Ο κόσμος είναι σίγουρος, οι μεταγραφές το σιγουρεύουν
Intime

Ο κόσμος είναι σίγουρος, οι μεταγραφές το σιγουρεύουν

Ένα ακόμη sold out σε ματς με τον ΟΦΗ μετά από γκέλα, δείχνει στην ομάδα στο μέγιστο βαθμό πόσο σίγουρος είναι ο κάθε φίλαθλος για την επιτυχία που θα την «δέσουν» οι μεταγραφές.

Ματς με ΟΦΗ. Νικάς. Τελεία, παύλα, δεν σηκώνει άλλη κουβέντα. Όχι επειδή δε νίκησες τον Ιωνικό. Και 0-10 να είχε τελειώσει στη Νεάπολη, η νίκη στη Λεωφόρο με τον ΟΦΗ δεν σήκωνε κουβέντα. Όσα ήταν να πάρει η ομάδα της Κρήτης απ’ τον Παναθηναϊκό, τα πήρε τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμη και την περασμένη σεζόν όταν δεν ηττήθηκε στο «Απ. Νικολαϊδης». Φέτος, ας είναι αλλιώς.

Ειδικά τώρα το έχει περισσότερο ψυχολογική ανάγκη η ομάδα. Πέραν των βαθμών, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αρχίσει να κλονίζεται η αυτοπεποίθηση. Το στοιχείο που συντρόφευσε το «τριφύλλι» σε όλο τον πρώτο γύρο, με νίκες ακόμη κι εκεί που φαινόταν πως δε θα πάρει κάτι. Η αυτοπεποίθηση έκανε την ομάδα να αισθάνεται άτρωτη. Χωρίς έπαρση, καθαρά αγωνιστικά. Χωρίς να υποτιμά αντιπάλους.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας με ευκολία πως μετά το «Χ» στη Νεάπολη, δεύτερο άσχημο αποτέλεσμα και ειδικά εντός έδρας, θα είναι σημαντικό πρόβλημα. Αλλά ακόμη κι έτσι, τον όποιο προβληματισμό ή την όποια κακιά σκέψη μπορεί να κάνει κάποιος, τη διώχνει η αντιμετώπιση του κόσμου. Λειτουργεί ως το βάλσαμο των «πράσινων». Οι πάντες συζητούσαν για τα εύκολα, για τα σερί που φέρνει τον κόσμο στο πλευρό της ομάδας, να πανηγυρίζει και να γεμίζει το γήπεδο.

Τώρα, ούτε πανηγύρι υπήρξε, ούτε χαρά στο τελευταίο ματς. Ίσα-ίσα το 1-1 με τον Ιωνικό, ήταν πραγματική γκέλα, ανεξάρτητα απ’ το αν δεν άξιζε να χάσει βαθμούς το «τριφύλλι» σύμφωνα με τις ευκαιρίες του. Τους έχασε όμως κι αυτό όσο να’ ναι ταρακούνησε κάπως. Όχι τον κόσμο. Sold out στη Λεωφόρο, σα να μην πέρασε μια μέρα, σα να μην έγινε τίποτα στο προηγούμενο ματς.

Αυτή ακριβώς η στήριξη και η συσπείρωση, είναι σα να λέει ο κάθε φίλαθλος στην ομάδα «μην χαμπαριάζετε, είμαστε σίγουροι για εσάς». Έτσι είναι. Οι Παναθηναϊκοί έχουν το αίσθημα της σιγουριάς για την ικανότητα της ομάδας τους. Δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό ένα «στραβό» αποτέλεσμα. Από εκείνα που θα έχει ο καθένας μέσα στη σεζόν. Άλλες εποχές τέτοια ματς όπως με τον Ιωνικό, αντιμετωπίζονταν ως απόλυτο άδειασμα ψυχολογικό. Σα να ήρθε η μέρα που συνέβη αυτό που όλοι περίμεναν. Τώρα ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Μια αναποδιά, μια κακιά στιγμή, αλλά έχουμε την ομάδα και την ικανότητα. Το ξέρουν οι φίλαθλοι, το δείχνουν με την εξάντληση των εισιτηρίων.

Μεγάλη υπόθεση για τον Παναθηναϊκό αυτή η ιστορία. Απλά η σιγουριά που έχει ο κόσμος, πρέπει να πιστοποιηθεί και μεταγραφικά. Να δείξει το «τριφύλλι» πως κινείται για να σιγουρέψει αυτό που φαντάζει πιο κοντά από κάθε άλλη χρονιά τα τελευταία 12 έτη. Κανένα Πρωτάθλημα δεν κρίθηκε προφανώς, κανείς δε λέει πως δεν ανατρέπονται τα δεδομένα. Απλά η σιγουριά έχει να κάνει με την ικανότητα που δείχνει η ομάδα. Ψυχική και αγωνιστική.

«Καίγεσαι» για παίκτες με ποιότητα. «Ψημένα» παιδιά, που δε θα χρειαστούν προσαρμογή καλά-καλά. Θα γνωρίζουν τι να κάνουν, πως να το κάνουν και με τα ποδοσφαιρικά τους στοιχεία θα ξεχωρίσουν. Όχι για να δώσουν λύσεις. Για να προσθέσουν «πονοκεφάλους» ενδεκάδες. Να μη λέμε για τις θέσεις τους πως η φανέλα βασικού έχει σίγουρο κάτοχο. Ακόμη κι αν έτσι το έχει στο μυαλό του ο προπονητής, του οποίου η γνώμη και η απόφαση είναι που μετράει φυσικά.

Η σιγουριά θα στείλει το μήνυμα κι εκτός ομάδας. Εκεί που αναθάρρησαν απ’ το αποτέλεσμα με τον Ιωνικό. Είδαν πως οι λύσεις του Παναθηναϊκού δεν ήταν πολλές. Σα να λέμε «μυρίζουν αίμα». Πρέπει να… κοπεί ο συγκεκριμένος βήχας. Κι από εκεί και πέρα, αν κάποιος κατορθώσει να κάνει τέτοια πορεία, να παίξει τόσο καλύτερα απ’ τον Παναθηναϊκό προκειμένου να φτάσει στο σημείο να τον περάσει, τότε θα το δικαιούται κιόλας.

Όμως με τη συσπείρωση που υπάρχει, το εκπληκτικό μήνυμα του κόσμου για τη σιγουριά που έχει για την ομάδα μέσω εξάντλησης εισιτηρίων με τον ΟΦΗ, αν «δεθούν» αυτά με τις ιδανικές μεταγραφές, θα είναι τεράστια έκπληξη να υπάρξει ανατροπή.

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός - Γιοβάνοβιτς: «Πιο επικίνδυνος ο ΟΦΗ εκτός έδρας»

Παναθηναϊκός - Γιοβάνοβιτς: «Πιο επικίνδυνος ο ΟΦΗ εκτός έδρας»

Παναθηναϊκός - Σπόραρ: «Στη Λεωφόρο με τον κόσμο μας θα νικήσουμε τον ΟΦΗ»

Παναθηναϊκός - Σπόραρ: «Στη Λεωφόρο με τον κόσμο μας θα νικήσουμε τον ΟΦΗ»

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



NBA: Ισοφάρισαν 2-2 τη σειρά με Καβαλίερς οι Μάτζικ μετά το 2Χ2 στο Ορλάντο
NBA: Ισοφάρισαν 2-2 τη σειρά με Καβαλίερς οι Μάτζικ μετά το 2Χ2 στο Ορλάντο
Κωπηλασία: Δεύτερο σερί ασημένιο σε Ευρωπαϊκό για Φίτσιου και Κοντού
Κωπηλασία: Δεύτερο σερί ασημένιο σε Ευρωπαϊκό για Φίτσιου και Κοντού
Super League, Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ 1-1: Μοιρασιά και μαθηματική παραμονή
Super League, Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ 1-1: Μοιρασιά και μαθηματική παραμονή
Basket League: Νίκησε ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ οι Θεσσαλονικείς
Basket League: Νίκησε ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ οι Θεσσαλονικείς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved