάτζικ μετά το 2Χ2 στο Ορλάντο
NBA: Ισοφάρισαν 2-2 τη σειρά με Καβαλίερς οι Μάτζικ μετά το 2Χ2 στο Ορλάντο
Κωπηλασία: Δεύτερο σερί ασημένιο σε Ευρωπαϊκό για Φίτσιου και Κοντού
Κωπηλασία: Δεύτερο σερί ασημένιο σε Ευρωπαϊκό για Φίτσιου και Κοντού
Super League, Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ 1-1: Μοιρασιά και μαθηματική παραμονή
Super League, Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ 1-1: Μοιρασιά και μαθηματική παραμονή
Basket League: Νίκησε ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ οι Θεσσαλονικείς
Basket League: Νίκησε ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ οι Θεσσαλονικείς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved